Re: Юлски бебета 2013 - тема 29

• 55 023
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Терп, същият вирус #2gunfire
Всичко е изтрито, всичко и архив и всьо. Голяма част от инфорчмацията съм я имплементирала по системите, но има и такава, която беше само в моя архив.
Ох, Марина добара коте....

# 556
Момичета имам въпрос към тези които ползват гледачка.
Имате ли представа колко пари ще ми излезе ако трябва да гледа Ками от 9.30 до 17.30 и баткото от 11.30 до 17.30.  Евентуално ще се налага да го взима? Мъхи ти си с две, имаш ли представа. Притеснявам се, че ще трябва да пускам Ками на частна ясла, коетоси е едно 700 лв, и като си помисля че и двамата ще носят болести и зарази и май предпочитам по-малкото зло. Но пък притеснението ми е , че ще трябва да давам заплатата ми за детегледачка, което по добре аз да си я гледам и да не взимам заплата. Уф, ще ми се пръсне главата.

# 557
  • София
Глупи, различно е. По принцип цените варират според броя часове на ден. Например, ако гледа детето за 1 час, съвсем нормално е да й дадеш 10, дори 15 лв, но ако е целодневно - около 4-5 лв/час. Това е за гледане на едно дете. За второто е по-евтино, но не знам с колко. По принцип е както се договорите. Повечето детегледачки за цял ден искат да са на твърда заплата, с възможност за годишен отпуск. Аз плащам 700 лв, не давам пари за градски транспорт, не осигурявам храна, но ги гледаме съвместно.

# 558
Джине, искрени съчувствия. И аз изживях същото преди няколко дни и то във фатален момент. Хубавото при мен беше, че Хера ми помогна и част от информацията си се възстанови. Лошото е, че това ще ми коства 500лв това лято.

# 559
  • Перник
Аз тази количка не я гледам за мен, а за подарък на една много близка приятелка. Правим комбина с други приярели, така се бяхме разбрали от нас да е количката за бебока. Тя вече си я е харесала тази, но аз да питам дали няма някой с лош коментар за нея. Всъщност на доста места четох коментари и почти всички я хвалят.

Джине ужасно е това направо Sad

# 560
  • varna
Джине, много кофти, дано все пак успееш бързо да влезеш пак в крачка Praynig
Агнес, късно видях, ако беше казала по-рано можеше и да сварим навреме Embarassed
Полезно е това за количките, че тъкмо сега и аз размишлявам, че на Рибарица трябва да вземем някаква, но категорично няма да е тази 20 килограмовата - просто нещо за всеки случай. А за нещата на Бертолино/Лорели, при нас всичко е съвсем здраво и функционира, явно е въпрос на късмет.

# 561
Хера, аз съм благодарна, че трудът ми не отиде на вятъра  Hug По добре нещо късно, отколкото нищо никога  Hug

Аз тия малките колички нещо не ги харесвам изобщо. Но това си е мое мнение. Приятелка все още ползва за сина си (3г) и твърди, че е много удобна. Аз за моите деца съм решила, че е непрактична, а и на мен със сигурност няма да ми е удобна да я бутам. И аз не съм Берони/Чиполино фен. Както каза Бемол, по добре маркова количка втора ръка, отколкото нова такава. Винаги е въпрос на късмет.

# 562
Според мен не е до късмет, а до конструкция, до дизайн, до материали. Тази количка "Чико", за която ви говорих, е страхотна. Толкова готино се движи, толкова солидно се усеща... А е смешно лека. Само, че няма сенник и е доста тесничка. Наистина е лятна, ама да не пече много.
Кошарата ни на Хаук пък е отгледала 3 деца, не е мръднала, докато на шуменско-китайската всяко болтче скърца. Една от дългите рейки се счупи на две. След дълги пазарлъци в Хиполенд ни предложиха да ни я ремонтират за 30 работни дни.

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 10:57 от Bemol

# 563
Близначе - аз гледах тази чиковската и наистина е много удобна. Мен ме спря това, че няма багажник, а на мен ми е важно да ходя на пазар с Еми и да има къде да слагам всичко. Сега се замислям, че може в торби отзад, но като цяло коша за пазар винаги е пълен с играчки и пазар.

Аз сега пък много го мисля какво да купя за да мога да излизам с двете деца едновременно самичка.
Накрая се спрях на ето това
https://www.youtube.com/watch?v=h5MhKB1rohg
ММ, които в началотот се дърпаше ужасно много се нави като видя, че е немско:) Ето това е - ако искам да вземем нещо просто му казвам, че е немско и той веднага се навива Simple Smile Супер смешен е!

# 564
  • София
Жалинка, много ми харесва тази седалка! Пък и щом е немска!  Mr. Green

Изобщо, тия мъже за какви се мислят?  Laughing Къде са тръгнали да дават акъл по отглеждането на децата? Да ходят там на работа, да изкарват пари, пък като каже жената "за детето трябва количка", само да кимат и да вадят портфейла. Ей го и моя, два дена си беше вкъщи и взе да недоволства. Защо още били с биберони децата, как така съм ги оставила за цял половин час да си играят сами в стаята (да се чете: децата са вързани за столчетата за хранене и спокойно редят кули от купички, а майката през 5 мин ги проверява, докато се опитва да простре прането), защо още даваме пари за памперси, защо не си ги научила на гърне, как така децата ни ще спят на матраци на пода, пък ние ще си спим на хубаво легло и т.н. Изобщо, моите подходи за възпитанието били странни и меко казано непрактични. Големи философи!

# 565
Мъхче това е нищо. Според ММ такова нещо като колики нямало. От няколко дена отделя по 30-40 мин да ми обяснява как да кърмя, оригвам и преповивам бебето Shocked Трябвало да го слагам еди как си на гърда. И коликите не съществуват, това е измислица Simple Smile
После започва за Емилия - прави ми и ми праща списъци какво да яде, какво да играе....
Най-най-смешната история е следната.
Еми е още новородено бебе на 20тина дена, разхождаме се в парка и виждаме една майка(сега ми е много близка) да държи ревящо бебе на 2 месеца. ММ спира до нея и започва да й дава съвети - била гладна, била напикана. Жената супер културно обяснява, че детето просто си е такова плачливо и всичко й е наред. Обаче ММ продължава - не, казвам ви тя е напикана или е гладна.
Винаги се смеем на тази случка (ние така се запознахме с нея). Новоизлюпеният татко познава всички деца и знае на абсолютно всички какво им е:) А детето наистина си е по-плачливо и още като бебе си плачкаше за всичко.
Сега с двете е още по-страшно - вече е експерт.
Но мен ме кефи - чете, интересува се. Само да не се меси чак толкова много, защото ме побърква понякога. Като започне много да дава акъли му връчвам детето и го оставям да се оправя. И знаете ли кое е най-тъпото - винаги се оправя Crossing Arms Тия моите деца като го видят и козируват в две редици. Побърквам се!

# 566
Може и да е късмет това с марките.Но факт е,че всичко,което имаме на Бертони и Чиполино е абсолютен боклук.Столчето за хранене е Лорели-скърца ужасно!Кошара имаме на Мони/Чиполино-скърца ужасно.Една чаша с мек накрайник на Бертони-тече отстрани.Да не изброявам нататък.
Количката на Чико и на мен ми хареса ,щом ще се ползва за от яслата до вкъщи и обратно-мисля,че е ок.Даже се замислям дали и аз да не си изровя от Olx някаква такава.

# 567
Защо сайта е такъв ужасен?  Rolling Eyes Преди беше по-друг.

Да ви кажа - бясна съм ! Днес гледам, че имам превод от НОИ, майчинство.340 лв. Цъкля се...цъкля се....Ма как, викам си, та аз още на 10 декември си прекъснах майчинството и се водя в платена отпуска !  Shocked Обаждам се спешно в НОИ, моя приятелка работи там. Обяснявам и аз. Тя каза, че никой от нашата болница до ден днешен не е идвал да ми подава документите и да ми прекъсва майчинството.  Shocked Обаждам се в болницата. Насмитам ги. Те обаче ми обясняват, как директора лично е подписал връщането ми на работа и как при тях аз официално се водя на работа ! Даже са ми приготвили и заплата за пускане ! Накрая си признаха, че все пак можело било и да са забравили да ми носят документите. Отидоха уж да проверяват случая. Там си и останаха.....Еми бясна съм значи. Как може да има такива мърли ! Как може аз да си върша винаги съвестно и отговорно работата а те не могат !  #Cussing out

Жалина, едва ли някой по-добре от теб знае какво да прави с децата. А ТМ ако дойде на мен да ми дава акъл така в парка....хич няма да съм толкова любезна като онова момиче  Grinning Най-мразя да ми се дава акъл, особено от мъж.

Ахи, за ясла наистина такава количка е удобна. Понеже е мъничка и спокойно можем да я сгънем и оставим някъде в яслата, а следобед да си го вземем с нея. Иначе онази си ми остава основна.

# 568
  • София
Бемоли, колко струва тази количка, може ли да ми дадеш  линк?
Аз от бебешки марки не разбирам. Но в столчето на Бретони съм отгледала  двете деца. Е, второто дете скъса коланите, но вината не е в стола, а в малкият Бам Бам, който съм родила.
Хич не ми се ще да купувам друга количка, не ми се дават пари. Обаче, нашата си е тежка, съвестно ми е за майка ми /основно тя я кара/, която е едно джезве кокали.
Ани, щях да питам, има ли възможност Киренце като порасне и тръгне на градина, вие с тм сами да си работите в магазина, така ще спестите една заплата.
Пина ми се губи тези дни. Хм, ако не беше Пина, щях да реша, че на мен се обидила заради дискусията /умишлено не го наричам спор/ за градовете, обаче в този случай не ми се вярва. Пине, появи се и кажи, че е така.
Искам да се оплача от мм. Значи, миналата година купи на Бранка две Лего- един пиратски кораб и един космически. Разбира се, Брънка не прояви интерес до миналата седмица, когато поиска да занесе едното лего в занималнята /подозирам, че заради някое приятелче/. Бях ги прибрала "дълбоко" и по този повод ги извадих. Снощи мм хванал едното лего и го сглобява на бюрото. В същото време в коридора седи една касетка с буркани, ябълки и лук /сами се досещате от къде е пратката/. Още онзи ден казах касетката да се разформирова- тези неща ги държим в един шкаф на балкона и отговора беше "Добре". Така и си отече това "добре". Най-демонстративно нарамвам щайгата и той като ме вижда започва да вика, била съм ненормална, защо не съм му казала, на каква се правя.... Пък ако му бях казала, щеше да каже, че знае, да не му повтарям по сто пъти и т.н. Егати неизживяното детство с това лего.... Освен това, онзи ден му казах да изхвърли килима от детската стая /килима е на седем години, вече е овехтял, а и малките котета допълнително го окепазиха- там си точат ноктите/ и бях учудена, че килима безропотно и бързо изчезна. Зарадвах се, че имаме напредък /знаете колко се дразня на плюшкиновите му черти/, отивам снощи до тавана и познайте- килима там...
Близначе, да не би да е само смс? Ако не е, какво ще се случи с преведените пари, май ще те накарат да ги върнеш...

# 569
Джине,не ми се обиждай,но се смях с глас за килима  Mr. Green прибран мъж си имаш ти

Общи условия

Активация на акаунт