АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 607
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Amy_Lee, права си, за млечницата пък съвсем бях забравила!  Явно защото при нас нямаше такъв проблем. За пореден път се убеждавам колко полезно е като коментираме тук, винаги изскача нещо ново покрай науката за отглеждане на бебета  Laughing

Btw, почти изплетох първия си комплект шапка и шал за каката, скоро ще ги снимам да ти ги покажа (нали правилно помня, че ти много майсториш? Wink)

За спането - планирам разместване, и моята кака, която е на 4 г. ще спи с таткото в бъдещата детска стая. Но ако се чувства пренебрегната, ще се съберем всички в спалнята. Готова съм на повече гъвкавост, за да не предизвикам сътресения. Не искам да си изолирам детето. А в по-дългосрочен план, мисля след година да събера и двете деца заедно в една стая, дано се получи. Очаквам да почнем ремонт, но така се мотаем, че не знам дали ще успеем навреме...

# 151
Здравейте мами, аз също ходя при доктор Троянчев, много съм доволна. При него родих първото си дете, сега отново ще раждам при него. Той ми води ЖК, феталните също при него съм правила. Тел. в сайта е актуален.

# 152
Здравейте бъдещи мамчета,имам едно въпросче.Може и да сте го обсъдили,но не открих никъде да сте го коментирали.Та въпроса ми е следния....вашите АГ,информирали ли са Ви,че трябва да си подготвяте гърдите за кърмене.В смисъл такъв масажи и други тем подобни.Защото моята не ми е казала нищо,а от няколко мой приятелки който вече са раждали разбрах,че са го правили това.

# 153
В по-старите теми е коментирано, мисля от ada_smile, колко вредно може да бъде това "предварително" подготвяне на гърдите. Върни се назад и ги по прочети, тя доста изчерпателно го е обяснявала, ако не ме лъже паметта!

# 154
  • Пловдив
На мен също вчера ми изнесоха една лекция, как трябвало предварително да се подготвят и тнт, ама оставих да си се изкажат, кимнах пък аз си знам, че не е хубаво.
Да ви попитам нещо (след малко съм на лекар и ще говоря и с него). Котето ми е старо и почна да прави бели (нааква се и напикава), но поне се усеща, че не трябва да е на леглото и си слиза на пода и се опитва да ходи до тоалетната си (едвам върви), но все на финалната права не успява. Налага ми се през деня да й почиствам "белите" и дупето. Взех си ръкавици, да не е с голи ръце, специално си купих антибактериален сапун, но пак ме притеснява, дали не е опасно за бебето? Нали токсоплазмозата беше обвързана с котетата именно с тяхното ако и слюнка. newsm78

# 155
lady_vanila, тези дни ще се разходя до там и ще попитам, кога започва новия цикъл. И аз вероятно от февруари ще си остана вкъщи, та ще започна да се оглеждам отсега за йога и училище

# 156
Благодаря момичета. На телефона от  lady_vanila ми отговори една много мила жена и си запазих час за събота. Само вече си е сменил кабинета. Още веднъж благодаря!   bouquet

# 157

Шльоки_Пльоки Тя токсоплазмозата може не само от котки да се хване ... но ние затова се разделихме с нашето котенце още като разбрах,че съм бременна Sad

# 158
Та въпроса ми е следния....вашите АГ,информирали ли са Ви,че трябва да си подготвяте гърдите за кърмене.В смисъл такъв масажи и други тем подобни.Защото моята не ми е казала нищо,а от няколко мой приятелки който вече са раждали разбрах,че са го правили това.
Приятелките ти НЕ са прави. Гърдите не се подготвят по абсолютно никакъв начин преди раждането, бебето си знае работата след това. Peace

# 159
Относно гъбичките в устата, искам да кажа, че на училището по кърмене ни обясняват, че ако бебето е само на естествена кърма, има си нормалните хранения на ден и всичко около кърменето е наред няма нужда от вода и изплакване след кърмене и че кърмата си имала антибактериалните свойства, за да предпази устата на бебето.

# 160
  • Пловдив
Аз знам, че може кажи речи от всичко, но сега като се занимавам малко повече с тези неща (до сега друг й е чистил) и малко взех да се притеснявам. Оо иначе аз в началото му надух главата на доки с моята котка, та чак ми се подиграва всеки път "ех ти с тия твоите котки" Rolling Eyes Сега пак може да ме смъмри, ама аз ще си питам..

# 161
Та въпроса ми е следния....вашите АГ,информирали ли са Ви,че трябва да си подготвяте гърдите за кърмене.В смисъл такъв масажи и други тем подобни.Защото моята не ми е казала нищо,а от няколко мой приятелки който вече са раждали разбрах,че са го правили това.
Приятелките ти НЕ са прави. Гърдите не се подготвят по абсолютно никакъв начин преди раждането, бебето си знае работата след това. Peace

Мхм ясно,викам да се консултирам и тук от мнение,че нали групата е по голяма.Та успокоих се де,щом е вредно,значи с право моята АГ,не ми е ала подобно инфо  newsm78

# 162
И аз имам проблем с количката.
Харесала съм я вече, но няма къде да я видя на живо.
А така на сляпо не ми се купува.
Аз така или иначе ще я купя след като родя, но все пак ми се иска да е окончателно избрана.
В тази връзка да попитам момичетата от Пловдив и Стара Загора има ли магазин в който предлагат X-Lander и изобщо да ме ориентирате към няколко магазина, в които има по-голям избор на колички.

Ако не можеш да намериш къде да видиш количката защо не опиташ да се свържеш с дистрибуторите или вносителите и да питаш има ли вариант да я видиш на живо. Аз направих точно така, тъй като количката която съм харесала за близнаци я има само по сайтовете с опция за онлайн пазарувани. Магазини няма. Свързах се с вносителите и те веднага откликнаха (то е и в техен интерес де  Laughing) Сега в края на януари количката идва в София, за да я огледам хубаво  Mr. Green

# 163
  • София
Шльоки_Пльоки, изследвай котето си за токсоплазмоза при ветеринар. Ако не е заразено няма опасност, но и ръкавиците са си задължителни де.

# 164
Благодаря Ви! Явно такава лъжичка за сега няма да ми трябва Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт