Тромбофилия

• 171 390
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Много, много ти благодаря  Hug bouquet
Тази терапия съм я споделила с доц. Конова, доц. Катя Тодорова и двете Аг-та.
Лошото е, че никой не каза нищо за този Утрогестан - и изследвания не са ми искали  newsm78
Катя Тодорова ми каза да следя фибриноген, младата АГ каза да следя ТЛ агрегати ...
А този доплер .... не знам дали някой го прави в Плевен ... в понеделник влизам в 10 седмица  newsm78

Щом всички те са ОК с тая доза, вероятно в твоя случай така трябва.
Кръвотока би трябвало АГ да го проследи, включва се доплер на ехографа, но знам че е специфично - трябва да знае какво да гледа. Ти Фраксипарин или Клексан биеш ли?

# 511
Ясно, правили са ми доплер на матка в Щерев ( не бях бременна ).
Не знам обаче дали тук някой го прави, ще питам  Peace
Бия Фракси 0,4 - всеки ден. Но нещо взех да правя топчета и да ме сърби, та ще мина на бедрата за няколко дни.

# 512
Моето aptt също се беше повишило с 1-2 еденици над референтните по времето когато редувах фракси с аспирин. Не искам да те плаша или да си правиш заключения, но когато Сигридов го видя и беше супер рязък, че съм си просела белята. Когато спрях АП и минах само на фракси (сега вече клексан) всичко е наред и показателите са в ред.

# 513
LLolitka, предполагам, че това беше за nuschinka

Момичета, как слагате този Утрогестан - колко навътре ?  newsm78 newsm78 newsm78
Извинете за аматьорския въпрос ...

# 514
LLolitka, предполагам, че това беше за nuschinka

Момичета, как слагате този Утрогестан - колко навътре ?  newsm78 newsm78 newsm78
Извинете за аматьорския въпрос ...
Да,  беше за nuschinka, съжалявам че не съм цитирала. Тя беше питала за аptt-то. Относно утрогестана- дълбоко, колкото можеш.  bouquet

# 515
  • София
 LLolitka, т.е трябва да съм спокойна сега с тази промяна и да не се притеснявам от проблем с бебето. в момента съм на фраксипарин 0.4 през ден и так за следващите 12-13 дена, до следващата контрола на aPTT.

A относно Паскалева... знам че мога да потърся и нейното мнение, но ми се искаше да се съсредоточа към един специалист, защото да не стане после колкото лекари толкова мнения. Моя АГ  ми препоръча доц. Русев. доста попрочетох и за сега мисля да му имам доверие.

# 516
  • София/Севлиево
А моят аптт беше на долната граница и дори и под нея и всъщност това ме и провокира да си пусна изследването за тромбофилия.Незнам защо но реших,че щом става така има някаква причина.Като бях на фракси пак ми беше близо до долната граница,но пък според проф.Паскалева бях повече от добре профилактирана-така показваха и изледванията на НМХ.

# 517
Здравейте,

Моля за мнения относно резултатите от ДНК изследване за тромбофилии, което сама си назначих след мисед в 8 г.с.(имам детенце на 3 годинки от безпроблемна бременност и раждане):
http://prikachi.com/images.php?images/482/8976482C.png
Според доц. Кременски хомозиготен носител 4G/4G нямало отношение към абортите, особено ранните и не е нужно нищо да се прави, освен да приемам мета фолиева заради MTHFR, което така или иначе правя.
Но мен ме гложди, че повечето мнение и терапии при такъв PAI са аспирин протект преид след забременяване и фраксапин след положителен тест....

# 518
  • София
Проф.Кременски да ме прощава, ама тази мутация е баш за рерапия с НМХ..то е много лесно отстрани да се правиш на спец, като не си изпирал на гърба си загуба.При мен тя беше в 12 гс и хистологията покажа множество микротромби.А това, че си имала едно живо и здраво дете, въобще не е определящо за успешна втора брвменност.Всъщнист, доста често тази мутация "отключва" ефекта си точно при втора бременност.
Моят син се роди с терапия аспирин и фракси 0'3 до 20гс, след това фракси само, като след 25 гс ми го увеличиха на 0,4.

# 519
Благодаря! И моето усещане е, че трбява нещо да се направи, така или иначе сега чакам втори цикъл след кюртаж и живот и здраве след 3-тия започваме нови опити. Дали може да започна аспирина от сега, без консултация с лекар отново, която да я отложа след положителен тест дай боже?

# 520
  • София
Почвай го смело и успех Hug
Аз пия аспирин без да спитам от 5 години Peace

# 521
Момичета за профилактиката с аспирин само да ви кажа да е аспирин протект(пие се през ден), имало значение и го спирайте по време на цикъл. За Русев съм с две ръце "за" аз съм негова пациентка.

# 522
Този Кременски направо ме убива ...
За пореден път се убеждавам колко се неглижира този проблем в БГ и колко са ни зле "генетиците" Sad
И аз се консултирах с него навремето.
Каза ми: "Ама спокойно, нищо ви няма, вие знаете ли колко много мутации има у хората. Медицината просто не може да ги обхване, ама това е само предразположеност, нищо не трябва да правите - просто си пийте Неофолик Мета по 100000 таблетки на ден и всичко ще е наред"
И така - три бременности поред .....
Ама може би трябваше да почакам до към 40 преди да взема някакви мерки.
Та нали нищо ми няма, просто нещастна случайност .... три пъти  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Bibo_86, да вземеш да се консултираш с някой, който си разбира от работата и живее в 2016 година.
Не знам от къде си, но сме коментирали доста специалисти назад. Ние можем да споделим опит, терапия се предписва само от специалист, според индивидуалния ти случай.
Ако имаш нужда от нас - ние сме тук, но иди на лекар и вземай мерки  bouquet

# 523
Благодаря ви! От София съм и ще попрочета назад за да се насоча към кой да се обърна!

# 524
  • София
Бибо 86,
Изгубих чудесно растящо бебе в 13 седмица. Имах кървене и контракции от 5 седмица. Накрая се беше откъснало заради кръвосъсирване на кръвотока. В последствие се оказа че имам хомозигот PAI 4G/4G и хетерозигот на MTFHR, след като си самоназначих генетично изследване, щото по протокол ти го препоръчват едва след втори спонтанен аборт.

Не бих рискувала да загубя още едно бебе, за да експериментирам дали ще ми се прояви тромбофилията при следваща бременност.

Проф. Савов, генетик в МД, беше на мнение, че тази мутация не е за пренебрегване, макар че колегите му явно предпочитат репликата "това не е опасно".

Препоръчвам ти да се консултираш с доц. Русев, имунолог, специализиран в проблемна бременност.

Общи условия

Активация на акаунт