Re: Юлски бебета 2013 - тема 29

• 54 245
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • varna
Помня, че и аз питах защо спря и отговорът беше за многото работа - повече не питах Embarassed
Готвя февруари ходене на Рибарица с ММ, Емито и Брена, дано да се получи - за едното има планина да търчи, за другото басейн да се плацичка - в тази връзка мамите дето ходиха на море, какви бяха онези пампи за плуване, че да не вземем да оцапаме басейна Laughing

# 151
  • София
Хера, аз съм взела на Либеро 6 бр. в пакет са. Жената, от която ги купих каза че майките ги перяли, ако не са акали в тях. Аз съм ги използвала два пъти, но не съм ги прала.

# 152
Пинке, аз лично наистина съм забравила за тази размяна на реплики със Сандалка. Мислех, че не пише заради подхода на администраторите.

Хера, и аз на морето ползвах Либеро, но пропускаха, при това без къпане и без акане. Не мога да си представя да се перат. За мен е абсурд! Сега по съвет на Агнес купих обикновени Либеро и май са по-добри от "Памперс".

Гема, мерси за линка. Аз обаче търся "втора пързалка", една вече пласирах.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 10:50 от Bemol

# 153
  • София
Марина отваряше един шкаф, в който седят тенджери и роботът, но сложихме протектори и спря. Чак бели не се сещам да прави, но например обича да „сгъва и подрежда“ дрехи. Не мога да се оплача, кротка е. Но както вече казах, излезнем ли без количка е шоу. Не иска да я държа за ръка, желае да върви в съвсем противоположна посока. Вчера се прибрах и реших да я взема с мен, че бях забравила да купя котешка храна. Ами видях се в приключение.
Вече започвам да се притеснявам с това гърне. Слагам я и в най-добрият случай се изпишква. След това слагам памперс, в който върши другата работа. Другото, което ме тревожи е, че преди две вечери отново се бе наакала докато спи. Заспа в 20ч. и след час вече миришеше. Будя, мия, сменям… Не трябва ли вече да има усещане за тези нужди, какво е това спейки да…
Довечера ще водя Бранче да и слагат шини. Ще ги носи поне две години. Притеснено ми е дали ще ги търпи.
Дейзи, да е жива и здрава „каката“, и вие всички покрай нея. Аз мислех, че е по-голяма.

# 154
  • София
И аз съм забравила за спор със Сандалка. Но дори и със спор, пак не вярвам това да е причината за да спре да пише. Тя е широко скроен човек.
А Луиза и Карли къде изчезнаха? Някой знае ли за тях нещо?

Джине, ще свикне Бранка. В началото сигурно ще я дразнят, но с времето ще свикне.

Лазар още не сяда на гърне. Дори и вече не правя опити да го слагам. Защо да си причинявам тези нерви, то е борба страшна. Разчитам на опита на Терп с баткото, че като пораснат ще стане лесно. Хем, че Калин на неговата възраст ползваше май само гърне за голямата работа.

# 155
Кирил още не съм го слагала на гърне. Ще взема да се самопорицая  Naughty Но пък онзи ден казвам на кака му "Откакто си си дошла от градината нито си акала, нито си пишкала". И той отиде в другата стая и донесе гърнето. Явно на теория ги знае нещата  Laughing

Джине, благодаря ти. Рождения ден е утре, не съм чак такъв карък да раждам на бабин ден. Въпреки че май по-големият карък е да раждам през нощта докато всички са на банкет  Simple Smile

Хера, като идвате на Рибарица, да се обадиш.

# 156
Карли учи, тя и за ФБ няма време. За Сандалка, нямам спомен да сте се карали нещо и тя да ти се сърди, но лично ми е казвала, че няма време за форума и за това не пише вече тук. И че предпочита да прекарва свободното си време с Дари, вместо да виси в мамата, защото в един момент се е получило да отделя повече време за форума, отколкото за игри с нея. (беше отдавна и не помня точно, но нещо такова ми каза). Доколкото "познавам" Жени, не мисля че спора ви с нея, Пина, би я накарало да спре да пише тук. Все пак това е моето мнение, може и да си права...

Забравих да коментирам за 'Погачата' - това което аз знам е, че в кърпата се слагали монети ,за да е звънък гласа на детето. Това се е извратило до слагане на банкноти и надцакване. На Криси на погачата имаше три елемента - носене на подарък, слагане на пари и носене на нещо сладко, че да му е сладък живота. Макар че имаше и солени неща. Бяхме поканили малко роднини, моите приятелки, приятелките (вече ни) от компанията на ММ, та се бяхме събрали едно 20тина души поне. Аз все още не знаех на кой свят се намирам тогава, ММ беше наказан да стои в спалнята и да гледа малкия, въпреки наличието на толкова много жени.  Mr. Green Та пак за кърпата с парите - от една страна се слагат монетите, от друга се връзват краищата на възелчета, които не трябва да са нито твърде стегнати, нито твърде хлабави - за да не е нито стиснато детето, нито да пилее. Вътре се слага и едно парче от Погачата и се вдига на високо да стои - май трябваше да се сложи върху най-високото нещо в къщата. Нашето вързопче още си стои там - само извадихме погачата и преброихме парите. Обикновено се слагат 10 - 20лв, като най-близките може да оставят и по 50, но това си е изцяло по желание - кой колкото прецени. Не си представям да кажа на някого, че минималната сума е 100лв или да си поискам пари за подарък. Като са ме питали какво ни трябва, съм се стремила да кажа нещо по-дребно, което ни е нужно. Една моя приятелка много настояваше да ни вземе нещо по-голямо, та финално се разбрахме за активната гимнастика - ами не беше баш това, което аз исках, ама не сме купували и втора...така че в това отношение може би парите щяха да са по-добрия вариант, но пък сега знам, че гимнастиката е от нея и си я ползвахме или поне се пробвахме, че нямаше голям интерес у ползвателя.

# 157
Весе, и аз не слагам на гърне. периодично пробвам, но той веднага става с боен вик и си го качва на главата. Явно не е готов. Няма да го насилвам.

Джине, ще ги търпи бе, споко. Братовчедка ми от малка е с шини и ги понася много добре. А и те се правят така, че да не убиват все пак.

То си е вярно, че тоя форум доста време гълта. И аз уж спрях по едно време и ей ме на - пак вися тук. А като бях спряла да пиша и чета си ми беше хубаво, наистина отделях повече време на децата. Та....разбирам я Сандалка. Права си е, това си е голяма зарибявка а децата покрай нас растат.....така или иначе като почна лекции а после работа, и аз няма да смогвам да пиша.

Агнес, върнах обувките Simple Smile Даже от Лидъл ми се извиниха, че нямат моят номер  Shocked Бре, ти да видиш...

Утре ММ ще закара Боян на свеки, та аз да сядам да уча за изпита в неделя. Всякаква може да е (в смисъл, че понякога големи простотии ръси), обаче е много печена свекито. Много ми помага, много е мила с мен и се грижи за мен като истинска майчица  Heart Eyes А за Бобето се грижи като орлица, не дава косъм да падне от главата му. Да е жива и здрава, помага женичката.

Да питам, и то сериозно: има ли други деца , които си бият главите в което им попадне? Пример: наш Боян си блъска главата в стената, в дивана, в краката ни, в главите ни, или пък се удря сам с някой предмет. Според майка ми, било зор от зъбите. Аз обаче взех да се притеснявам вече от това тюскане  Thinking

# 158
# 159
Боже,,,току-що прочетох новините и.... Confused

http://dnes.dir.bg/news/semeystvo-pirogov-lekari-tramvi-18310616?nt=4

Моля ви, помолете се с мен....Д-р Михайлова е наша лекарка (от нашата клиника е), тя ми се води шеф един вид. Толкова е добра  и лъчезарна, толкова много помага на хората, толкова е мила ! Не мога да повярвам, че такова нещо и се е случило. Много ми е мъчно, много. А какъв прекрасен лекар и специалист е, няма думи...нямам.  Cry

# 160
Близначе,  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Дано успеят да я спасят!!! Praynig Praynig Praynig Praynig

# 161
  • varna
Ужас, дано успеят Praynig
Забравих да кажа за погачата аз, че ние просто извадихме по една монета от портфейлите си и сложихме в кърпа, която стои на високо прибрана, за да може като порастне далеч да стигне Емито. Аз това знам, това направих. Изобщо не ми е хрумвало да искам пари, че и по 100. Тогава подариха и гимнастиката, която влезе в голяма употреба, определено, но си беше подарък от всички.
Дейзи, ние ще сме в спа-хотел Планината, едва ли ще се моткаме насам-натам, но не пречи вие да дойдете Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 13:01 от herairness

