Тромбофилия

• 171 397
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, един тъп въпрос  newsm78
Утре ще тичам сутринта да пусна ТЛ агрегати, фибриноген, ПКК  с еонзофили, аПТТ.
Това преди да бия инжекцията ли трябва да се случи или след ?
Замислих се, нали уж проверяваме ефекта от Фракси ...?

# 526
  • София
Момичета, един тъп въпрос  newsm78
Утре ще тичам сутринта да пусна ТЛ агрегати, фибриноген, ПКК  с еонзофили, аПТТ.
Това преди да бия инжекцията ли трябва да се случи или след ?
Замислих се, нали уж проверяваме ефекта от Фракси ...?
Недей да я слагаш непослредствено преди изследването Peace То толкова рано сутрин ли я слагаш?

# 527
Ами казаха ми, че е по-хубаво да е сутрин и аз си избрах 8,30 - 9,00.
Но ще ида още в 8,00 в лабораторията.
Въпросът е трябва ли да съм била вече Фракси или не ...

# 528
  • София/Севлиево
По-добре бий инжекцията след като дадеш кръв.От опит,след поставена инжекция кръвта ми спираше по-трудно отколкото без нея.

# 529
Както многократно е писано тук, мутация, и то хомозиготна, в PAI си е чиста тромбофилия и изисква профилактика (НМХ, не аспирин) не само по време на бременност, но и след раждане и във всички рискови ситуации. От години наблюдавам, че в генетичния център в МД този проблем се неглижира. Същото важи за МТХФР - в тази лаборатория продължават май да не изследват А1298С и да успокояват всички с хетерозиготно С677Т, че нищо им няма, а комбинираното хетерозиготно на А1298С и С677Т е по-опасно от хомозиготното на С677Т.  Моите уважения към проф. Кременски, но той не е нито първото, нито последното светило, което допуска грешки и не желае да осъвремени подхода си. Съгласна съм само, че целокупното население на Земята все някакви мутации има, но защо да не вземем мерки поне за тези, които са ни известни и които явно се проявяват при нас?

# 530
Нека не притесняваме излишно потребителките, има лекари, и те носят отговорност за назначенията и консултациите.

Новостите в Тромбофилиите налагатр сякаш леко неглижирането на всички други мутации освен Фактор 5 и Фактор 2.

Но всеки пациент е индивидуален случай и при бременност е добре да си следи хемостазата, защото както се нагледахме в последните години, нашите АГ-та и хематолози придобиват специалности без да иман нужните знания за това.

Лекарят, който  е тесен специалист , на който се доверявам и съм видяла, че е в час с новостите по отношение на Тромбофилиите, е д-р Паскалева от НКБ

# 531
gerda1, кой каква отговорност носи ???
Някаква морална, психическа, физическа, финансова ?
Никой не ме е обезщетил с нищо за трите ми аборта и за съжаление в БГ реалността е такава.
Ето защо трябва да сме информирани и грамотни  Peace

# 532
Във фамилията ми има смъртен случай на родилка с бебето заради тромб, така че напълно те разбирам.

# 533
Привет, момичета  bouquet

Някои резултати вече са готови.
Някой има ли представа какво е MID % от ПКК ?  newsm78
От кръвната картина това е излязло съвсем леко завишено, но не знам какво е ?
При норма от 1 - 11% , при мен е 11,1 %

Чакам останалите резултати.

Благодаря Simple Smile

# 534
  • София
Това са част от мелите кръвни клетки, но изобщо не го гледай. Кръвната картина и е правена на апарат с 3диф. броене. Изобщо не им се приетснявай.

# 535
Благодаря ти, Nandin .
Чакам да видя тези еонзофили, да не би те са по-високи и затова да излиза общия резултат по-висок  newsm78

Вижте какво друго ми излезе :

AРТТ                    32.2    s             25     38 (това май е ок)

Фибриноген F-I    3.8           g/l           2.0     4,0 (преди 2 седмици беше 3,1 ???)
Това е преди инжекцията сутринта, дали е показателно ?

Витамин В 12            358.9    pmol/l    141     489    (малко високо ми се вижда)
Хемоглобин             127          g/l            110   150 (при бременни)
Тромбоцити             231        10^9/l    130      420 (миналия месец бяха 278, дали има връзка с Фракси?)
Желязо                     26            µmol/l    11    24 (ама какво е това желязо, на какво се дължи според вас ?)

Иначе тези другите с диференциалното броене, вкл. и еонзофили са ок :

St     0.05    Описателно    0    0.06    
Sg    0.45    Описателно    0.40    0.70    
Eo    0.05    Описателно    0    0.06    
Lym    0.39    Описателно    0.20    0.48    
Mo    0.06    Описателно    0.01    0.11

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 15:35 от bebka_8

# 536
  • София
Б12 ти е перфектен! Трябва а е към горна граница.Желязото ти е високо, обаче, пиеш ли някалви витамини, железен препарат?

# 537
Б12 ти е перфектен! Трябва а е към горна граница.Желязото ти е високо, обаче, пиеш ли някалви витамини, железен препарат?

Ами не Sad
Пия селен, Неофолик Мета х 2, Омега 3.
Като лекарства - Л-тироксин, но ще взема да го спра - писна ми да ми пада ТСХ-то всеки ден  #2gunfire
Още Метфогама, Преднизолон Ф, Утрогестан.
Не знам дали нещо не води до натрупване или неусвояване на желязо ...
направо съм шокирана, винаги съм със студени ръце, крака, нос и съм си мислела, че съм с някаква анемия ..

# 538
Не знам ,дали от фолиевата не може да се вдигне желязото, защото аз моето с фолиева го поддържам да не пада.

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 19:47 от Анонимен

# 539
  • София
Бебка, разликата в тромбоцитите е никаква. Разликата във фибриногена също (изобщо няма да го отчеа като разлика)
Никой от показателите в хемостазата няма (фибриноген, протромбиново време аРТТ) не се променят от нискомолекулни хепарини. Протромбиновото време се променя от кумариНови препарати, какъвто например е СИНТРОМ, а аРТТ се променя от "простия" хепарин.
аРТТ би могло да се промени и от НМХ, но в по-високи дози.

Общи условия

Активация на акаунт