Тромбофилия

• 171 489
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Леле,  тромбоемболия ли е причината. Много тъжно.

# 226
Здравейте. Отдавна не съм влизала в темата. След 2 неуспешни бремености в момента имам 2 момиченца (не едновременно) Simple Smile с терапия като вашата-аспирин, фраксипарин, неофоликмета и вливания на имуновенин и интралипид (първия път), а втория път някакъв заместител, който сега ми изчезна от главата как се казва. Всичко вървеше гладко. С първото дете бях на фраксипарин 0,3 през ден, после всеки ден, а с второто дете бях на 0,4 и аспирин. Назначи ми ги доц. Конова. Дозата се увеличава, заради възрастта, а понякога заради промяна на стойностите по време на самата бременност. Моето лично мнение е, че АГ от женска консултация не са толкова тесни специалисти. Да, насочвали са ме, но винаги си слушах доц. Конова. Виждах се с нея на 1,5-2 месеца и тя ме уверяваше да съм спокойна. Проверявахме нещата и терапията почти не се променяше. На няколко пъти имаше разлика в препоръките на гинеколога при който ходех и нея. Сега си имам 2 прекрасни госпожици, почти на 6г и почти на 1годинка Simple Smile Никога не губете надежда. Като знам аз в каква дупка бях изпаднала... Всичко ще е наред и с вас и с бъдещите ви деца. Проблема е решим и преодолим, а терапията накрая е като сън, половината неща не ги помниш. Успех на всички, дано всичко и при вас върви гладко. Ако има бъдеща мама от Русе имам 3 инжекции фракси от 0,4 в срок на годност. Не е кой знае какво ама десетина лв да си спести мога да ги дам, на мен не ми трябват Simple Smile По центъра излизам всеки ден с малката. Да ми пише на лично съобщение да не спамим тук Simple Smile

# 227
Синя птичка, да са ти живи и здрави госпожиците и много да те слушат Hug

# 228
Синя птичка, да са ти живи  и здрави госпожиците!
Благодаря ти, че сподели историята си, сигурна съм че дава много кураж и надежда, на тези които  се борят или са на път да сбъднат мечтата си!

# 229
дравейте! На 25г.  съм, с биохимична бременност 5-6 г.с. преди 4 м.  по неизяснена причина.Сама се изчистих,бях на преглед при Аг- то след края на цикъла.Нямам никакви гинекологични проблеми към момента като полипи, кисти, бяло течение, нагънати тръби и т.н.След БХ поетапно изследвах хормони и СГ на ММ + микробиология,който също е на 25 г.Всичко, което съм изследвала е в норма, единствено TSH варира между 2,10 и 2,40 и ми изписаха 1/2 Еутирокс 25 мг. сутрин на гладно.СГ на ММ е с 5% морфология по Крюгер, но с огромна концентрация - 70 млн./мл.3 м.пи добавки  и при 2 СГ имаше подобрение в морфологията, а концентрацията се качи на 120 млн./мл.Въпреки, че дори 5% са достатъчни при тази концентрация. Продължаваме с опитите, но помня колко трудно се съвзех и ми минаваха мисли, че няма да бъда майка.Искрено ви се възхищавам за вярата в успеха и неуморната борба, а сте минали през ужасни неща.  Hug Това, че не мога да открия причината не ми дава мира, а знам,че понякога такава няма.Момичета от форума са писали, че е хубаво да направя изследвания за тромбофилия, но в нашата лаборатория има няколко вида и не знам кои е най-удачно да пусна.Какво мислите?
http://www.prikachi.com/images.php?images/962/8761962z.png

# 230
Здравейте отново. Искам да попитам: Имам правена тромбофилия през октомври 2015г. има ли смисъл пак да си пускам това изследване след 2я аборт ?  При първата ми откриха  мутация а1298с хомозиготен алел (мисля че така се пише, че съм през тела) и завишени НК клетки.

# 231
Имам хетерозиготен фактор 5 и хомозиготен МТХФР със 70% намалена ензима усвояемост.В България казват, че трябва фракси като забременея, но в Турция казват, че не е необходимо, защото гледали други фактори. #Crazy

# 232
Дени, това са генетични изследвания и те са за цял живот- не се променят. НК клетките са имунологичти и се променят.
Герда, аз не мога и не бих ти дала съвет нито да биеш, нито да не биеш фракси, според мен зависи най-вече на кои лекари имаш повече доверие и кои ще те следи.
Органза, като гледам това което си дала, аз пусках последниото- пакет за вродени тромбофилии.

Последна редакция: ср, 20 апр 2016, 20:55 от R_N

# 233
Здравейте, момичета!
След мисед аборт си пуснах пакет тромбофилии и единственото нещо, което не ми е ОК е "Инхибитор на плазминогенния активатор - PAI 4G/4G - хомозиготен носител". Според лекаря при когото ходя, единствената терапия която ми е необходима е аспирин протект след установяване на бременност. Четох доста теми и мнения по въпроса, и оставам с впечатление, че на всички с подобни проблеми се назначава и фраксипин. Щe потърся и мнение на друг лекар, но все пак има ли някой сред вас, който е износил и родил успешно здраво бебе само с прием на аспирин?
Предварително благодаря за отговорите!

# 234
  • София
Отиди на хематолог и се консултирай. Наистина повечето са на клексан или фраксипарин. Аз съм само на фраксипарин. Все пак всичко това е само профилактика.

# 235
  • София
Калина,според мен само аспирин е недостатъчен,НО все пак не съм лекар.Искам да кажа да потърсиш и второ мнение.

# 236
Здравейте момичета, аз също съм с тази диагноза. При мен и двата аборта бяха по мед причини, защото правих мн силни ранни токсикоза та направих изследвания и излезе тромбофилия, назначи ха ми при евентуална следваща бременност фракси и аспирин и куп др неща, та въпроса ми е има ли някой идеа възможно ли е това повръщане да е от тромбофилия та .Много съм шашната моля някой ако е имал подобни симптоми да пише. Благодаря!

# 237
  • София
Не мисля, че повръщането има общо с тромбофилия. То е типично за ранна бременност при някои жени.

# 238
Ох незнам, ще откача незнам какво да правя с първата бременност имах прее лампи а тази ранна токсикоза защо не могат да я преодолеят докитата незнам

# 239
Трябвало е да направиш аборт защото повръщаш ли? Това ми се струва абсурдно...

Общи условия

Активация на акаунт