АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 631
  • 775
  •   1
Отговори
# 330
А това с пъпната връв защо се изчаква? Нещо не ми е ясно?
Защото тогава останалата кръв от плацентата преминава в бебето и обема на кръвта му се увеличава с около 30%, доколкото съм чела в някои изследвания. Т.е. тази кръв, която иначе се взима от пъпната връв за съхраняване на стволови клетки. Съответно бебето получава директно въпросните допълнителни стволови клетки, повече желязо и т.н. По принцип всички бозайници изчакват пъпната връв да спре да пулсира и едва тогава я прегризват. В съвременния свят е въведено като "оптимизация" на родилния процес. Вместо да се чака, бързичко се приключва и се минава към следващия. Поне като разпитвах в една група с акушерки, не чух по-основателна причина. В много от по-напредналите държави, вече става стандарт отново да се изчаква.

Шльоки, моите съболезнования.

# 331
Това с киселините е ужасно  smile3511
Не мога да спя  по цели нощи  Twisted Evil С две думи - дойде ли вечерта и започва моя ад  #2gunfire
Прясно мляко и Талцид вече не ми помагат. Имаха ефект около седмица само. Сега ми помагат солетите. Като спрат и те да действат ще пробвам с газирана вода  newsm78
Старилизатор ще си взема на Авент, електрически. Шишетата също мисля да са на Авент.

Тиквичке стискам палци да сте добре с бебоците  Praynig

Шльоки  spoko

# 332
  • София
Ада мерси за разяснението! Ако в този момент се сетя ще кажа, но не държа да се бъркам в работата на лекарите.

Аз ви казах за киселините течен Гавискон, на мен ми помага засега, също така топло мляко.

Тикви4ке гледай да си направиш някакъв режим  да не будстваш по нощите, аз снощи почти не съм спала също, една нощ спа, другата не, ще свикнеш

# 333
Не знам дали това при мен е само киселини, или е хормони, но 2 дни бях out. Имах сили само за спане и таблета, повръщане, гадене, киселини... четох из нета, че се случва в 3 триместър. АГ ми преоръча bio anacid, но ММ не намерил, така че съм на Талцит. Четох че се полагат по 2 на 24 ч и гледам да не прекалявам. Днес май съм по-добре. Чудя се какви храни да избягвам оттук нататък? Засега се простих с кафето Sad

Ada, мерси, аз съм до известна степен запозната с тези неща, които обсъждаме с теб, но от таблета се изразявам малко неточно и накратко. Освен след пулсирането, някъде съм попадала на инфо, че с ръка изтласкват съдържанието на пъпната връв към бебето, не знам дали го обясних добре. Доколко това е добра практика,и къде съм го чела, не мога да кажа.

# 334
Здравейте момичета ,
и аз съм в отбора с киселините дори и през деня, но ми направи впечатление че имам киселини основно като се храня навън и когато съм на работа, през почивните дни положението е значително по- добре...
Лошото при мен е че все още по веднъж дваж на седмица мисе гади и повръщам, явно тази бременност ще си я изкарам така до края.....

Прималяване получавам понякога в офиса когато стане много топло и не е проветрявано.....наплискване със студена вода и кола ми помагат.

И исках да споделя една статия която прочетох днес дано е от полза Варненските мами Simple Smile

http://petel.bg/V----Maychin-dom------Varna-Unikalni-tehniki-i-m … anovyavane__97954

# 335
Относно фиестите с киселините, преди малко ми казаха с обикновени бисквити да пробвам  newsm78
Искам да ви се оплача, въпреки, че за място пълно с хормони не е подходящо, но ми е много криво  Cry преди няколко дни бях писала за котето ми и проблемите около него... от няколко часа насам вече нямам коте  Cry Много ми е криво. Щяхме да го приспиваме след 1-2 дни, а милото само направи каквото трябваше, което до някъде беше по добрия вариант за мен. Помня, че имаше още едно момиче, което загуби животинка още в началото на бременността.. уф гадно е много и цял ден си го оревавам хайвана и одеве пак.. сега главата ми ще се пръсне от болка  Confused Може би и бебо усещаше нещо, защото целия ден, докато съм лежала с нея и той се движеше бая.. та до края и сега май заспа.
spokoооооо,миличка!много съжалявам!аз бях тази дето загуби кученцето си ноември.съчувствам ти много.ужасно е,знам!и аз много плаках,дни наред преди това бях като болна,като го гледах как гасне.знам,че всеки ще каже,да мислиш най-вече за бебето,но то не става по поръчка.дай си няколко дена да си оплачеш животинката и да свикнеш без нея,пък после се вземи в ръце.милите душички,може пък наистина да знаят кога да си тръгнат от тоя свят и да ни облекчат живота! Hug

# 336
За киселините установих, че положението се влошава от пържени храни, мазни храни, трушии и богати на въглехидрати (всякакви тестени неща особено сладки, сладкиши, тортички и прочие). Напълно ги изключих тези храни, гледам да хапвам в по-малки количества и за сега с киселините се справям. Аз по принцип съм с проблемен стомах и имам язва, та много се притеснявах от киселини и болки, но с тази диета за сега са под контрол нещата. Сладко много обичам, но хапвам само черен шоколад и гледам да е предимно след обяд.

# 337
За Лефакса - мъжа ми редовно носи на разни приятелки и то по 4-5 кутии, всички са много доволни.
Сина ми нямаше проблем с коликите, но сега живот и здраве ще взема 1-2 кутии за всеки случай.

Има и друго ефикасно средство от Германия, което обаче ще ни трябва по-нататък за никнене на зъбките - Осанит- от него използвах доста флакончета и е превъзходно, не усетих кога пораснаха зъбите на детето.

# 338
Здравейте момичета ,
и аз съм в отбора с киселините дори и през деня, но ми направи впечатление че имам киселини основно като се храня навън и когато съм на работа, през почивните дни положението е значително по- добре...
Лошото при мен е че все още по веднъж дваж на седмица мисе гади и повръщам, явно тази бременност ще си я изкарам така до края.....

Прималяване получавам понякога в офиса когато стане много топло и не е проветрявано.....наплискване със студена вода и кола ми помагат.

И исках да споделя една статия която прочетох днес дано е от полза Варненските мами Simple Smile

http://petel.bg/V----Maychin-dom------Varna-Unikalni-tehniki-i-m … anovyavane__97954
Аз неслучайно искам да раждам в Майчин дом. И ти ли си се насочила към там? Чувала ли си дали прилагат това с пъпната връв?

# 339
Sunni___ аз предния път като раждах имаше момиче което раждаше с дула в залата за активно водно раждане , за пъпната връв не би трябвало да е проблем.
Аз вече бях споменала лекарката при която раждах- ми съдейства ръководството на болницата да сключи необходимите договори за да мога да даря стволови клетки, до сега каквото съм поискала не са ми отказали, съдействали са ми за всичко.
Предполагам че ако се говори с лекаря при когото ще раждаш може да се разберете Simple Smile

# 340
А има ли значение  дали си в самостоятелна стая или не за това дали ще ти дадат бебето веднага да е при теб при естествено раждане?

# 341
Момичета, имам спешен въпрос.
Понеже за първи път се разправям с болничен лист и не ми е ясно днес като го нося на счетоводителката, трябва ли да имам и документ от банката с банковата сметка на която искам да бъде изплатен или може просто аз да си я напиша.
Понеже имам спомен, че когато излизах предният път в майчинство ми искаха документ от банката.

# 342
ek_velika, благодаря за инфото. Аз дори още не съм го извадила да видя какъв е. За сега няма да купувам, ако този не ми хареса и ми трябва в движение ще си купя друг.

За шишетата аз съм взела един комплект на Avent, май са 4 броя шишета, четка за тях и биберон.

А за коликите ми препоръчаха капки Dentinox.

Карамел`, на мен ми искаха документ от банката за IBAN.

# 343
Карамел доколкото знам ако това ще ти е за първи път - т.е за пръв път нои ще ти изплаща обещетение, трябва да занесеш документ с подпис и печат от банката ,а ако вече имаш подадена банкова сметка не се изсиква- но пак казвам това е според нашата счетоводителка.

Sunni___ ако се чустваш добре няма никаква причина да не ти дадат  бебето веднага. няма значение дали си Вип или стандартна стая, зависи от теб и ако няма проблем с бебето разбира се Simple Smile

# 344
Аз попълвах само документ, който ми дадоха на работнто място за това в коя банка да ми превеждат парите, данните от банковата ми сметка и тн. От самата банка нищо не съм взимала.
А да май имаше и такова с подпис и печат от банката, ама те ми го бяха дали предварително. Не специално за болничния.

Общи условия

Активация на акаунт