Тромбофилия

• 171 435
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Може ли да ми препоръчате добър АГ в София с опит в тромбофилията/имунологични проблеми?

# 136
  • София
Д-р Сигридов  Peace

# 137
  • София
И аз на него се спрях, даже си записах час Simple Smile

# 138
Не всяко противозачатъчно е противопоказано при тромбофилия.
Аз трябваше да започна хепарина веднага след положителен тест. Не съм имала проблеми със забременяването, а с преодоляването на първите седмици.

# 139
Кои не са? Сериозно питам, аз лично освен спешните контрацептиви (Ескапел) не знам да има други, които да не са противопоказани и да не увеличават риска от съдови инциденти. Сега отново прегледах един куп медицински статии по въпроса, навсякъде заключенията от клиничните изпитания за орални контрацептиви са едни и същи.

# 140
Кои не са? Сериозно питам, аз лично освен спешните контрацептиви (Ескапел) не знам да има други, които да не са противопоказани и да не увеличават риска от съдови инциденти. Сега отново прегледах един куп медицински статии по въпроса, навсякъде заключенията от клиничните изпитания за орални контрацептиви са едни и същи.
Последният гинеколог, при когото ходих, ми казваше, че има подходящи контрацептиви за моя случай, но не го слушах внимателно, защото нямам интерес към темата  Embarassed
Най-добре е всеки да пита гинеколога си.

# 141
Благодаря, мен също лично не ме интересува, но ми стана любопитно, понеже от години следя медицински публикации на тема тромбофилия, но в тази насока не съм задълбавала (за жалост, опитът ме е убедил, че да питаш лекаря си много рядко е достатъчно надеждно...)  Peace

# 142
Контрацептивите с прогестерон само са подходящи (мини пил).

# 143
Моята гинеколожка ми казва, че при мен (имам тромбофилия фактор Лайден 5) са противопоказни всякакви контрацептиви.
При нарушения в цикъла ме съветва дори и чист прогестреон да не ползвам и ми препоръчвала хапчета на билкова основа.

Момичета, имам и идин въпрос. Преди години пишех в темата. Имам напълно безпроблемна бременност на фраксипарин.

Преди месец направих една ужасна глупост, пътувах 24 часа без раздвижване и без фраксипарин.

Вследствие на това ми се появиха разширени вени на прасците, имам и болка и дискомфорт.

Не съм в България и ще си чакам над три месеца час при съдов специалист.

Личната ми лекарка ме гласи за лазер или склеротерапия, но тя не е наясно прилагат ли се при хора с тромбофилия.

Според информацията, която намирам, май не  Confused

Моля ви, ако някоя от вас се сблъскала с този проблем, да сподели.

# 144
  • София
Здравейте,
от този месец трябва да започна противозачатъчни МИДИАНА 28, аз съм с 4G/4G, доктора каза, че ще може да я контролираме с аспирин през ден. Може ли някой да сподели някакво мнение. Хапчетата са изписани не за предпазване от бременност, а по медицински показатели за определен период да не образувам лигавица.

# 145
Моята гинеколожка ми казва, че при мен (имам тромбофилия фактор Лайден 5) са противопоказни всякакви контрацептиви.
При нарушения в цикъла ме съветва дори и чист прогестреон да не ползвам и ми препоръчвала хапчета на билкова основа.

Момичета, имам и идин въпрос. Преди години пишех в темата. Имам напълно безпроблемна бременност на фраксипарин.

Преди месец направих една ужасна глупост, пътувах 24 часа без раздвижване и без фраксипарин.

Вследствие на това ми се появиха разширени вени на прасците, имам и болка и дискомфорт.

Не съм в България и ще си чакам над три месеца час при съдов специалист.

Личната ми лекарка ме гласи за лазер или склеротерапия, но тя не е наясно прилагат ли се при хора с тромбофилия.

Според информацията, която намирам, май не  Confused

Моля ви, ако някоя от вас се сблъскала с този проблем, да сподели.

A проверила ли дали не си направила тромбоза?

# 146
Гледаха ме на ехограф преди няколко седмици  Peace

# 147
  • София
Здравейте,бременна съм в 8 г.с и едва вчера разбрах,че и аз съм с тромбофилия.Тревожа се да не сме започнали прекалено късно с терапията и да е станало нещо на бебето през тези 8 седмици,което да не се вижда от ехограф.
 има ли някой друг,който е разбрал по-късно?

# 148
Както и по-горе съм писала, две успешни бременности изкарах, без да знам и без профилактика. Изследвания направих след това заради проблеми при мен самата. Така че спокойно, почвай си сега терапията и успех!!!

# 149
  • София
Здравей, аз първата бременност я изкарах без изобщо да знам, че имам и без никакъв проблем. След това, след 2 аборта и изследвания се лекувам. Така че не се шашкай. Дори не винаги се проявява. Имам една позната, след усложнения в по-напреднала бременност от теб си е правила изследвания, лечение и сега има здраво дете. При второто дете инжекциите също са и ги предписали  по-късен срок от бременността.

Общи условия

Активация на акаунт