# 162
  • София
Близначе, аз съм писала за Маринината тимберица. Заради нея залепих на стъклата на вратата между хола и коридора цветна хартия, защото като излизаме без нея се залепваше на вратата от вътрешната страна и си биеше главата в стъклото. Ама така силно, със сериозен риск да го счупи- от яд.
Като е много сърдита си бие и шамари, така жестоко си бие главата, че ми идва и аз да  я ошамаря, но вместо това отивам да я милвам, като междувременно попадам под ударите на ръкомахащите ръчички. Ако ми беше първо дете щях да се стресна, но Бранка беше същата.
Форума не ми тежи, напротив имам го за разнообразие. Определено повече го ползвам от работата, но пък не пропускам и от вкъщи. То у дома натоварването е голямо и през седмицата, и през почивните дни, но остане ли момент, в който не чистя, не готвя, не уча с голямото дете, не сме някъде, не играя с Марина, включвам компютъра, а включа ли компютъра не мога да не мина от тук. То да не мислите, че игрите с Марина са кой знае какви? Редим дървени пъзели- най-често точно когато е нареден с 80% моя помощ, пъзела се хваща и се изсипва най-демонстративно. Гледаме кнкнижката „Моята майка“, която е една хармоника с твърди корици, на която са изобразени животни с техните майки /пиле+кокошка, котка+ коте, куче+ кученце, крава+ теле и т.н./ и уж се учим кое какво е. Не познава кенгуруто и гъската или по-скоро не може да ги назове. Започнах и аз да пускам песнички на компютъра /честно казано не се бях сетила и ви благодаря/, много става интересно. Аз даже не знаех кой е Гъми беър, но вече знаем всички. Показва как се мият ръчичките и лицето, това от гледане на песничката. Общо взето това са ни игрите, приемам предложения.
Игрите между Бранка и Марина са странни и не ги одобрявам, но не се меся. Голямата „тренира“ малката, т.е. вживява се в ролята на треньорка по художествена гимнастика. Тук очите са ми на четири. Играят на гоненица- пак не одобрявам. Бранка пързаля Марина на облегалкта на дивана. Бранка увива Марина с шалове, демек прави я на принцеса.
Офф, отплеснах се. Исках да кажа, че писането във форума по никакъв начин не ме отнема от децата.
Близначе, снощи като съобщиха за случая в първите новини изтръпнах. Реших, че става дума за безразсъдни тийнейджъри- не веднъж съм виждала такива как пресичат булеварда, за да спестят стълбите на подлеза. По това време мм отиде до Пирогов /вуйчо му си счупил вчера крака/ и е видял като са дошли двете линейки. Дано се оправи жената, дано се стабилизират, дано! Ето каква трагедия може да се от нищото, от 10 метра вървене повече…. Никога не пресичам на червено, никога не пресичам ако няма пешеходна пътека и най-редовно „чета“ лекции по този въпрос на детето /въпреки, че тя още не ходи никъде сама, да си знае/.

# 163
Близначе дано се оправи докторката  Praynig И аз като Джина никога не пресичам на червено, винаги съм си казвала какво толкова като трябва да изчакаш 2 мин, после ще ускориш крачката и няма да закъснееш. Никога не съм ги разбирала рискуващите. Но като имало да става... Sad
 Виктория не си бие главата, само понякога си скубе косата. Както казах, кротичка ми е тя, като изключа моментите дето се тръшка да реве за глупости, когато нещо не й е угодено. Като види, че не помага почва да ни се кара и да нарежда нещо  ooooh!
Нещо ми стана странен този форум, като публикувам не е като преди  newsm78
Кой се оплаква от гърнето а, да ви пратя моето, по един път в седмицата се амбицирам да я пробвам, дали пък не е готова, всеки път реве като че ли има трънчета на гърнето. Но пък се е научила, като се изака или изпишка да си казва. Де да казваше предварително  Confused понякога казва и предварително ако и се ходи по голяма нужда, но нищо не мога да направя, защото не иска на гърне, не иска с адаптера в тоалетната, не иска да я държа над тоалетната, и аз просто нищо не мога да направя, само дето й сецвам музата ooooh!

# 164
Джине....
Скрит текст:
и аз никога не пресичам на червено. То щото пък на зелено не изтрепаха сума ти народ де.... Не са били прави, не е трябвало...Но това вече е без значение. Познавам д-р Михайлова, работя прекрасно с нея и за мен тя е ценен, уважаван и прекрасен колега. Никога не ми каза лоша дума, никога не върна пациент, никога не спря да се усмихва. Тя има прекрасна усмивка. И е толкова нежна и красива ! А как мило говори на пациентите, как се тревожи за тях....Винаги съм можела да разчитам на нея.
Та миличката е много разсеяна. Винаги е била. Сигурно изобщо не е видяла червеното.... Sad
Не искам да се връщам там, ако нея я няма. Чак сега си давам сметка колко важна е била всъщност тя за мен. Видях я преди месец. Подписа ми молбата за отпуск. Разпита ме за децата, зарадва   ми се много. Тя единствена всеки път ме пита как съм, кога ще се връщам на работа, че не можели без мен.
Не може тази усмивка да угасне. Не трябва ! Не трябва коридорите на клиниката да остават пусти без нея. Извинявайте, пиша неща не по темата. Ни ми е много тежко. В работата си прекарваме повече време отколкото у дома....
В шок съм, наистина съм в шок....  Cry

Общи условия

Активация на акаунт