АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 362
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за отговора ти Karina81, още сега ще го пробвам

# 91
За облекчаване на венците помага доста жабурене с Eludril, който е подходящ за бременни, както и с кокосово масло, ако имаш случайно у дома. Дано помогне нещо...

Да попитам и тук, защото голяма част не пишат във фейсбук, има ли майки, които чакат второ или следващо детенце и които все още кърмят предните си дечица? Ще се радвам да намеря съмишленици.

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 09:53 от ada_smiles

# 92
Мария92 правиш си гаргара от смрадлика и жабуркаш. Неприятно е (поне за мен беше).

# 93
  • Пловдив
Здравейте,до сега много от вас пишат за пазаруване онлайн на детски неща от чужди сайтове,може ли да напишете кои са те!

# 94
За съжаление и на мен не ми е удобна срещата днес.Като спра да ходя на работа ще се радвам да се запозная с тези ,с които не съм и да разхождаме бебоците заедно.

Рози и аз вчера бях в Ринг мол,можеше да се запознаем. Simple SmileХодих по всички бебешки магазини.В Некст-няма нищо интересно.Купих само едни ръкавички.По другите също вече бяха се изчерпали нешата.За последно обикалям за дрешки и се зарекох вече само от чужди сайтове.То много скъпо тук.Аз като се замисля от БГ съм купила само  бодита ,които бяха намалени,едни чорапки и ръкавичките.
Бих искала да попитам Ада с какви гащички си отгледала едното си дете,та сега ще ползваш същите и за второто?Значи са много качествени.
И още нещо имам да ви питам.Колко бодита с късо ръкавче,колко цели гащеризончета и колко бодита с дълъг ръкав и ританки ще купувате.Аз не харесвам отделно ританките и се чудя за какво ще ползвам тези бодита,които са с дълъг ръкав,но без крачолче?Единствено ако имам гащеризонче и да го слагам отгоре върху това боди.Нещо съвсем се отплеснах май.Дано да сте ме разбрали.
Аз пазарувам от Асда,Мадъркер,Маркс и Спенсър(много е скъп,но има намаление) и Некст.

# 95
  • София
Цвети аз ще взема от всичко по 5-6  броя по възможност нищо за през главата. Чорапки повечко. Ританките изглеждат по удобни за сменяне на памперс, но знам ли.

# 96
metlichina , в тракийския Кауфланд има един магазин за дрешки, та от там съм взимала бодита и ританки. Във Форума има магазинчета, но не съм влизала.На центъра влез в Халите, има 2 3 магазина. Също така на Малката Главна, в пресечката за Макалали, точно на ъгъла срещу заведението има интересни неща.

Благодаря, на този в Кауфланд и аз му бях хвърлила око Simple Smile

А за дрешките и аз се чудя за бройка, още повече, че нямам никакъв опит. Аз си го представям с боди с дълъг ръкав, отгоре ританки и жилетка ако има нужда. Най-удобни ми се струват целите гащеризончета, но още не съм купила нито едно. Но все пак да кажат майките, които вече имат дечица, че аз до скоро се чудех ританките върху бодито ли се обличат или бодито се закопчава върху тях.  Joy

# 97
Е, трудно ми е да го разбера..Стоя си по цял ден у нас и се разболявам. Имах мнооого дълга и тежка нощ. Това да си бременна и болна е ужастна комбинация. Дано да се размина с кашлицата поне.

Аз много се кефя на хората, които избират да мислят за природата и какво оставяме след себе си. Дори и мъничко да направиш, малки стъпчици все си е нещо. Специално за многократните пелени, причината поради, която не бих ги избрала е, че се притеснявам дали ще успявам да ги дезинфикцирам добре (имам много лош спомен от замърсени пелени).

Хубав ден на всички!

# 98
Бих искала да попитам Ада с какви гащички си отгледала едното си дете,та сега ще ползваш същите и за второто?Значи са много качествени.
Имаме различни марки и видове, общо около 30-40 броя (по-голямата бройка също е фактор да са по-добре запазени). Прани са на 60 градуса винаги, с подходящ прах и дезинфектант, сушилня имаме от около месец само. Споменавам сушилнята изрично, защото тя ги прави по-мекички и спестява работа по простирането, но пък с времето знам, че се отразява на гащичките (както и на дрехите), та може би фактът, че досега не сме имали също е спомогнал за запазването им, след време ще мога да споделя впечатления Simple Smile Относно марките - ето тук съм писала какво имаме и какво ми е мнението за всеки вид от тези, които имаме: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=697178.msg25286504#msg25286504  като междувременно мога да допълня, че имаше периоди, в които и пелените с ниски оценки бяха интензивно използвани, т.е. докато расте детето се променят нуждите и пасването, та за нас миксът от пелени се оказа удачно решение.

# 99
  • София
За памперсите и био-то
Скрит текст:
Ако трябва да съм честна, последното заради което бих ползвала многократни пелени е защото са "еко".
И аз много се дразня, като Елица, на тая нова "мода" с био-еко дрън дрън, защото напоследък всичко това се превърна в страхотен бизнес.
И се радвам, че ada подкрепя някои идеи от тази сфера, но не ги натрапва, а ги обяснява. Алергична съм към ония фанатични последователи на екологичния начин на живот, радвам се, че тук няма такива.
Eдинственото, което ме привлече в многократните памперси е дозата удобвство от гледна точка на това, че винаги са ти под ръка. Винаги са вкъщи, не трябва да пращаш мъжа си или да мъкнеш торби с пелени и т.н. Зареждаш едно количество и си знаеш, че са ти в шкафа.
Поради тази причина от години съм "еко" в някои отношения, още преди някои хора да отворят тази тема. У дома пластмасови купи почти не се ползват (изключвам някои неща за къмпинг) просто защото трудно се мият =) По купони и почивки не използваме пластмасови чаши и чинии, защото са нестабилни и се разливат. Ей тия причини според мен трябва да водят човек, а не това колко е "био" защото в 21 век, в свят като нашия, тази дума е по-скоро маркетингов трик. Както ада каза, истинското био и еко е в пещерата, на корени.

djeska - direct.asda.com ; pumpkinpatch.co.uk, mothercare.com - аз поне тези следя, засега.

Cvety83 - то по коремите е можело да се познаем =) Ех =) Ти да не си някъде от Младостите? Извинявай, ако съм питала, но не помня.  
И аз се разочаровах много от Некст, а като го видях ката се зарадвах... Аз уж нищо нямаше да купувам, само кафе щяхме да пием с една приятелка в паркчето отзад, ама си взех един клин и една рокля от LCWaikiki.

За дрешките - аз съм взела по 5 от всеки размер (50, 52см, 54 и 56. Само за 50 са ми по-малко май). Бодитата с дълъг ръкав се комбинират или под гащеризонче, или с ританки и чорапки.
На една от лекциите, на които ходих, обърнаха специално внимание над това, че вкъщи е хубаво бебето да е с две отделни дрешки именно заради смяната на памперса. Аз си го мислех преди това, та тогава съвсем ме убедиха. А за навън - цяла дрешка.
Аз не знам защо но април го свързвам с пролет, слънце, предвестник на лятото... И май не са ми много дебели дрешките, имам само едно якенце и другото са одеалца. Това ми е новата "драма".

# 100
  • София
Po3u, и аз имам подобна "драма " Grinning все по летни дрешки се заглеждам.Но аз толкова мразя да ми е студено,че април направо като лято го виждам.А с това шантаво време идея си нямам колко топло ще е тогава  newsm78

# 101
Аз за дрешки пазарувам предимно от две квартални магазинчета. Трябваше ми доста време да ги науча, но сега съм много доволна, защото са доста качествени нещата и са на доста добри цени. От моловете не съм пазарувала, а пък в онлайн пазаруването доста неща ме притесняват и съм го ограничила до минимум.

За количеството дрехи - според мен по 5-6бр боди и ританки са достатъчни. Ако се окаже че не са, винаги може да се вземе допълнително. Също така предпочитам по голяма бройка да са ми с къс ръкав и ако трябва да се облече още нещо отгоре, все пак вкъщи не е толкова студено и всички ходим доста леко облечени.

За многократните пелени - на този етап не бих ползвала, особено за новородено. Може би за по голямо бебе, когато вече е захранено и не ака след всяко хранене. Определено си е по голяма занимавка. И ако се наложи да сменям многократна пелена навън, какво? После ще трябва да си я нося цял ден в количката докато се приберем от разходката Sick.

# 102
  • София
Момичета, малкп страничен въпроС-има ли противопоказания за ползването на капки за очи прибременни? Искам да си взема едни Амидроп - те са за почистване (счупих една чаша на сол направо и не знам дали не ми е попаднала прашинка в окото), но не съм сигурна дали са ок?

# 103
  • София
Момичета, малкп страничен въпроС-има ли противопоказания за ползването на капки за очи прибременни? Искам да си взема едни Амидроп - те са за почистване (счупих една чаша на сол направо и не знам дали не ми е попаднала прашинка в окото), но не съм сигурна дали са ок?

По принцип за тези,които са с лекартсвен продукт-да.В Амидропа,обаче няма нищо,което да те притеснява.Ако искаш да си почистиш окото има и едни стерилни кърпички Супранетс-също много хубава работа вършат,а може и на бройка да си вземеш от тях.

# 104
Запис и от мен- страхотна нова тема- дано е пълна само с добри новини и усмивки Simple Smile

Честит празник на всички именнички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт