Re: Юлски бебета 2013 - тема 29

• 54 232
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Бемол, тати използва същата фраза срещу мама  Confused Изпреварил ме е  #Cussing out

Колело без педали купих есента от една приятелка. Ползвано е, личи му, но ще си върши работата по предназначение. Само че Ого както се клати не знам до колко ще може да го кара. Но пък колкото по рано свикнат с колелото, толкова по добре е за тях в последствие.

# 136
Лазрае, Лазаре, бедната ти майка....ама поне не й е скучно. Весе, браво за творението  smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

Бемол, за пързалката ли питаш, че не разбрах? Ето тази е : , но като я взимах беше намалена май на 20Л. Нова е, през Габко. За сега се ползва с променлив успех. Още не може да се пуска сам. Напредъка ни е, че се качва на второто стъпало и се пуска от дръжките и се хваща за мен, че да се изправи и аз го слагам да седне и го придържам да се пусне. Веднъж го оставих да се пусне сам и то така се засили, че падна с цялата си дължина на паркета и си дранна главата. Cry

Ахи, много, ама много се радвам да те "видя" да пишеш!! На мен лично много ми липсва присъствието ти тук. Разкажи какво прави Йони, говори ли вече, какви пакости върши...

Аз ви бях изпуснала на 3та страница, ама ви догоних - добре че напоследък пишете по-малко. За балансиращо колело, и ние ще вземем някой ден, ама да видим кога ще е това.

Да се похваля - вече почти сме му сменили ЛЛ. Вчера ходихме при новата да видим дали ще ни даде бележка за яслата, докато чакаме да ни излезе решението от районната здравна каса - е много симпатична жена. Помнеше го ММ от миналия път и какъв ни е точно случая, въпреки че има маса пациенти. Каза да го пазим Криси като рохко яйце и да не го събираме много много с деца, че сега пак имало някакъв грип (било пълно при нея с болни деца), по яслите върлували шарки и скарлатина - хубаво ни уплаши.
Скрит текст:
по този повод да се оплача от баба - хем и го казах това снощи, тя днес да вземе да го събере с комшийчето, дето е с 3месеца по-голямо от него. 2.5часа били заедно. Е, браво!! Аз от половин година и казвам да ги събира да играят, тя все намира причина да не го прави, баш сега като й казах да не го събира с други деца, взе че го заведе при нея #Cussing out
. Иначе като излезе решението, с него епикризата и ЛАКа му се ходи при детска лекарска комисия и се вади протокол да не ходи на ясла. Даде ни и бележка до края на месеца, че да му извиним отсъствията, докато стане протокола. Въобще, до тук съм много доволна от нея. Да видим нататък как ще се разбираме.

За количката - не знам. И ние си я използваме все още активно, като гледаме все пак да го правим и пешеходец от време на време, но не му е основния начин на придвижване.
Както писах във ФБ (Джине), и той е голям катерач - качва се по стълбата към тавана като маймунка. До скоро се качваше само до второто стъпало и беше относително безопасно, но вчера докато го усетя, се беше покатерил на 4-5 вече и драпа смело нагоре. УжасТ просто. То ние имаме таванско помещение над трапезарията и хола и в него се влиза през сглобяема стълба, която се прибира в пода му. Съответно има дупка в тавана без каквато и да било осигуровка от горна страна - дори да успее да се покатери до там безопасно, като нищо може да тупне долу от цял етаж височина. Не знам как ще ги опазваме тези деца, просто. Иначе катеренето по мебелите не го броя - катери се по облегалката на дивана и се качва отзад на прозорците - ние там държим едни книги взети от колега, като последното безопасно от него място, но вече и там не става. Копчетата на пералнята, на фурната, на котлоните - всичко трябва да се докопа и натисне. По този повод ММ ми е заключил панела на фурната, та сега и аз не мога да си я пусна.  Joy Добре че не я ползвам често.

# 137
Aгнрес, хелп: купих си от Лидъл дамските туристически обувки. Уж ги мерих...38 номер. Прибирам се сега, махам всички етикети и ги обувам. И са ми големи Sad Могат ли да се сменят? Или като съм махнала етикетите, не ? По принцип това ми е номера, но явно са уголемени.

# 138
  • София
Ех, бе, Лазаре! Може да си див, ама си много грамотен и сладкодумец! Моля те, прощавай на клетата си майчица кусурите и не я съди строго! Пази техниката, за да може да се обаждате на тати и не заключвай майка си на балкона за повече от 5 мин - зима е! Весе, дръж се, душо!  Hug 

Джине, забравих - още един мнооого важен плюс на ФБ групата - Сандалка! Simple Smile

От толкова приказки за квасене, си подквасих и аз, ама мързеливата. Помолих майка ми и тя ми закваси 4 буркана с превъзходно мляко! Мммммм! И децата много го харесват, така че внимавам да не им го изям (ам-ам).

Вие внимавайте като купувате пързалки и люлки, защото после децата не искат да си играят на площадките с тях.   

И понеже вие сте мой коректив и вдъхновител, днес намушках децата обратно в количкаа. Еееее, бре! Няма такъв кеф! Направо си починахме с детегледачката!

За баланс колелото ми е още много рано. На мен, а за децата - не знам! Не си представям как се мъкна с две колела навън, но за сметка на това вече виждам белия си от притеснения перчем.

Няма да ми стигне мястото да опиша белите на моите камикадзета. Те са комбинация от Лазар и Ади, както изглежда. Вкъщи всички върхове са покорени, всички щори са изкривени, а децата са живи и здрави само благодарение на провидението. Сега сме на етап да отказват да ядат, ако не им връча по една лъжица. Очаквам отслабване, защото половината манджа отива зян. За кочината изобщо няма да говоря. 

Аз пък събирам идеи за лесни мартеници, защото ще плета и правя благотворително, в помощ на операция на едно детенце, за което се събират парички. Изобщо - свободно време - нула!

# 139
Aгнрес, хелп: купих си от Лидъл дамските туристически обувки. Уж ги мерих...38 номер. Прибирам се сега, махам всички етикети и ги обувам. И са ми големи Sad Могат ли да се сменят? Или като съм махнала етикетите, не ? По принцип това ми е номера, но явно са уголемени.

Пазиш ли касовата бележка? Ако да, отиваш в магазина и ги връщаш до 30 дни след покупката. Проблем няма никакъв. Не ти стават и толкоз!

Мъхче, аз бях пуснала еднин линк към фейса за мартениците. Не знам от къде се купуват "полуфабрикатите", но е нужно само да бъдат сглобени и воала. Инвестицията не е голяма до колкото знам. В Русе има магазин където продават такива неща, но съм сигурна, че могат да бъдат намерени и доста по евтино консумативите.

Иначе ето и тук има идеи http://krokotak.com/tag/martenitchka/

# 140
Пазя я Simple Smile Освен това намерих етикетите, върнах ги, опаковах ги пак в плика и все едно не са отваряни. Утре отивам да ги сменя, а ако нямат номер дано ми дадат парите  Praynig Мерси   bouquet

Мъхчето е права - огромен плюс на фейс-групата е Сандалка  Heart Eyes

И у нас е кочина. Адска при това. И аз се опитах днес да опиша на Боян белите...и не знаех от къде да започна.  ooooh! Срам ме е да поканя гости, то навсякъде е .....майко мила. Редовно върху масата се мъдрят я кубинките на ММ, я моите ботуши. Примерно. А на квадратен метър от килима се пада по половин кило трохи и поне един замазан банан  Embarassed Играчки в тоалетната редовно пуска. Че даже се и опитва вода да пие от там.  ooooh! Щорите ги съсипа, а всички прозорци са намазани от лепкави ръчички.
И живее върху масата. Не слиза от там. Там яде, там седи, там ако го оставя ще и спи. В резултат на което с ММ сме си отделили едно кътче на бар-плота и там ядем, прави. Щото до там за сега не може да стигне. Бе нямам думи. Но това да ни е проблема, по-добре с дете и разхвърляно, отколкото бездетни.....

# 141
  • София
Весе, много добре си го описала!
Ясен непрекъснато се удря. Тъкмо му мине някоя синина, цицина по челото и нова. От днес пак е с цицина. Краката и те са му на синини. Но той спокойно не ходи, само тича и се качва, където може.

Питах в темата за яслите, но явно им е под достойнството някой да ми отговори. Моля, ако някой знае да ми каже, че нещо не мога да разбера.
Днес се регистрирах в системата, но не мога да разбера къде трябва да отбележа за кои ясли искам да кандидатствам. Къде трябва да се направи този избор. Когато отида в профила на детето най - долу в Данни в ИСОДЗ пише Няма история в ИСОДЗ. Това е явно, защото сега се регистрирам. Във Възраждане искам да кандидатствам.

# 142
  • София
Отговорили са ми в темата за градините.

За паспорт, ние го извадихме, когато беше на 1 месец. Бях взела бележка за адресната му регистрация, но не ми я поискаха в 9 РПУ. Имам брак и живеем на един адрес. Баща му взе готовия паспорт. Бях объркала една цифра на ЕГН-то или ЛК на мм и го питали дали той е бащата. ММ отговорил, че се надява Joy.

За количките . - аз съм само с лятна количка. Вярно, че миналата година зима почти нямаше. Купих си чувалче и с него, ако духаше повечко отгоре и с дъждобрана, така изкарах миналата зима.

# 143
  • София
Бях объркала една цифра на ЕГН-то или ЛК на мм и го питали дали той е бащата. ММ отговорил, че се надява Joy.
Joy Joy Joy
Е то така е, мъжете може само да се надяват.

И аз да кажа за присъствието на Сандалка във фейсбук. Много, много помага тя. За всякакъв съвет може да разчита човек на нея. Страхотна е!

# 144
Може ли някой да ми подшушне на съобщение, защо Сандалка спря да пише в темата? Виждам, че е активна в други теми.

# 145
  • София
Може ли някой да ми подшушне на съобщение, защо Сандалка спря да пише в темата? Виждам, че е активна в други теми.

До колкото знам, единствената причина е, че няма време и за тук. Тя работи. По едно време беше затрупана с работа.

# 146

До колкото знам, единствената причина е, че няма време и за тук. Тя работи. По едно време беше затрупана с работа.

Ники, официалната версия е, че няма време за форума. За неофициална версия - не знам. Тя по едно време и във ФБ не пишеше, но напоследък е активна там.

# 147
Благодаря, дами Simple Smile

# 148
Защото беше възмутена от мен и моя подход към една ситуация тук, в темата. Мъчеше се да ме оплете в многословие да омекна, но аз не отстъпих. Каза, че ѝ идва в повече и ще спре да пише тук за известно време и така и не се е върнала. Във Фейса е редовна и пълнокръвна. Липсата на време е само оправдание. Във Фейса си пишем и общуваме с нея без проблем. Всъщност и тук не е имало проблем, просто тона не ѝ понесъл. Това беше тук в темата, видимо за всички, не сме писали ЛС. Забравили са момичетата или се правят, че са забравили.

# 149
Добър ден Simple Smile

Йоан говори не-пре-къс-на-то!!Побърквам се.Искам минутка тишина  Twisted Evil
Учим на английски и български,показва и казва цветовете и числата без 7 ,казва много думи.Посочва животните и какви звуци издават.Това е наистина непрекъснато.С формите сме до никъде,изобщо не схваща и много ме ядосва .

Общи условия

Активация на акаунт