АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 462
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Маце, честита 30-а седмица!
Шльоки, как се смях на историята =)
И ние имаме няколко бройки в обкръжението, които са на мнение, че появи ли се дете "край на живота" и ми е много смешно като си говоря с тях. Едните са двойка, които планират детенце скоро и са супер наплашени и им се струва адски сложно, мацката все се притеснява да няма проблеми.. А другите откакто заживяха заедно веднъж на високосна им виждам носовете навън. И само скрито се подсмихвам.

Уф, аз не съм на работа днес, ама пък и няма къде да се излезе - вали, гадно е. Пореден ден май ще се моткам из къщи, чудя се вече какво да подреждам и пренареждам. Сега правя една питка и май ще организирам девойките да се видим довечера. За разлика от еstelitka у нас аз съм тази, която има вечно желание да хайманосва:) Въпреки че през последните години открих неподозирания за мен чар на домошарството:)

# 496
Добро утро момичета, доста четене падна. не съм писала че все нещо се случва. Ние в къщи си играем на лекар и пациент, ММ е болен, а аз го лекувам като едновременно гледам да не ме прихване. Масата ни в хола е отрупана с лекарства, като семейство пенсионери сме Joy

За приятелите правите една цедка и това е. За мен е важна подкрепата на ММ на първо място, роднините и най -добрата ми приятелка. другите псевдоприятели айде кой откъдето е....Дето има една приказка свиркай си и гледай на теб всичко да ти е наред, после мисли за другите. може да звучи егоистично, но............. #2gunfire И без това като гледам след раждане на беба, колко съвети и вмешателства ще ме издразнят, смятам отсега да си пазя нервичките.

За фраксито на мен АГ- то каза до вечерта на сециото и май няколко дни след това, но има време.

В Плд вали и е гадно а пък ми се излизаше......Може следобед пък да спре да скокнем до Джъмбоо...

# 497
  • Sofia
Добро утро и от мен! Станах преди мъничко, най-накрая може да се каже, че се наспах, като изключим сутришните крампи в десния крак  и досега си ме боли... Днес и аз не съм на работа, имаме събрание и ще има над 300 човека, определено няма да рискувам да контактувам с толкова много хора. Добре, че шефът сам предложи да не ходя  Laughing
Едно такова мързеливо ми е, а пък трябва да се чисти. Ще си почина още малко и ще се захващам  Joy
Маце, честита 30 - седмица!   bouquet
А Шльоки, как ги обичам такива коментари - какво ни било очаквало. Напълно ги игнорирам!  Laughing
Рози, и в Пловдив вали, много мрачно и гадно е. Искаше ми се да се поразходя някъде, ама то и всички са на работа  Joy

# 498
Благодаря на момичетата, които се включиха за фраксипарина.  Hug Ще се видя с инвитро спец. и според неговия коментар, ще реша дали да търся хематолог.
Маце - честито 30 г.с.! Спокойни оставащи 6 Simple Smile !

Днес и утре сме решили да е тотален релакс, че последните 2 дни ни се спря тока от обикаляне, а и времето е облачно, само за спане! smile3524

# 499
  • София
Тия пък изказвания "Край на живота, край на излизанията...", сякаш излизанията са основната цел в живота Crazy
Но не се заблуждавайте де, при спане на пресекулки от няколко часа, няма да сте особено въодушевени за нощни излизания близките... години. Mr. Green
Пък ако сте минали 25 и все се предполага, че сте си взели своето и сте поизлизали нагоре - надолу, може и да не сте особено склонни да си тръснете бебето за уикенд при баби, иначе не виждам как може да осъществи човек среднощни забави.
Аз лично след първото раждане въобще спрях да се сещам за подобни забавления и не исках да си се отделям от детенцето. Но пък за мен и неспането е убийствено и си признавам, че ми беше най-трудната част. Няколко пъти съм ги оставяла с баща й, но сутринта човечето си иска своето, в 8 часа е "Строй се, преброй се". Та първите 2 години трудна работа.

Сега ми остава само да се научи да си прави сама закуската, близо сме, но пък идва ред на второто... Това е животът Crazy

# 500
При нас ситуацията с приятелите е както при djeska. Напрежение няма,хората се съобразяват,а почти всички мои приятелки са семейни и с деца,та даже някои с по две деца. От страна на мъжа ми са ергени повечето,но те се съобразяват откакто се роди баткото. А някои от другарите му се обаждат все по - рядко, което по едно време се чудех дали не му е неприятно,но той сякаш не го взе навътре. Явно значение има и възрастта ни - и двамата сме на 35г.,а и като имаш дете приоритетите ти се променят.Рядко излизаме по заведения,но какво да се прави.

