Тромбофилия

• 171 511
  • 769
  •   1
Отговори
# 255
Много, много благодаря!  bouquet

# 256
Тия дни си намерих генетичните. Мислех, че съм хомоносител на пети фактор, а съм хетеро. Мъжът ми пък е с нормален алел. Това значи ли, че щерката може въобще да не е закачила гадната тромбофилия?

# 257
Тия дни си намерих генетичните. Мислех, че съм хомоносител на пети фактор, а съм хетеро. Мъжът ми пък е с нормален алел. Това значи ли, че щерката може въобще да не е закачила гадната тромбофилия?
Мисля, че може да е хетеро като теб или с изцяло нормален алел. Даже ако не съм забравила уроците по биология, шанса да е с нормален алел е около 75% ( е не го приемай това с процентите като чиста монета  Rolling Eyes )

# 258
Вижте проучване на проф. Паскалева за нискомолекулярния хепарин и тромбофилиите.
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25098102?report=abstract& … _campaign=Private

Сигме, стресна ме, и аз съм хетеро на фактор пет, а ти друга мутация имаш ли?

# 259
Да и Пай.

# 260
А паят какъв ти е?

# 261
Фактор V Лайден – мутация R506Q-  Хетерозиготен носител на R506Q

Фактор II /протромбин/ -нормален генотип

Инхибитор на Плазминогенния активатор –PAI 4G/5G- Хетерозиготен носител 4G/5G

MTHFR Мутация С677Т- нормален генотип C/C

# 262
Бре, ти си две хетеро и си направила тромб, а аз съм едно хетеро и едно хомозигот и тайничко се надявах да ми махнат инжекциите с фракси.
 Ти в началото не биеще ли фракси, та си стигна до тромб?

# 263
От стимулацията още бях на 0.4. Слез първият тромб бях на 0,6. След вторият бях вече на два пъти по 0,6.
Само тая доза ме държеше в кондиция.

# 264
Не смея да питам как разбра, че имаш тромб?
 Ходя при Паскалева, само анти ха ли се изследва? Или имаше някакви д-димери?

Има ли някаква превантивна профилактика за тромбове? Че братовчедката почина седмица преди термин с бебето от тромб и мен малко ме дострашава, но турците казват - няма нищо страшно, нямаш мутация във фактор 2, можеш и без фракси.От 5 години това се следяло.

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 11:25 от Анонимен

# 265
Само анти ха и то след вторият тромб. Дотогава бях опитвно зайче на АГ-тата и съдовите  #2gunfire
По мое време нямаше Димери.

Тромбът се познава по отичането на крака.

# 266
  • София/Севлиево
Аз се записвам в тази темичка, мисля че ще ми е много полезна.В анкетата гласувах с Да(това ако е от значение).
От около месец съм пациент на проф. Паскалева.Резултатите ми за тромбофилия са PAI 4G/5G- Хетерозигот и  MTHFR Мутация С677Т хомозигот по мутантния алел. От 17.06,когато ми беше ЗЕТ-а съм на фракси .

# 267
  • пазарджик
Привет и от мен  Hug
Понеже ми предстой процедура по инвитро ми се искаше преди да започна да направя и аз консултация при Паскалева.Имам имунологични изследвания-те са ок и генетични ,ето и резултатите:
Кариотип и при двамата е ок.
Фактор V    R506Q-Нормален хомозигот
Протромбин-G/A 20210   Нормален хомозигот
MTHFR-C677T   Хетерозигот
MTHFR-A1298C   Нормален хомозигот
PAI-1-4G   Хомозигот по мутацията
Правени са в Надежда  при  Хаджидекова и споед нея няма нищо обезпокоително и това за PAI било просто находка.Имам неуспешен пресен трансфер и ЗЕТ след това също неуспешен.И в двата случая ми бяха назначени след трансфер АП и Фраксипарин 0.4
Ако някой е запознат нека коментира изследването и дайте моля малко повече инфо относно преглед при Паскалева-какво да нося като изследвания,платена ли е консултацията или може и с направление?

# 268
PAI  хомозигот по мутантен алел Е тромбофилия! Нискорискова, но тромбофилия. Не мога да повярвам как продължават някои "специалисти" да отхвърлят с лека ръка такива "находки"....
Задължително е да се консултираш наистина с проф. Паскалева и после непременно профилактика с фраксипарин до раждането и мин. 1-2 мес. след него (както и без бременност при други рискови ситуации - травми, операции, залежаване...)  При проф. Паскалева носиш тези си изследвания; не знам дали може с направление, консултацията миналата година ми струваше 80 лв., но заедно с изследването за анти Ха (т.е. за действието на фраксипарина, а ти в момента не си на терапия, доколкото разбирам, така че може би ще бъде по-малко).
Успех!  bouquet

# 269
gerda, извинявай чак сега видях един твой отговор и малко се притесних
няма нищо страшно, нямаш мутация във фактор 2, можеш и без фракси.От 5 години това се следяло.
Дали знаеш нещо повече за фактор 2? Най-страшния ли е? Смисъл дали при него риска е най голям?

Общи условия

Активация на акаунт