Тромбофилия

• 171 400
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Понеже видях,че обсъждате Но шпа.Другото лекарство ,за което доц.Русев вероятно е споменавал на Bryda е Дуфастон/Утрогестан ,той също оказвал влияние на кръвосъсирването.
 И ако изкървя 10-15 капки витамин Ка за период от три дни.

Това съм го пропуснала ... Как влияе Но шпа и Утрогестан ???
Аз пия и двете вече месец  newsm78
А аз съм пропуснала твоята хубава новина  Hug Много се радвам!

Влияят на кръвосъсирването,ако се приемат в максимални дози.Минимални може,позволено е.

Сигридов не е твърдо против никое лекарство,но не изписва безразборно ,както масово се прави.Действа според случая,което на мен много ми харесва.Утрогестана пък действа на шийката в по-напреднала бременност и понякога се изписва.Аз тази бременност не съм си слагала,но може и да ми се наложи в даден етап,именно зареди шийката.

За съжаление в болницата никой няма да се съобрази с това,че не искаш да ти вливат Но Шпа (за държавните да не говорим) там си карат по един установен ред,идваш с кървене/болки и се сдобиваш с максималната доза Но шпа и Утрогестан.

Благодаря ти, *Bubble* Hug Hug Hug
Треперя като лист, още съм 9-10 седмица, но то така ще е, с мойта история Sad
Само да сме живи и здрави, после се отдавам на дзен будизъм  Joy

Аз пия 3х2 Утрогестан (от което съм като парцал) + 3х1 Но шпа.
За Утрогестана честно казано не съм простив, тъй като имам много високи андрогени и е хубаво да поналея малко прогестерон в това тЕло Simple Smile Поне до 16 седмица знам, че е ок - докато се формира плаценатата. За Но шпа - нямам идея защо го пия, може би заради зацапването в началото - но все повече си мисля, че е било имплантационно. Чувствам болка много рядко като кихна, кашлям или се смея, понякога като се протягам широко, но е кратка и не е за умиране. Имах и една тъпа и малко по-дълга като да кажем по 15 минути, но нея не съм я чувствала скоро .

Brayda , нищо не ти пречи превантивно да пуснеш и да си попиеш един Б комплекс с хубава бионаличност на витамините преди бременност. Да кажем 2-3 месеца - после почивка - дай Боже дъъълга почивка, ако ме разбираш Wink  Peace

# 496
  • София
А защо го пиеш, вместо да го слагаш? Не знам как издържаш, аз нямаше да мога да стана от леглото, по-добро преспивателно от утрогестан през устата не съм взимала ooooh!  Освен това вагинално много по-добре с еусвоява и не товари черния дроб.

# 497
Хаха вярно е , а аз съм си с ниско кръвно по принцип, та съвсем.
Когато има кървене се пие пер орално, за да не дразни допълнително  Peace

# 498
  • София
Bebka,всичко ще бъде наред!Точно в твоите седмица като кихнех и започвах да се свивам на топка.Мнооого е гадно,все едно ножове ти забиват от двете страни в корема.

# 499
Дай Боже ! Simple Smile  Hug bouquet

# 500
Бебка, за кихането ми помогна да свиеш коленете към гърдите (както бъбъл се е изразила „на топка”), като усетиш, че ще кихаш или кашляш. Така не боли.  bouquet

# 501
И аз така правя инстинктивно Simple Smile
То не е всеки път, но понякога ...

# 502
  • София
За Утрогестана честно казано не съм простив, тъй като имам много високи андрогени и е хубаво да поналея малко прогестерон в това тЕло Simple Smile Поне до 16 седмица знам, че е ок - докато се формира плаценатата. За Но шпа - нямам идея защо го пия, може би заради зацапването в началото - но все повече си мисля, че е било имплантационно. Чувствам болка много рядко като кихна, кашлям или се смея, понякога като се протягам широко, но е кратка и не е за умиране. Имах и една тъпа и малко по-дълга като да кажем по 15 минути, но нея не съм я чувствала скоро .

Бебка, този утрогестан е доста висока доза, а той е кръвосъсирващ. Изследвали ли са ти прогестерона и в норма ли е? Казаха ли ти кога и как да го намаляваш? Той трябва да се намалява постепенно, по схема.
Но-шпа или бусколизин се изписва за намаляване на контракциите.
Доц. Русев препоръчва ако си с тромбофилия при кървене да пиеш вит. К на капки, вместо схемата Утрогестан + обезболяващо, освен ако не си с доказан прогестеронов дефицит.

Дано не съм те стреснала много, но ако си с тромбофилия - консултирай със специалист за тази терапия. При мен беше същата и не подейства добре.
Стискам палци при теб всичко да върви наред до финал  Hug

Бебе87, ти какви изследвания си правила досега?
Ако си претърпяла загуба наскоро, виж първата страница на тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=941955;topicrefid=20

# 503
  • София
да се отбележа и аз.. а и май искам успокоение.
Вчера имах консултация с доц. Русев по препоръкча на пролседяващия ме АГ- д-р Корсачки. С идета да пусна изследване за тромбоцитно-левкоцитни агрегати. Те са ок, Но Русев искаше и изследване на aPTT,  и там бях над нормата 38 единици, при референтни стойности- 31-35, по негова препоръчка намалих приема на фраксипарин от всеки ден(по 0.4) на през ден(0.4) за две седмици и после пак контрола на aPTT, както и Доплер при Сигридов(той също ще е след около 2 седмици- на 14-ти) отделно вит Д ми е малко под нормата 19.2 и попадам в - недостатъчност(12-20), очаквам всеки момент да ми се обади доц. Русев с назначение колко вит. Д  да приемам.
А отделно мен сега ме обхвана някаква параноя за този фраксипарин... да не му стане нещо на бебето като го намалявам. Предполагам човека си знае работата, ама не спирам да го мисля... При моя лекар съм също след 2 седмици на преглед. днес ще говоря с него за препоръкитена доц. Русев,  да видим, дали янма да поиска да ме види по-рано.

Иначе.. да доц. Русев  ме предупреди за но-шапа и прогестерона да не допускам да ми слагат големи дози, ккато и ако се случи прокървяване- вит Ка за макс. 3 дена по 10капки/ден

# 504
  • София
Нушинка,

Терапията с фраксипирин/клексан изисква проследяване на кръвни показатели на 3 седмици и регулиране на дозата спрямо тях, така че промяната на дозата е нещо нормално. Ако се притесняваш, може да се консултираш и с проф. Паскалева в НКБ http://www.dkc-hearthospital.com/Home/Labs

Доплера за кръвотока на бебето също е много важен, към 8-9 седмица се прави първоначално.

Има тема специално за Фраксипирин и Клексан, там момичетата са доста активни:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=944762;topicrefid=20

Стискам палци всичко да върви наред  Hug

# 505
  • София
delisardeli , благодаря за бързия отговор! Ще погледна и в другата тема.

# 506
По принцип действието на НМХ (фраксипарин и клексан) и съответно промяната на дозата се преценява с изследване на фактор Ха.  Всичко друго са доста  косвени показатели.  Знам, че aptt се използва за контрол и на НМХ, но пък и отклонението от реф. стойности не е голямо. Дори да има някакъв проблем с кървенето, според мен не е редно при наличие на тромбофилия току-така да се намалява профилактиката и е добре да се направи въпросното изследване (напр. в НКБ) и консултация със специалист по тромбофилии.

Последна редакция: пт, 02 дек 2016, 15:55 от easy rider

# 507

Бебка, този утрогестан е доста висока доза, а той е кръвосъсирващ. Изследвали ли са ти прогестерона и в норма ли е? Казаха ли ти кога и как да го намаляваш? Той трябва да се намалява постепенно, по схема.
Но-шпа или бусколизин се изписва за намаляване на контракциите.
Доц. Русев препоръчва ако си с тромбофилия при кървене да пиеш вит. К на капки, вместо схемата Утрогестан + обезболяващо, освен ако не си с доказан прогестеронов дефицит.

Дано не съм те стреснала много, но ако си с тромбофилия - консултирай със специалист за тази терапия. При мен беше същата и не подейства добре.
Стискам палци при теб всичко да върви наред до финал  Hug

delisardeli, притесни ме  newsm78 Shocked ooooh!

Аз го пия вече месец през устата, днес ми разрешиха вече да го слагам вагинално и да спра Но шпа.
Така като не е през устата, пак ли би повлиял ? Не сме коментирали кога ще го спирам - аз съм още 9 седмица и 5 дни..... Имам много високи хормони за надбъбречните жлези и съмнение за вродена надбъбречна хиперплазия. Пия Преднизолон Ф по 1/2 таблетка. Други момичета с такова съмнение са пили Дуфастон 3х1 до 16 седмица ....
По принцип съм с неусвояване на фолиева и генотип 4G/5G.
Мисля другата седмица в понеделник да отида да проследя някои кръвни показатели, които правят тук в Плевен. ТЛ агрегати, фибриноген, ако правят това аПТТ /...... да видим.

Ей, ама притесних се ... не знаех това за Утрогестана, пък и ми казаха, че ни била толкова висока дозата ....

# 508
  • София

delisardeli, притесни ме  newsm78 Shocked ooooh!

Аз го пия вече месец през устата, днес ми разрешиха вече да го слагам вагинално и да спра Но шпа.
Така като не е през устата, пак ли би повлиял ? Не сме коментирали кога ще го спирам - аз съм още 9 седмица и 5 дни..... Имам много високи хормони за надбъбречните жлези и съмнение за вродена надбъбречна хиперплазия. Пия Преднизолон Ф по 1/2 таблетка. Други момичета с такова съмнение са пили Дуфастон 3х1 до 16 седмица ....
Мисля другата седмица в понеделник да отида да проследя някои кръвни показатели, които правят тук в Плевен. ТЛ агрегати, фибриноген, ако правят това аПТТ /...... да видим.

Ей, ама притесних се ... не знаех това за Утрогестана, пък и ми казаха, че ни била толкова висока дозата ....

Бебка,
Твоят случай със сигурност е различен от моя, но Утрогестан повишава кръвосъсирването (прочети му листовката), за същата доза като твоята доц. Русев ми каза в последствие, че е висока. Аз съм с 4G/4G и неусвояване на ФК, за съжаление късно разбрах всичко това. Утрогестан ми го изписаха като за добър ден в голяма АГ болница без грам изследване.

Не се притеснявай излишно, но бих препоръчала при първа възможност да се консултираш с д-р Конова в Плевен.
Ако си в 9 седмица, добре е да се провери и кръвотока на бебето с доплер.

Прегръщам те и стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 509

delisardeli, притесни ме  newsm78 Shocked ooooh!

Бебка,
Твоят случай със сигурност е различен от моя, но Утрогестан повишава кръвосъсирването (прочети му листовката), за същата доза като твоята доц. Русев ми каза в последствие, че е висока. Аз съм с 4G/4G и неусвояване на ФК, за съжаление късно разбрах всичко това. Утрогестан ми го изписаха като за добър ден в голяма АГ болница без грам изследване.

Не се притеснявай излишно, но бих препоръчала при първа възможност да се консултираш с д-р Конова в Плевен.
Ако си в 9 седмица, добре е да се провери и кръвотока на бебето с доплер.

Прегръщам те и стискам палци всичко да е наред Simple Smile

Много, много ти благодаря  Hug bouquet
Тази терапия съм я споделила с доц. Конова, доц. Катя Тодорова и двете Аг-та.
Лошото е, че никой не каза нищо за този Утрогестан - и изследвания не са ми искали  newsm78
Катя Тодорова ми каза да следя фибриноген, младата АГ каза да следя ТЛ агрегати ...
А този доплер .... не знам дали някой го прави в Плевен ... в понеделник влизам в 10 седмица  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт