Тромбофилия

• 171 453
  • 769
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Рисковете за бебето могат да дойдат на по-късен етап ако сега всичко е ок, но терапията почва от рано
Както е казала easy rider - не си губи времето с кардиолог и АГ, които сигурно въобще не са компетентни за случващото се.

А как така решиха да ти изследват тромбофилиите в 10-та седмица?

# 421
  • София
 По собствено желание/без назначение от лекар/, а и поради рискова бременност /пролапс на сърцето/.    Бяхме при проф Велковски, при двама гинеколози, но направо си изпросихме аспирина...не казаха да се пие нищо, по скоро не.

Последна редакция: ср, 23 ное 2016, 12:50 от маца м

# 422
По собствено желание/без назначение от лекар/, а и поради рискова бременност /пролапс на сърцето/.    Бяхме при проф Велковски, при двама гинеколози, но направо си изпросихме аспирина...не казаха да се пие нищо, по скоро не.
Аз съм със същата хетерозиготна мутация. На мен и АГ и хематолог ми препоръчаха „евентуално само по едно АП”. По мое настояване посетих някой компетентен за това състояние, защото се убедих, че обикновено АГ или обикновен хематолог не са наясно с нашите проблеми. Аз посетих и проф. Паскалева и др Сигридов. И двамата са категорични за фракси/клексан. Моя съвет е по-добре не приемай Аспирин протекта сама, а отиди да ти изпишат нещо от което да има реален резултат. Аспирина е нож с две остриета (мое мнение)

# 423
  • София
 Благодаря ви за съветите! Simple Smile Имаме вече час при д-р Паскалева.
     Hug Hug Hug bouquet

# 424
Аспирина е нож с две остриета (мое мнение)
Напълно подкрепям.

# 425
Благодаря ви за съветите! Simple Smile Имаме вече час при д-р Паскалева.
     Hug Hug Hug bouquet

Пиши как е минало. bouquet

# 426
Здравейте, аз съм Хомозигот на мутация на пай и не усвояване на фолиева киселина хетерозиготна, мненията за терапия са много противоречиви, по време е на бременност бях на фраксипарин 0.4 и неофолик мета по 4таблетки дневно, последните 2 седмици ми увеличиха фраксипарина на 0.6 уж била профилактична доза по препоръка на доктор Паскалева. Един ден след раждането бебето ми получи кръвоизлив незнайно защо и неонаталозите бяха на мнение, че може би фраксипарина е виновен за това, просто нямаше др. Причина. Пиша ви,за да внимавате с дозите и винаги искайте и др мнение, ако няма индикации на ехо графа, че плода изостава не ги увеличавайте, с тези лекарства шега не бива не са толкова безобидни. Сега незнам при следваща бременност дали изобщо да ползвам фраксипарин, както и да е просто имайте едно наум и не увеличавайте дозите без индикация за това.

# 427
  • Пловдив
Фифито,благодаря за написаното.Надявам се бебето ти даже добре и всичко да се е оправило.

# 428
Момичета, не искам да ви плаша, но при мен дозата на фраксипарина се оказа крайно недостатъчна. Аз съм с тромбофилия хетерозиготен генотип 4G/5G,. По време на бременноста ми бях на фракси 0,3 през ден без АП. За съжаление изгубих бебчето си в края на 16 г.с. Според доктора, който  ме изписваше след А, тази доза и това "през ден"  е все едно не съм правила нищо. Така че моя съвет е да се посъветвате и да не се доверявате само на едно мнение, колкото и да вярвате на доктора си.

# 429
Момичета, не искам да ви плаша, но при мен дозата на фраксипарина се оказа крайно недостатъчна. Аз съм с тромбофилия хетерозиготен генотип 4G/5G,. По време на бременноста ми бях на фракси 0,3 през ден без АП. За съжаление изгубих бебчето си в края на 16 г.с. Според доктора, който  ме изписваше след А, тази доза и това "през ден"  е все едно не съм правила нищо. Така че моя съвет е да се посъветвате и да не се доверявате само на едно мнение, колкото и да вярвате на доктора си.

Аз съм със същата мутация като теб и съм на фраксипарин 0,4 всеки ден и първо на АП през ден, след което проф. Паскалева увеличи на АП на всеки ден. Може да я посетиш при следваща бременност.

# 430
DessyD87, много съжалявам за случилото се! Действително това е абсурдно ниска доза, още се изумявам как е възможно някои лекари да предписват такава терапия - все едно само си дават вид, че нещо правят. Стискам палци скоро да се похвалиш с + тест и здраво бебче!

Fifitoo, как е бебето сега? Много се надявам всичко да е овладяно.
Представям си какъв шок е било за теб, но ми се иска да дам и друга гледна точка. За кръвоизливите при новородените може да има много причини; много е лесно автоматично да се обвини терапията при майката, но всъщност това въобще не е сигурно. Казвам го първо, за да не вземеш грешно решение при следваща бременност, и второ, защото може да е важно да се разбере действителната причина за кръвоизлива. Вярно, че мутациите ти са нискорискови, но те са достатъчни за сериозни проблеми и при теб, и при бебето, ако липсва профилактика. 0,6 на ден въобще не е кой знае каква доза, особено след изследване  на Ха (както прави Паскалева) - аз последните 3 месеца бях на 0,6+0,4 всеки ден, а имам същите мутации. Изоставане на бебето въобще не е единствената индикация за профилактика; проблемите от тромбофилията могат да бъдат и съвсем различни. Самото ѝ наличие вече е достатъчно основание за профилактика. Дано всичко оттук нататък е наред! bouquet

# 431
  • Пловдив
Деси,ужасно съжалявам.Много ми е мъчно Sad .Аз съм със същата мутация и бия клексан 0,4 през ден.След написаното от теб ще трябва да започна всеки ден,че януари вече загубих едно бебче в 9месец и след тази Б повече няма да опитвам.Според моята АГ било излишен клексана,защото хетерозигот 4G/5G по pai не било страшно,но ей на.

# 432
Незнам момичета истината е, че бях много объркана следват стриктно терапията и един ден не съм пропускала без инжекция,да износител до края, родих в 38г.с.с тегло 3700 момиченце са ми е жива и здрава, първия ден си беше при мен нямахме никакви проблеми вечерта я прибраха в не онтология, а на сутринта ми съобщиха, че е получила кръвоизлив, сега е добре, вече сме на година, изкарах ме страшен късмет, че се разминахме с лошите диагнози, сега пробожда ме и си говорим думички като всички де. Бебета. Направиха и всички възможни изследвания, генетични и др. За наша радост нищо не излезе, раждането също мина добре не е било дълго, родих нормално и върху нея нямаше белези на родова травма, нито да е останала без кислород, затова съмненията отидоха към фраксипарина.имах една грешка, че преди да увелича дозата не направих анти ха изследване, но ми казаха, че е профилактична и че съм качила много кг. От началото на бременността и затова. Незнам може би е божа работа всичко, но го споделям, за да знаете и моя случай. Искам да попитам има ли някой без терапия и носил, и при кои лекари се следите в София? Благодаря за подкрепата, бъдете живи и здрави всички.

# 433
Много се радвам за бебо!!! Иначе на последния ти въпрос - аз съм имала две бременности без терапия, и при двете получих дълбоки венозни тромбози; слава богу, децата бяха добре. Третата бях на фраксипарин от началото до края + два месеца след раждане. Мутациите ми са на практика същите като твоите. 0,6 веднъж дневно наистина не е висока доза, надали е заради това.

# 434
easy rider, благодаря ти за с поделения опит, ти на 0.6 ли беше, при кой си следи бременността и как се справи с тромбоза те, съжалявам че те заливам с въпроси, но не знам вече на кого да се е доверя, хубаво да се справи по често доплер, др. Димитрова на фаталната морфология ми беше казала, че кръвопотока към бебето е ок, няма нужда от терапия, че всеки втори човек има някаква мутация,но не всички се изследват, че в чужбина не изписват при ниски рисковите терапия, но аз не я послушах незнам, на кого да се доверя това беше в 20г.с.единия вариант е до 20 Седмица да се прави фраксипарин и после да се следи бебето само, др е до края на Бременност, а третия изобщо нищо да не се прави, един въпрос с много отговори.

Общи условия

Активация на акаунт