# 501
lina_bs - съгласна съм с теб, но като цяло не е приятно да го дразнят само... и мен не би ми било приятно да ми предлагат изкушаващи неща, които аз трябва или се предполага да откажа Wink

Аз сега се сетих да попитам момичетата, които са на фраксипарин - обсъждали ли сте до кога ще слагате? Аг-то иска до 36 г.с. да го спирам, с ин витро специалистта, който го е предписал не съм говорила все още, но от позната която вече роди с рискови тромбофилии, чух, че именно последните седмици са най-рискови от към образуване на тромби, които могат да доведат дори до фатален край. Мисълта ми е хематолог или генетик да попитам за най-сигурно мнение?  newsm78
Защото е ясно , че АГ-то си гледа неговия риск, от кръвоизливи при евентуално секцио, ама да се рискува живота на детето в края на бременността, за мен е лудост!
На мен ми казаха 48 часа преди секциото.

# 502
  • София
Маце честита 30 седмица. Пази дивана, малко остана  Simple Smile
Ние по-скоро сега имаме проблеми с познатите за излизане, защото Марин порасна, а всички останали са с малки деца и все с голями претенции, та не можем хич да се организираме. Марин като беше бебе не помня чак толкова да сме се спирали, ходихме на сватби, почивки, разходки без проблем. То като си носиш яденето не е страшно  Grinning.
Аз днес изпратих мъжа една седмица на ски и сега рай ще си почина. Утре не мисля да стана от дивана Simple Smile

# 503
Пък ако сте минали 25 и все се предполага, че сте си взели своето и сте поизлизали нагоре - надолу, може и да не сте особено склонни да си тръснете бебето за уикенд при баби, иначе не виждам как може да осъществи човек среднощни забави.
Аз лично след първото раждане въобще спрях да се сещам за подобни забавления и не исках да си се отделям от детенцето.
Мдааа, така е ... Ние с ММ ходихме по дискотеки и ни доставяше удоволствие като се гаджосвахме преди 10-11 години. Сега сигурно сме от категорията "лелки/чичковци", ама така си бяхме и доста преди детето. Предпочитаме да седнем на заведение или да идем на гости и да си бъбрим сладко.  Rolling Eyes Пък ММ не е имал приятели, които да не са и мои и е излизал без мен само на служебни банкети. Моите приятелки пък са доста прецедени и са по-скоро "познати". Нямаме приятели без деца. Детето не съм го оставяла на никого без мен допреди да забременея и това никога не ми е тежало, просто не исках да се отделям от него заради по-маловажни неща. Никога не съм тъгувала по живота си преди детето или за неходенето на работа /което ще стане повече от 4 години/. Peace Та така, при нас нямаше някаква коренна промяна преди и след детето.

# 504
Момичета, няколко станици напред една бременна от нашата тема беше поискала спешно менение, че имала болки ниско в дясно, а докторката й не вдигала. Имаше само един отговор да си вземе обезболяващо. Не мога да намеря публикацията, за да я цитирам. Обаче се чудя какво е станало? Дали всичко е наред, защото там се намира апнедикса.  Praynig

# 505
  • София
Момичета, няколко станици напред една бременна от нашата тема беше поискала спешно менение, че имала болки ниско в дясно, а докторката й не вдигала. Имаше само един отговор да си вземе обезболяващо. Не мога да намеря публикацията, за да я цитирам. Обаче се чудя какво е станало? Дали всичко е наред, защото там се намира апнедикса.  Praynig

Беше monicaaa и аз помислих за същото, но пък може да е всичко, бебето да е застанло върху яйчника. Дано да пише и да каже

# 506

Беше monicaaa и аз помислих за същото, но пък може да е всичко, бебето да е застанло върху яйчника. Дано да пише и да каже

Ще чакаме. Дано всичко да е наред!  Heart Eyes

# 507
Дано всичко да е наред с нея.
Мен пак ме тормози болката м/у краката-само отляво.Имам чувството, че съм направила шпагат и нещо се е разтегнало, много е кофти.От вчера бях в шок и ужас, защото бебка я усетих вчера за цял ден 2-3 пъти и то не ритничета, а по-скоро като бодежи, но сутринта се обади, а преди малко толкова здраво ме рита, че се поуспокоих.
За излизанията, приятелите и ММ, за сега не мога да се оплача.Излизаме си, приятелите се съобразява, а и ММ (за сега).Приятно-неприятно това е положението, трябва да е солидарен хахах  Joy На нас никой не ни е говорил или по-скоро "плашил" че дойде ли бебето-край!!!То ние и сами виждаме другите му приятели с дечица как са-ако има кой да го пази излизат, но не е краят на света все пак.Когато има желание човек, се нагажда според ситуацията.

# 508
Питането за шишетата на МАМ - ползвах такова със сина ми доста време,но беше след като направи 6 месеца. Тази форма на биберона най-добре му прилегна за разлика от други марки - Авент,Нук и т.н.,а пробвах най-различни наистина. С това шише изпиваше повечко мляко   Simple Smile А вода винаги е пил само от шише на Авент. Само миенето на шишето е по-сложно - трябва и дъното му да развиеш и там има една гума.

# 509
Благодаря ви, момичета!  Hug Аз бях тази с болките. Пих но шпа, но бебка беше много активна и май тя е виновна за тази болка. Днес на 2 пъти пак ме заболя, но след малко отивам на ФМ и ще питам доки, дано всичко да е ок.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт