Re: Юлски бебета 2013 - тема 29

• 55 022
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Джине, от болницата ми се обадиха сега и признаха грешката. Откриха документите ми на бюрото на касиерката, седят си както съм ги оставила декември....непокътнати. Незанесени. Бясна съм до небето !!! Поисках да и се потърси отговорност. Ново 20 - напуснала била преди дни, без да казва на никой. От понеделник спешно е наета нова. Забатачила един куп документи освен моите и напуснала.  #2gunfire
Обадих се в НОИ, казаха да не се притеснявам. Просто другия месец няма да ми превеждат 170 лв и готово. Сега мога само да чакам да видя, дали новата касиерка ще ги занесе. казаха ми ако не можела, да съм си идела аз сама  ooooh! А кажете ми това на какво прилича  Angry

За мъжа ти не се кахъри. Ела  да те заведа до селото на ММ, да видиш Софчето какви находки има  ooooh! Е това е Плюшкин от женски род. Ще си паснат с мъжът ти  Mr. Green

# 571
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Джине може разбира се,но последните 6 години от живота ни минаха в работа.Все кредит се погасяваше.Първо този за магазина,заедно с колата,после и морския апартамент.Година преди да забременея решихме,че парите за заплата и осигуровки на продавачката могат да покрият една вноска в банката.Така я освободихме и останахме само ние.Всеки ден по цял ден и не можеш никъде да мръднеш.Искахме да приключим с кредита предсрочно,а не да го изплащаме до 2017 както беше.Затова сега сме решили,че ще вземем човек да работи.Нали трябва да имаме време и ние да се видим.Да отидем някъде на почивка спокойно за повече време без да затваряме.Все пак от там са ни доходите.Силно се надявам това момиче да излезе стабилно.

# 572
Такаааа,влизам специално заради мъжа на Джина  Mr. Green Да я успокоя ,че не е сам горкият  Crazy ММ като син на майка си и татко си е СЪЩИЯТ ! Направо не мога да понасям тази негова черта ,само като говоря за това и полудявам ! Но той така е възпитан - нищо да не се изхвърля ,за да може да се ползва някой ден ,някъде .....след 10 години може би ! Свекито има класически хол от 70- те години - секция от пода до тавана ,от стена до стена.Това на едната стена ,на другата огромен шкаф .Всичко е пълно с дрехи,не бързайте да се радвате ,че е модна икона ,просто си пази моминските дрехи ,кожуси,обувки ,бебешките дрехи на децата ,разни парчета плат,вмирисани хавлии .Всичко това обилно нафталирано ,та като отвориш шкафа да припаднеш Laughing Сега ,аз също пазя някои бебешки неща за спомен ,но съм се ограничила до 2 ,3 бодита,комплекта от изписване ,някоя шапка....А там става въпрос за 3 ,4 чувала багаж.И това не е само в хола.Във всяка стая има шкафове пълни с всевъзможни ненужни вещи - от празни дезодоранти  до учебниците на мъжа ми от гиимназията примерно  Confused Може да се намерят биберони ,шишета,ей така сложени да прашасват ,чакайте новото бебе (горката снаха Crazy) Наскоро се загледах каква е тази папка ,която стои над микровлновата....Никога няма да познаете какво намерих! Теми по литература от  времето ,в което е кандидатствала неуспешно в университет #Crazy Питах я  за какво са й ,чете ли ги та стоят там ,защо не са в печката например Laughing Аааааа,не можело да потрябват Whistling Сигурно за внуците някой ден  Whistling У тях всичко е затрупано с мебели ,всичко е едно върху друго ,но НИЩО не се изхвърля,появрвайте ми !  Свекър ми веднъж ми дръпна лекция как трябвало да нося вестниците и листовките от хипермаркети на село ,да си палел печката FlutterСъщо да му събирам пластмасови шишета  и други такива неща ,които изхвърлям в кофата ,не ги горя за Бога !
Аз не мога така.Като не ми стават дрехи - подарявам ги !
Бебешките веднага ги раздавам !
Нямам отделение с перспектива  "като отслабна" или "за всеки случай".Имам не повече от 10 парцала и с тях се обличам.Имам 2 сервиза ,с които се храним и един резервен ,а не цял рафт  порцеланови чинии на 50 години с олюпени краища и назъбени чаши от не знам кой си стол #Crazy
Най-мого се дразня ,като подаря чаши примерно или си занеса моя чаша у тях , а после не я намеря и съм принудена да пия вода от чаша,която  е ползвана от половината село ,когато са имали кафене в началото на 90- те  Crazy
Не мога ,това е огромен проблем за мен и до ден днешен много се караме с ММ.
Откакто се е родил Петьо не се отопляваме на дърва .Имаме камина в хола,преди си я палихме ей така ,за кеф....А познайте дали се е разделил с нея?Служи на Тони ,лепи си магнити по нея!

# 573
Някакъв малък кошмар от задачи и тичане съм си самозаформила. Хем никой не ме гони, хем аз се разчквам. Едва се нахраних нормално днес от три дни. Та, Мъх, стар въпрос от теб, но не знаех, че за Дендрариума в това време има и др желаещи. Във ФБ си ми видяла снимките от иглуто, кеф страшен. Вс събота се опитваме да ходим, но сама дотам не бих шофирала. Има лед, коловози, а после на изкачването от пред самия вход, за да излезнеш на шосето си боксува, че и вериги може да се налага да слагаш.

Вчера заведох Кико на контролен при УНГ, заради отит. Значииии, 5 лелки пред кабинета, нито една не ме попита дори дали искам да мина пред тях. С количката, в поликлиниката, с болните. Изчаках търпеливо, 1, 2 пациент, ядосах се. Застанах пред вратата за да ме види лекарката, която направо се ядоса на тея лелички, че ме държат с детето отпред. Кисели, намусени и обидени физиономии последваха. Прегледът беше 4 минути, а лекарката каза да бягаме и да не се връщаме в поликлиниката, защото има брутален грип и 50 % са с усложнения и по болници. Та, да са здрави дечицата, болните да оздравяват и ги пазете!

За живеенето другаде при нас с ММ е по-скоро опит, промяна докато малкият дръгне на училише, когато трябва да се позиционираме. И за мен Европа не носи емиграцията в себе си, сега е толкова мобилно всичко. Виж, за САЩ или Канада си е емиграция отвсякъде. А и нашите професии са такива, че и след 3, и след 5 години същите хора ще са в бранша, няма кой да ги забрави. Около мен хората много пътуват, на ротативен принцип са приятелите ни, така че освен мама и сестра ми с децата, няма да ми липсват мног онеша. Пък и е на 1200 км, колко му е Simple Smile Опит и трупане на история за внуците, да имаме какво да разказваме Simple Smile

# 574
Данче, същата и свеки. Пази още тетрадките на ММ и сестра му от училище. Пази всичко което се сетиш. Има едни гардероби в които се складира всичко и които се пукат по шевовете. Миналата година се опитахме да изхвърлим от тавана бебешки и детски дрехи от преди 35 години. Да беше видяла как ги дърпаше настървено от ръцете ни, със сълзи на очи...А в двора колко неща могат да се открият, майко мила ! Казах на ММ, че ако издадем тези боклуци са старо желязо, ще забогатеем. И това наистина е така.
Но си има и положителната страна. Наскоро ми измъкна от някъде чисто ново одеало от младините и. такава красота, такава изработка, мекота ! Невероятно е, вече няма такива. И едни чаши така ми даде.....

А майка ми е обратния вариант. Тя хвърля всичко и нищо не пази. Изчиства цялата къща и не оставя и чифт гащи за преобуване. Или ни раздава старите дрехи, които сме си оставили за зор заман да си имаме на село. Колко свои неща вече видях по разни лелки, комшийки и прочие. Дали ме пита? Нееееее...Защо да пита...Дава смело и не и пука. Последния и гаф: Идват леля ми от село на гости в София. И гледам аз, братовчедка ми със страхотна чанта ! И установявам, че е моята ! Подарък от шефката ми, скъпа, кожена, маркова, тузарска чанта ! Преди време майка ми се примоли да и я дам, малко да ми я поносела. Дадох и я аз с неохота, и ето че към днешна дата я откривам подарена на братовчедка ми ! Кажете ми как да не побеснея ! Как да си искам сега чантата? И колко други неща така раздаде.....И ти му говориш, а то бльон - седи, гледа, и мига в пространството. И пак си знае нейната  ooooh!

# 575
Ох, Данче, пукам се от смях с твоето описание! Аз съм същата и баща ми е същия. А и двете ми баби бяха шивачки, та и те бяха такива. Но при соца беше така. Никога не знаеш кое кога ще ти потрябва. Ципове, копчета, парцалчета... Стари списания... Аз също пазя безброй неща, но все пак темите по литература определено не ги знам къде са. (Не ми липсват, честно). Обаче пазя тетрадки от първи клас, тетрадки-речници имам безброй. Пазя разни дънки и поли, които никога няма да облека, но ей така, да си ги имам за мярка, откогато съм била слаба или пък студентка... Като бях в 4-5 клас баща ми беше възложил задача видя ли винтче на улицата, да му го нося. Ей, бях впрегнала целия клас. Накрая той пишман стана. Чудеше се какво да ги прави. Но, не, не ги е хвърлил.

ММ е другата крайност. Преди няколко месеца майка ми си беше оставила една найлонова торбичка с чехли и панталон за у нас. Нашият директно ги хвърлил на боклука. Призля ми просто. Майка ми геройски го преглътна, но не е хубаво така! За чантата на Близначето обаче и мен ме заболя. Това е отвратително и непростимо!

Джинке, тази количка е на 8 г., нямам идея какъв модел е, но предполагам, че не е проблем да се намери, защото много подобни има по улиците.

# 576
така е Бемол Sad То аз и без това ходя пет за четири и такава чанта за мен е имане...Кога бих си позволила аз да си я купя...А каква красива беше, да не ти казвам.

Б. спи вече 4 чАса. Имах време да поспя, да пооправя, да подквася мляко и да науча две теми за изпита. А той даже още спи Simple Smile

# 577
Аз пари за чанти не давам. Насъбрала съм разни по 20-30 лв., преливат от рафтовете, няма да ги хвърля, естествено, но нито една не струва.

Близначе, Бобко по колко спи? Често ли откарва толкова дълъг следобеден сън? Той май е рекордьор, като се има предвид колко караконджоли са се насъбрали тък.

# 578
  • София
Данче, все забравям да ти честитя апартамента, а много се развълнувах! Да сте много щастливи там, да си го направите така, както си мечтаете!

Близначе, поискай си чантата от майка ти. Нали си ѝ я дала за малко само, нека ти я върне вече. Аз бясна щях да съм на твое място!

Бемолче, подсети ме за една история ти.
Скрит текст:
Преди сигурно 15 години се развива действието. Мениджърът на българския клон на голяма фармацевтична компания получава задача от съпругата си излизайки сутринта за работа да изхвърли боклука и да вземе една торба с дрехи, която да отнесе на тъщата. Човекът е изпълнителен и  понася торбите, като при контейнерите вече е забравил какво трябва да прави и мята и двете в кофата. Часове по-късно, вече си седи в офиса, жена му звъни да пита дали майка ѝ е харесала дрехите и той се усеща, че дрехите са в боклука. Бързо се изстрелва обратно към дома си. Изскача от лъскава си кола, облечен в скъпия си костюм и хуква през глава към контейнера. Там се сблъсква с един клошар, който си рови с пръчка из боклука, намира  торбата, грабва я и тича пак към колата. А клошарят го гледа изумен, цъкащ с език и невярващ колко напред с материала са някои колеги клошари.

Същият човек имаше и друга забавна случка- подаряват му скапано уиски, което той зимата си сипва вместо течност за чистачки, да не му замръзват. На един светофар пристига някакво цигане да му мие стъклата, а човекът припръсква с чистачките за да му покаже да се маха. Цигането като усеща на какво мирише течността за чистачки, се хваща за главата с репликата: "Бате, ти щом с т'ва си миеш стъклата, к'во пиеш, бе д'еба?!"

P.S. Извинявайте за милионите грешки в текста!

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 17:38 от terpsyhora

# 579
Терп,  Joy  Joy  Joy И баща ми като дърт боклукчия винаги със завист след какви трофеи влачи конкуренцията.

Ама уиски за чистачки... Ово е стандарт!

# 580
Близначе ,успокоИ ме ,честно  Laughing Реших ,че само моите не са в ред  Mr. Green
Бемолче вярно някога така е било,от нямане на нищо са трупали багаж.И днес свеки като каже "багаж" за нея значи съкровища ,за мен - пълни боклуци !
Преди време искахме да правим ремонт на една стая.Да измажем ,едно ново легло да сложим ,чаршафи наши и т.н.,знаете ....Брей като се тръшна тази жена ,като легна болна ,как така ще изчистим една ЦЯЛА стая от мебелите ,къде ще й сложим вещите ,какво й било на нейните мебели ,на нейните чаршафи и т.н. И пак седна да разказва как едно време не били имали нищо,а сега колко "багаж" имала,как имала от майка й 20 родопски одеала ,а ние не ги ползваме ,как сме неблагодарници и т.н. Laughing Тя е точно като тези по ТЛС дето ги дават ,едни такива ,които трупат вещи,та едва се измъкват от дома си. ooooh!
Ние ходихме на следобедна разходка с децата пред блока.Доволна съм,Тони беше без количка и не мрънкаше много.

# 581
Терп hahaha hahaha hahahaч(б(б(б(б(б(б;м

# 582
Не мога да си поискам чантата, тя вече е подарена на друг, па макар и без моето съгласие  Tired

Да, Боян спи по толкова Simple Smile Обикновено по 3чАса, но често спи и по 4. Имал е и рекорд от 5 чАса следобеден сън. Явно ще е като баща му, на тоя па само му дай да спи  ooooh!

Моята колежка си извади медицинско. Опитвам се да я убедя да идем в Анимус, да се види с психотерапевт. Много трудно се работи с хора, жертва на насилие. И аз съм тръгнала социален работник да ставам. За нищо не ме бива  Tired

# 583
А нощем как спи тоя херой?

# 584
Ми спи си. Заспива в 22 ч и става към 7,30 - 8. Може да мрънне към 5 сутринта за мляко. Но щом си го изпие заспива като пън Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт