Тромбофилия

• 171 381
  • 769
  •   1
Отговори
# 540

Никой от показателите в хемостазата няма (фибриноген, протромбиново време аРТТ) не се променят от нискомолекулни хепарини. Протромбиновото време се променя от кумариНови препарати, какъвто например е СИНТРОМ, а аРТТ се променя от "простия" хепарин.
аРТТ би могло да се промени и от НМХ, но в по-високи дози.
Peace
Абсолютно!

# 541
Добре де, а защо всички ги следим ?  newsm78
И какво означава това........... че само анти Ха е показателен ? newsm78

# 542
1) Защото всички лекари са чували за хемостаза, но много малко - за специфичните начини на действие на различните медикаменти.
2) Защото почти никъде все още не се прави антиХа и предпочитат да се/ни успокояват, че някакво изследване все пак се провежда.
3) Някои знаят, че това не са показателни изследвания, но ги искат, за да имат някаква обща представа за хемостазата, а относно НМХ разчитат, че той така или иначе по официални препоръки не изисква проследяване, освен в критични случаи.

Какво означава - ами НМХ действат именно на този фактор Ха на кръвосъсирването и само неговите стойности могат да покажат дали лечението е ефективно или не. Както току-що отбелязах, смята се, че целият този клон препарати имат ясни дози и не се нуждаят от проследяване с кръвни изследвания, освен ако няма изрични показания за това.

# 543
Ох, момичета , ами аз тотално се обърках.
Исках да си помогна и да бъда информирана тук в малкия град, но явно няма да стане.
Очевидно няма смисъл да изследвам тези неща занапред  Peace

# 544
Абе хора на мен един хематолог, завеждащ катедра от МУ Пловдив ми каза, че нямало значение дали е фракси 0,4 или 0,3 и 0,6

# 545
Абе хора на мен един хематолог, завеждащ катедра от МУ Пловдив ми каза, че нямало значение дали е фракси 0,4 или 0,3 и 0,6

Laughing Laughing
0,3 и 0,4 наистина се ползват дори в болниците според това, кои са налични към момента, ама все пак...

Ох, момичета , ами аз тотално се обърках.
Исках да си помогна и да бъда информирана тук в малкия град, но явно няма да стане.
Очевидно няма смисъл да изследвам тези неща занапред  Peace

Не е от малкия град - докторът, който най-много допринесе за втората ми тромбоза с нехайното си отношение към профилактиката, беше един от най-уважаваните съдови хирурзи във ВМА в София. Никъде няма застраховка, а и щом знаеш какъв е проблемът и се профилактираш, всичко ще бъде наред. Няма лошо да си пускаш тези изследвания, просто не мисля, че е редно да се напасва дозата на НМХ според тях.

# 546
  • Пловдив
На мен не ми пускат тези изследвания. Като прочетох тук,че си ги правите попитах моя АГ и отговора му беше,че няма смисъл от тях,клексана нямало да се предозира.Дори и,че каквото и да покажат изследванията,клексана ще си го бия до края.Направи сравнение като да изследвам урина за зъбобол Simple Smile

# 547
На мен не ми пускат тези изследвания. Като прочетох тук,че си ги правите попитах моя АГ и отговора му беше,че няма смисъл от тях,клексана нямало да се предозира.Дори и,че каквото и да покажат изследванията,клексана ще си го бия до края.Направи сравнение като да изследвам урина за зъбобол Simple Smile

Моя АГ твърди същото. И аз се чудя защо съм на най-голямата доза 0,6. Не ми пуска изследвания...за да ми намали дозата, или просто да провери. И на мен ми каза,че не може да се предозира, но тук ми зададоха въпроса, щом не може да се предозира, зааащо тогава има различни дози? Иаз немога да си отговоря на някои въпроси...КОй е прав незнам...

# 548
Става въпрос не само да не се предозира, а и дали е достатъчен ...
То че няма застраховка - няма. Ама тук са по-неопитни и не толкова компетентни според мен.
И аз хубаво се профилактирам, ама как да следя дали правилно го правя ?
Как да се доверя на някой, като понякога излиза, че знаем повече от тях ? Sad

# 549
Дозата се определяла от килограмите.
На определено време се прави изследване как се усвоява нмх, защото при малък процент жени се оказва, че дозата става слаба и ако не се увеличи пак може да има тромб.Но некадърният лекар, който не знае и не иска да прочете ,ни говори глупости.Аз винаги търся второ мнение.
 Тези неща съм ги научила от проф. Паскалева.

# 550
И аз бях при проф. Паскалева и ме накара да си съблека дългото пухено яке за да види колко съм слаба, обясни ми че е именно защото дозата е според килограмите ми  Simple Smile

# 551
  • София
Потвърждавам за килограмите Peace
Също има значение броя на бебетата, при двуплодна рискът е по- голям и за тях и за майката.

# 552
Привет, момичета

Някой може ли да даде контакти на проф. Паскалева ?
E-mail, телефон ?

Честит Никулден !  bouquet
Да сме здрави Simple Smile

# 553
  • София
E-mail, телефон ?

Бебка, ето: http://www.hearthospital.bg/departments/mediko-diagnostichen-blok/
Мисля че можеш да й пишеш и по мейла.

Честит Никулден на всички Simple Smile

# 554
E-mail, телефон ?

Бебка, ето: http://www.hearthospital.bg/departments/mediko-diagnostichen-blok/
Мисля че можеш да й пишеш и по мейла.

Честит Никулден на всички Simple Smile

Много ти благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт