Тромбофилия

• 170 492
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
  • София
 Светлето03, Със същите мутации като теб съм. При опити за бебе от 15 до 25-тия ден на месечния цикъл бях на аспирин протект и през цялото време -  Неофолик мета. Следа положителен тест - терапия с фраксипарин и неофолик мета. Терапията преди забременяване също е много важна за успешна бременност.

Съветвам те питите за бебе да ги  правите след консултация със специалисти - АГ и имунолог/хематолог

# 751
  • София
Светлето03,
и аз съм със същите мутации и имам предписана терапия с Аспирин протект и Фраксипирин след +тест.
Консултирай се с генетик и имунолог, за да знаеш какво да правиш още преди да си забременяла.

Момичета,
Темата вече е 51 страници.
Да направим нова, че да не ни я заключат?

# 752
Благодаря момичета, а бихте ли предложили лекар имунолог/хематолог?

# 753
  • София
аз ходя при доц.Русев в клиника Малинов в София и съм много доволна от него и терапията, която ми назначава.

# 754
Той е имунолог, няма отношение с Тромбофилиите.
 Не е добре да се подвеждат момичета.
 Той няма нужната специалност.

# 755
Д-р Конова справя ли се с тромбофилиите?
Аз с 4G/5G PAI и неусвояване на ФК.

# 756
И тя е имунолог   Peace
Но пък ако имаш възможност е хубаво да се консултираш и с подобен спецалист.
Те като че ли имат широк поглед върху нещата .....

# 757
Здравейте от резултатите за тромбофилий ми излезе хомозиготен носител  4G/4G. Аз  съм в 18г.с. Видях че доста сте изписали по темата за лечение с аспирин протект и фраксипарин, но в начална бременост. Утре ще се обадя на АГ, надявам се да не е късно за лечение.

# 758
Спокойно, тук не става дума за лечение, а за профилактика. Т.е. щом до момента не си имала проблем - чудесно, вероятно ще започнеш профилактика от този момент. Ако ти кажат, че няма смисъл от профилактика обаче, непременно потърси и второ мнение.  bouquet

# 759
По принцип съм с отлепване на плацентата затова ми е назначиха това изследване, казаха че по този начин ще се разбере бебето ще може ли да се храни добре от плацентата.

# 760
Алисия, от кой град си?

# 761
# 762
Плацентата за една седмица лежане ще се оправи.Погестерон докторът изписа ли ти?
 В НКБ е проф.Паскалева тя консултира мами с тромбофилия от цяла България направи една консултация с нея.Координатите са малко по-назад.

# 763
на Утрогестан съм от началото, а отлепването ми е от 10 г.с. и още го имам сега съм 18г.с.

# 764
Потърси и второ мнение за това "отлепяне", което е от 10г.с та чак со 18 г.с.

Момичета, нека някой да пусне нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт