Тромбофилия

• 171 497
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
Ами незнам как ти се струва, но започнаха нарушения в метаболизма и проблеми с черен дроб и бъбреци и такава беше препоръката на лекарите

# 241
Аз не съм лекар, но доколкото знам при много бременности се получават промени в метаболизма и функцията на бъбреците. За черния дроб не знам. Предполагам си се консултирала поне с 2 лекаря преди такова решение. Просто досега не бях чувала.

# 242
Да, затова казвам лекарите Sad

# 243
И аз не бях чувала за прекъсване на бременността заради повръщане и ако не бях видяла такова момиче в Майчин дом и на мен щеше да ми е странно. Преди да ме изпишат след абразио, последния ден в стаята ми приеха момиче на което предстоеше прекъсване на бременнаст поради тази причина. Момичето не можеше да ходи, дори не можеше да се премести от количката в леглото само. Майка й беше с нея, обличаше я, местеше я, обслужваше я като цяло. Преди да дойдат в МД са били няколко пъти по няколко седмици в др болница. Лекарите казали, че жизнените и показатели са много лоши и вече има реален риск за живота и. Тя наистина изглеждаше като много сериозно болен овек, а реално всичко е от тежката бременност.

Разказвам всичко това, защото и на мен преди би ми звучало невероятно, но има и много тежки случаи, и повръщането понякога не е шега работа, за съжаление...

# 244
Точно за това говоря, това е ад и който не го е преживял не знае за какво става въпрос. Ужасно е . Аз просто исках да попитам дали това е типично за тромбофилия и дали има други такива случаи и как се борят с това.

# 245
Не мисля, че е типично за тромбофилия.
Имах приятелка с тежка токсикоза, но я сложиха на банки с глюкоза в болницата на няколко пъти и някак си изкара с гадене докрая.

Докторите не ти ли казаха какво да правиш при следваща бременност?

Аз имах една бременност със силно гадене докрая, и друга по-поносима.

# 246
При моите 2 неуспешни случая, въобще не ми се е гадило. Това нормално ли е ?

# 247
При моите 2 неуспешни случая, въобще не ми се е гадило. Това нормално ли е ?
Нормални не търси в тази тема  Sunglasses
За протокола, дискретни признаци на бременност съм имала винаги, поне докато бременността се е развивала. Гадене - само с първото дете. Повръщане - никога.

# 248
  • София
На мен лекар ми е казвал, че гаденето в началните месеци е опит на тялото да изхвърли всичко, което потенциално е вредно (колкото и задавословно да се храните). Първите месеци са най-важните за развитието на ембриона и е най-важно да няма никакво вредно влияние, а тогава реално нямаме нужда от повече  калории. Т.е. е напълно нормално.

# 249
Момичета, готови са резултатите от тромбофилията.Дайте по едно мнение, че ми е пълна Индия, а доки ще посетя чак др.месец. http://www.img-share.eu/f/images/199/Screenshot_2016-05-20-02-03 … -459-1d68zl6f.png

# 250
Според повечето специалисти това не е тромбофилия, но ако не се лъжа, тук има момичета, на които със същите мутации им беше предписана профилактика, така че все пак се консултирай с лекар (аз не съм такъв). Предполагам, имаш предвид, че другия месец ще ходиш при АГ, но консултация за тромбофилията е добре да потърсиш от хематолог, при това такъв, който специализира в тази област (напр. проф. Паскалева в НКБ).  Вероятно зависи все пак и от други фактори, като например медицинската ти история и какви проблеми имаш. Между другото, не виждам в изследванията други фактори като антитромбин III, протеин C и протеин S, които ми се струва, че също би трябвало да се направят за всеки случай, ако се подозира тромбофилия.  Успех!!!

# 251
Момичета не знам дали тук е мястото да попитам, но вие как пиете/пихте АП - след О или през цялото време. Аз съм в чуденка, с две различни мнения от лекари?

# 252
Здравейте, имам две успешни, макар и доста трудни бременности, и спонтанен аборт при третата бременност в 12 г.с. Откриха тромбофилия. По ред причини, не само здравословни, няма да опитвам отново, колкото и да ми се иска.
Въпросът е трябва ли да се предприемат някакви мерки срещу тази тромбофилия, щом не съм бременна, или тя пречи само при евентуална бременност?
Благодаря!

# 253
Annabelle* Мисля че пречи само при бременност, но нека по - опитните да кажат  Peace

# 254
Здравейте, имам две успешни, макар и доста трудни бременности, и спонтанен аборт при третата бременност в 12 г.с. Откриха тромбофилия. По ред причини, не само здравословни, няма да опитвам отново, колкото и да ми се иска.
Въпросът е трябва ли да се предприемат някакви мерки срещу тази тромбофилия, щом не съм бременна, или тя пречи само при евентуална бременност?
Благодаря!

За съжаление, тромбофилията е опасна далеч не само при бременност. Тя представлява генетична предразположеност към образуване на тромби, което означава повишен риск от всякакви съредчно-съдови инциденти. Ако не се е проявявала с такива, а само при бременност, се смята, че няма нужда от постоянна профилактика, а само повишено внимание (т.е. при подозрителни симптоми веднага да се търси специалист) и профилактика (най-често с нискомолекулен хепарин) при рискови ситуации. Такива са залежаването и обездвижването, независимо от причината, всякакви операции, травми, дълги полети и др. Непременно прочетете повече по въпроса. Разбира се, има противоречия и между лекарите, но е важно човек да се запознае с рисковете и да вземе информирано решение за себе си, защото много лекари все още са твърде далеч от проблема и дори няма да им хрумне да ви питат за това, дори когато е важно да се назначи профилактика. По същата причина е добре да се изследват и децата. А, и никакви противозачатъчни! (Тези само с прогестерон може би са относително безопасни, но и за тях има противоречиви проучвания. Само спешни при спешни случаи.) Стискам палци никога да не се проявява! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт