АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 359
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Maya the Bee - и моята кожа е точно по същия начин точно около пъпа, чувствам я много изтъняла, сърбяща, имам чувството, че бебето напира от там да излиза.  А на останалия корем не е така. Много странно, не помня първия път да е било така.

На мен ми тежи като повървя повече, почва да ме стяга целия корем, не мога много дълго да вървя и да стоя права. Ама това сигурно е от обездвижване. Предната бременност до последно вървях по 2-3 часа на ден, тръмбовах по магазини и паркове и се чувствах супер. Сега само седнала и легнала, не е добре така.

Не се шашкайте за раждането. Моето беше секцио и до раздвижването всичко беше ок. Най-неприятно беше първото раздвижване, ама за няколко дни отшумява. Изобщо като се появи малкото слънчице всички неприятни спомени изчезват Simple Smile

1 приятелка има такъв шезлонг на Фишер прайс, и бебето на 2 месеца тотално отказва да седи в него, почва да пищи директно. Иска само  на ръце гушнато да е. Дали по-нататък ще иска не се знае. Кофти е да се дадат толкова пари и после да не го използваш, ама няма как да се знае предварително.

# 676
Добро утро мамчета. Аз вчера бях на преглед - дамата е ок, 1700 за 31 г.с. вчера като си побъбрихме с АГ- то и стигнахме до раждането и тя вика към средата края на март и аз  Shocked, й викам много рано и тя  Shocked, и вика ааааа не може така, все ще трябва да го извадим това бебе. ММ само стои и се хили Joy не знам изведнъж се уплаших, че няма време и ме загриза паниката....
Но както и да е, говорихме за секциото, фраксито и вида упойки. Но за да не връщам пак темата го слагам в скрит текст за момичетата на фракси. Simple Smile
Скрит текст:
Та лекарката ми обясни, че има връзка между фраксито и типа упойка за секцио. Ако е с пълна анестезия, фраксито не се спира освен ако не е в деня на операцията и после продължава. Ако е с обезболяваща анестезия от кръста надолу само, трябва да се спре 4-5 дни преди секциото. Лично тя предпочита да е с пълна упойка, защото спирането на фракси точно най- накрая води рискове и бебето и за майката. Въпреки това тя обясни, че се взима предвид и  мнението на анестизиолога. Така че е хубаво да ги проговорите тези неща с АГ-то, най-малко да се по подготвени и спокойни... Naughty

Иначе за шезлонг мисля и аз да  не взимаме сега, пък и трябва да оставим нещо за подаряване Laughing
Maya the Bee и на мен ми е така опънато, имам чувството че направо ще се скъса по някое време Embarassed
А за вървенето вече да тежи, пък и на мен лично не ми се ходи много много, освен на близки разстояния. Предпочитам ако ходя някъде да се замъкна с колата Heart Eyes

# 677
....имам и доста които са Made in Bulgaria, между другото, не знам как става тоя номер Simple Smile Повечето обаче са Made in China, да.
Но определено качеството се различава. Материята е някак си по-мека. 100% памука, купен от Джъмбо е десетки пъти по-твърд и прозрачен от 100% памук-а, купен от George.
За съжаление наистина има двоен стандарт в стоките.
Много наши фирми шият на ишлеме за чужбина!  Покрай работата ми съм видяла какво ли не, например бг фирма от години произвежда детски обувки за САЩ. Вярвайте ми уникални са, няма такова качество, материал и дизайн. Питала съм дали може да се закупи от тях и собственика ми обясни, че всичко идва и се изпраща по точна отчетност и напрактика няма как да стане Sad
Така че оставани да си поръчваме от чужбина.
Да се оплача и аз - имам да работя още 10 дни, до края на другата седмица, ама така не ми се идва на работа не е истина. Ако някой ми беше казал, че ще дойде и за мен такъм период нямаше да повярвам!
Днес от сутринта чета договорите за стволови клетки и се двоумя между feture health и cryo save. Тези ми се виждат най-надеждни, че останалите на параза няма да казвам. Има фирми регистрирани с 2 лева капитал, как да им поверя нещо за толкова години!
Какво е вашето мнение, как избрахте на коя банка да се доверите?

# 678
Честит седми месец на всички! Аз от утре съм в осми!  preggo
Мегимаги, изцеждането не прави кърменето по-лесно. Дори кърменето е по-лесно без изцеждане. Кърма се изцежда само при няколко проблемни ситуации или за съхранение.  Peace
Мая, нормално е заради разтягането. И аз я усещам така под пъпа. Наблегни на мазането, че може да почнат да се появяват стрии.  Peace
Мария, точно вчера разправях на ММ, че от една разходка до фризьорката /което разстояние е почти нищожно/ оня ден направо се бях разтреперила ...  ooooh!
Шезлонг няма да купувам, за мен е абсолютно ненужно покупка.  Peace

# 679
  • Пловдив
megimagi мерси за отговора!
Относно раждането.. аз честно да си призная, след като ми казаха, че има там някакъв малък процент да съм секцио, в началото хич не ми допадна идеята.. след време по егоистични причини, започна да ми харесва като вариант. Иначе като цяло не мога да кажа, че ме е страх.. не знам какво е. По скоро ме подлудява идеята, че не знам, от колкото, че ме е страх. Аз си се самоуспокоявам, че все пак всички от майки сме дошли и тнт.. е ще видим като дойде време, каква песен ще пея де Joy

# 680
Аз този път умирам от страх за раждането.
Миналият път не че не ме беше страх, но беше по-малко.
Сега вече знам какво ме чака и се ужасявам от мисълта само.
Остава ми само да се надявам, че този път ще мине по-гладко и по-леко.
Надеждата умира последна  Laughing

# 681
Ооо, раждането. Мен повече ме е страх от иглите, системи и всякакви други екстри, да не говорим за разреза и усещането по време на секцио. Аз все още не знам как ще раждам, но това не пречи и двете да ме плашат, като знак как ме е страх да ми вземат кръв...  Confused
Ние мислим да вземем шезлонг/люлка, а не само шезлонг. Но си мисля някой втора ръка, че ако не иска малката да стой в него не си заслужава да вложа 200лв в това, пък ако толкова и хареса винаги можем да вземем нов.

KpoTka, аз избрах Future Health, просто ми допадна това, което имат като инфо в сайта(и презентацията, на която съм присъствала). На другите не ми харесва липсата на информация, никой друг не ми каза точно и ясно къде се съхраняват в последствие стволовите клетки.

А да ви питам имате ли болки като ставате от леглото?  newsm78

# 682
  • София
Мен раждането е последното нещо което ме плаши, чак ви се чудя Shocked, за мен това е наградата и е един ден от живота, дали ще е нормално или секцио всичко ще изтърпя. Тези 9 месеца са ми много по плашещи и това което следва след това, а не 1 ден в който се сдобиваме с малкото човече.  Heart Eyes

Аз ще настоявам за секцио май заради шийката, за да я запазим за следваща бременност

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 12:51 от maceto85

# 683
  • Бургас
За мен раждането е най-лесно от всичко. После става весело Simple Smile

# 684
  • София
И аз въобще не мисля за раждането. Ама грам. Уж засега нямам противопоказания да родя естествено, но честно да ви кажа не ме и интересува - както, така. Важното е да родя едно здраво, доносено бебе.
Нито ме е страх от упойките, нито от иглите... въобще не ги мисля тия неща. Даже не мисля и това дали ще ми дадат да кърмя бебето веднага, или първо ще го изследват и после ще ми го дадат. Разчитам на факта, че имам доверие на лекарите и институцията и ще съм в добри ръце.

А и както мацето каза - това е един ден и това, което следва навява повече мисли у мен.

Маце - дойде ми възглавницата. Ще я тествам довечера и ще се отчета Stuck Out Tongue

# 685
KpoTka, и аз избрах Future Health, разгледах им договора и ми допадна, освен това и от към цена са конкурентни. Имат намаление при сключване на договора до 30 г.с. Ако не успеят да изолират клетки или по някаква причина не е възможно да се вземат връщат 50% от първоначалната вноска. Мисля, че е най-добре да се за запознаеш лично и с двата варианта на които си се спряла и да си избереш.

# 686
Тази сутрин на разбуждане се замислих, че наближава раждането. Страшно ми е дотолкова, доколкото е неизвестно за мен. Много ми се иска да е нормално, защото не им харесвам упойките в нашата болница, а и после възстановяването от отворения корем, не ми звучи добре. По-страшно ми е, че като се приберем в къщи живота ни никога няма да бъде същия. Много ми е странно - хем съм нетърпелива да се случи, хем съм безкрайно уплашена.
Отворени рани и кървища не мога да гледам, преди си гледах NGwild без проблеми, ама ония ден при гледката на едни морски слонове дето от бой си разкъсаха носовете, само дето не припаднах. Не мога и ужаси свързани с деца да гледам и слушам. Хормонална му работа....
Сега отивам при АГ-то и се надявам да е на работа, че да даде малко яснота по вчерашните изследвания...

# 687
  • София
Скоро си мислех как не ми остава време да мисля за раждането (и по-добре от една страна)...при мен опасенията са, че имах много леко, бързо и безпроблемно първо раждане и се чудя дали ще имам същия късмет и сега. Казват, че второто раждане е дори по-бързо и леко, но то на къде повече  Laughing е това са ми опасенията. Също така се притеснявам да не се обърне бебето седалищно и да се наложи секцио... За гледането после нямам опасения за сега, а ако е като кака си бебе мечта ще съм голяма късметлийка  Laughing
Шезлонг ще купуваме или някой ще ни подари на питката 100 %. За мен много полезна и незаменима вещ и ще имаме и този път.
Аз също се изморявам доста като повървя, но и като стоя седнала цял ден на работа също не ми е много яко...Като бях болничен с каката преди 2 седмици ми беше супер - ставахме късно, разходка малко на въздух, домакинстване и почивка и нямах никакви болки и неразположения. Чакам с нетърпение тази и още две седмици и да си излизам по майчинство  newsm44

# 688
Поздравления на дамите минали ЖК за хубавите новини.

amy_lee не знам как го правиш,но аз си мечтая за този момент да спа по корем  Whistling иначе аз преди да забременея спях само по корем и в никакъв случай по гръб, нооооо сега като се събудя през нощта все съм по гръб  newsm78

ахахахах с това одеалце от била ще сме голяма атракция всички с такова  Joy

temitu ние сме с еднакъв термин и на мен 45 дневния ми почва от 1.03   bouquet

относно приятелите аз от две години се преместих в Асеновград и моите приятелки се чувахме постоянно говоря всеки ден по часове на тел. , но от известно време през седмица - две  Cry много ми е мъчно,защото бяхме неразделни, но любовта си каза думата  Heart Eyes тук сега все още нямам лични познати всички са от на ММ страната и е тъпо сега само по вкъщи си стоя и се надявам поне с бебко като тръгнем да по парковете  с количката да завъртя и др. приятелства  Embarassed И затова ММ гледа все през почивните дни да сме някъде, че му е притеснено да не скучая или нещо такова.

сега съм се подпряла на лявата страна и бебо е точно там само се обръща и преобръща, чак болезнено  newsm78 при вас така ли е ???

За болките м/у краката и аз имам , но през нощта, а аз отделно си имам болка в десния крак която тръгва от кръста и отива в коляното, чак понякога ми блокира целия крак и ако няма къде да се хвана може и на земята да се окажа  ooooh!  и от там ми идва и моята патешка походка.

Извинявам се, че ви връщам в темите от преди 10 страници, но сега ви дочитам и малко ,по-малко ще пускам по нещичко като отговор със закъснение  Whistling за което се извинявам.....

# 689
  • Sofia
Страшно ми е дотолкова, доколкото е неизвестно за мен. Много ми се иска да е нормално. По-страшно ми е, че като се приберем в къщи живота ни никога няма да бъде същия. Много ми е странно - хем съм нетърпелива да се случи, хем съм безкрайно уплашена.
Отворени рани и кървища не мога да гледам, преди си гледах NGwild без проблеми, ама ония ден при гледката на едни морски слонове дето от бой си разкъсаха носовете, само дето не припаднах. Не мога и ужаси свързани с деца да гледам и слушам. Хормонална му работа....

И аз се чувствам така - странно, любопитно и притеснено  ми е Joy  И наистина като се замисли човек това е просто един ден, който ще мине, а след това всичко ще е различно.
Ние онзи ден гледахме някакъв филм, в който убиха едно куче и така се разстроих.  ooooh! Хормоните си влияят, филми с насилие не мога да гледам сега и като има някаква такава сцена извъртам глава...

За шезлонга - мисля да вземем,но не съм решила какъв. Ако някой има добри отзиви за нещо определено нека да сподели.

Изморявам се като вървя, особено ако нещо съм забързала крачката, започвам да се задушавам и ме боли все едно съм бягала Grinning

И аз май от другата седмица ще спирам с работата, нека малко и аз да си почина  Joy

Общи условия

Активация на акаунт