Тромбофилия

• 171 405
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
И аз така знам за серумните нива на Б 12, както и на фолата .... може да излязат фалшиво високи/ниски ... абе деликатна е ситуацията ...

А на позната й бяха казали, че ако има нужда от инжекции - се бие само цианокобаламин ...
На нея й биха такива по време на бременността - по предписание на Сигридов

# 481
Да, в БГ инжекции има само цианокобаламин (доколкото ми е известно).  На Запад се препоръчва хидроксокобаламин. Намирала съм българска листовка за такъв в нета, но не и информация за продажба. На таблетки има и метилиран (аз съм взимала на Jarrow).

# 482
Да, така е ...
И аз на Джароу и Суонсън  Peace

# 483
  • София
Каква дозировка пиете от метилирания?

# 484
Аз сега не пия. НО ето Джароу и Суонсън :

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-B-Right-100-Capsules/110?gc … tACFe4K0wodF34Iiw

http://www.swansonvitamins.com/swanson-ultra-activated-b-complex … ility-60-veg-caps

Дозата на Б 12 трябва да се оптимизира, свръхприема - и то на бионалична форма не е добре и има странични ефекти.
Хубаво е да се започне с по - малка доза и да се пробва  Peace

# 485
  • София
Азимах резултат за Б12 150 про дона реф.граница 240.Изпих една опаковка витамин Б12 на NOW вкойто има и двете форми и сега мисля да направя направя изследване.Износила съм детето си без да пидозирам за този проблем, но сега вече второто не става и търся под вола теле.

# 486
  • София
Понеже видях,че обсъждате Но шпа.Другото лекарство ,за което доц.Русев вероятно е споменавал на Bryda е Дуфастон/Утрогестан ,той също оказвал влияние на кръвосъсирването.
 И ако изкървя 10-15 капки витамин Ка за период от три дни.

# 487
Момичета, кажете при кои доктори ходите, които ви назначават тези изследвания. Незнам накъде да поема и към кого да се обърна.

# 488
Понеже видях,че обсъждате Но шпа.Другото лекарство ,за което доц.Русев вероятно е споменавал на Bryda е Дуфастон/Утрогестан ,той също оказвал влияние на кръвосъсирването.

Това съм го пропуснала ... Как влияе Но шпа и Утрогестан ???
Аз пия и двете вече месец  newsm78

# 489
  • София
не ставаше дума за утрогестана, ще попитам моята позната за другото, то беше някаква група от медикаменти с подобно на нош-па действие.

bebka - малко по-назад писах мнението на доцента за нош-па по време на бременност, че отпуска както матката, така и кръвоносните съдове и като им отпусне стените, те по-лесно пропускали образуван тромб към плода (ако има тромб де, т.е. пропуска го, а не спомага за образуването му).
Иначе при кървене  - да, витамин К, а ако се наложи болница, да се вливат други препарати, които не оказват такова влияние на кръвоносните съдове.

п.п. знам че и д-р Сигридов абсолютно ненавижда нош-па и утрогестан за дълго по време на бременност. Масово се изписва след инвитро, според него ненужно за толкова дълго време. Има жени, които са до края на бременността на утрогестан, макар че прогестерона храни плода до време, след това е плацентата.

За вит. Б12, явно ще го пускам и него, че да видя каква доза да пия. Мислено отлагам, защото все си мисля, че скоро ще забременея и тогава ще комбинирам ходенето по доктори и с това изследване, но май няма да се получи както си го мисля и ще трябва да взема инициятивата по-рано.
Буена, да споделиш как ти се е вдигнало след приема на витамина. Simple Smile

# 490
  • София
Брайда, днес го пуснах и чакам резултат Crazy 50 дни пих по две табл. на ден от 2000ед, демек 4000, та ще видим.Пуснах също Вит Д и прогестерон, че съм 7 дни след О.
Другото лекарство, за което Русев е говорел, подобно на но шпа е папаверин bowuu

# 491
  • София
Буена, супер че си ги пуснала Simple Smile Да пишеш после

Писах на познатата ми, като ми отговори ще ви пиша коя е групата от лекарствата, която той е казал Simple Smile

# 492
  • София

Това съм го пропуснала ... Как влияе Но шпа и Утрогестан ???
Аз пия и двете вече месец  newsm78
А аз съм пропуснала твоята хубава новина  Hug Много се радвам!

Влияят на кръвосъсирването,ако се приемат в максимални дози.Минимални може,позволено е.

Сигридов не е твърдо против никое лекарство,но не изписва безразборно ,както масово се прави.Действа според случая,което на мен много ми харесва.Утрогестана пък действа на шийката в по-напреднала бременност и понякога се изписва.Аз тази бременност не съм си слагала,но може и да ми се наложи в даден етап,именно зареди шийката.

За съжаление в болницата никой няма да се съобрази с това,че не искаш да ти вливат Но Шпа (за държавните да не говорим) там си карат по един установен ред,идваш с кървене/болки и се сдобиваш с максималната доза Но шпа и Утрогестан.

# 493
  • София
та доцента е казал на познатата ми - без ношпа, лекарства фибриногени и утрогестан най-много до 400мг на ден, не повече

# 494
  • София
      Привет! Simple Smile  
   Направихме консултация с проф.Паскалева поради мутация 20210>А.  предписа Клексан или Фраксипарин   по 0.4мг - 3 пъти седмично.  Дали е обсъждано. кое е по добро от двете?
      И така, никой не искаше това изследване за тромбофолията, гинеколога проследяващ -не, от ЖК пак -не..... решението беше лично поради пролапс на сърцето. По принцип дали се води бременността рискова с пролапса, никой не е казал, но някакви изследвания за застраховка сами да четем и следваме....а къде е мястото на проследяващия бременността. Добър специалист е ОТ МД ,но беше предписал аспирин протект -като му показахме резултата от самоназначеното изследване....  Дали предписаното от проф.Паскалева може да повлияе не добре на сърцето?
И добре, че съществува тема с знаещи и минали по пътя..!!! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт