АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 350
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
И мен не ме притеснява раждането. Чакам с нетърпение да дойде и да отмине този момент. Мечтая си за деня, в който ни изписват от болницата и се прибирам вкъщи при ММ и каката Heart Eyes.И за отглеждането не се притеснявам Crazy, да не прозвучи, че се имам за много нещо, но смятам че ще се справя чудесно и без чужда помощ Blush( само на ММ разчитам, разбира се). Единствено, бих се притеснила ако се наложи секцио, но и това ще преживея, какво да се прави. Някак си тази бременност покрай другите проблеми около нас не можах да се отпусна и да и се насладя, както предния път. Постоянно нещо изниква и тамън си кажа, ето сега ще мисля вече за бебето и хоп, нова глупост на хоризонта. ooooh! Joy

Честито на всички влезнали в 7м  bouquet, аз след няколко дни влизам в 8м и наистина се усеща как момента наближава Heart Eyes

Много се изморявам и аз. Ама наистина много Tired. А сега го нося много по ниско бебето от предния път и не би трябвало да ме затруднява така с дишането ама ето на. От ЕГН-то е сигурно hahaha Mr. Green

Шезлонга ни беше много полезен, каката го счупи от ползване Laughing. Сега оглеждам в продавалника да взема някой по хубав на поносима цена. Знам ли ако второто пък хич не иска да стои в него, не ми се дават сума пари.

Ро3u Честита възглавничка Heart Eyes. Преди ползвах такава и направо се родих с нея. Дано и на теб ти е от полза Hug.

Аз пак да подхвана болничните. То пари е ясно, че скоро няма да има. Проблема е, че болничния ми, който би трябвало да започва на 13.01 още не е готов Shocked? При някой от вас има ли такова забавяне на самото изготвяне. Утре пак ще ходя и ще говоря и с АГ-то, да не се окаже, че са ми изгубили или забравили документите. От работата вече ме притискат, че трябва да се подготвят за приключване на месеца, а мен никаква ме няма.

# 691
  • София
От самото раждане не ме е страх, по скоро много се притеснявам дали всичко ще е наред с бебка и с мен. Не знам ... да сега се тръшках дали ще застане главично, за да опитам нормално раждане, но сега на прага на осмия месец ме обхванаха жестоки фобии  #Crazy и единствено искам да се роди здравичка и доносена  Praynig Тези дни се присетих за първите дни с баткото - беше в кувиоз, нищо сериозно нямаше, но за мен беше кошмар, надявам се този път да нямам такива притеснения.
На мен също ми тежи вече много, ходя като патица и само пухтя  Whistling Ама нищо де с по-малко натоварване ще издържим още два месеца Simple Smile
За шезлонга - аз очаквам една приятелка да ми подари. Предишния път нямахме и го отчитам като пропуск, сега много държа да имам, пък ще видим дали беборанка ще пожелае да седи в него Simple Smile

# 692
Момичета аз съм ЗА ей такова нещо

# 693
  • София
Щях да ви пиша нещо да се посмеете, ама забравих в предния пост.
С ММ от много време гледаме един испански сериал - писала съм ви за него. Дотолкова го харесахме, че част от ежедневните ни лафове са свързани с него.
И снощи гледахме последния епизод. Аз, разбира се, заспах и днес си го догледах - хора, такъв рев му изревах. А то филма е комедия, да не кажете че е нещо страшно.
Почувствах се така, сякаш губя приятели - стана ми едно такова празно, самотно и си седя на дивана и рева... Wink

amy_lee - мерси! Сега само се чудя в коя посока да я ползвам, но довечера ще се натъкмим Simple Smile

Между другото, на мен лекарката не ми е казвала дали бебето е ниско или високо, ама като вървя точно това ме уморява - сякаш имам топка под пъпа, даже някой път се придържам Simple Smile

# 694

Giada - на някои от дрешките ми пишеше Made in Indonesia, имам и доста които са Made in Bulgaria, между другото, не знам как става тоя номер Simple Smile Повечето обаче са Made in China, да.
Но определено качеството се различава. Материята е някак си по-мека. 100% памука, купен от Джъмбо е десетки пъти по-твърд и прозрачен от 100% памук-а, купен от George.

Между другото, и аз нещо не мога да чета напоследък. Искам да чета, за да "образовам" уж бебето, ама ми е адски трудно да се концетрирам. В края на изречението и вече съм забравила за какво става дума...
Бях тръгнала да си преговарям някакви неща по италиански, да използвам времето, абсурд...
Рози, ами явно някои марки се шият в БГ, и после ти си ги купуваш от Англия Simple Smile Аз засега гледам да купувам български стоки, или произвеждани в ЕС. Но пък нямам много покупки за правене, така че е възможно.
Не знаех, че и ти си фенка на италианския. Аз също, и имах план сега да запиша опреснително един курс. Бях си харесала и школа, но така ме мързи, че се отказах. При мисълта, че два пъти в седмицата трябва да се мъкна вечер дотам, че после и да уча...толкова съм се отпуснала, то бива бива хормони и релаксин, ама моето си е за бой  Mr. Green Аз имам начални познания по езика, но така и не го научих, но пък Италия си ми остава страст. Няколко поредни лета сме ходили, Северна Италия сме я пообиколили, но има толкова много още места за виждане...

От няколко дни се хващам, че хич не ми се ражда. Малко е смешно. С първата бременност цялата ми концентрация беше върху момента на раждането, подготвях се, четях, упражнявах дишане. После 8 часа болки, напъване, и  - ето го човека, оттам нататък ми беше тера инкогнита. А сега знам какво ще последва, чакам с нетърпение да отгледаме новото човече, да се развие, да го видим как израства. Но самия акт на раждането, с цялата болка и изтощение, ми се иска да ги прескоча. Да не ви стряскам, раждането ми протече нормално и спокойно, но от момента на приема с 4 см разкритие до раждането минаха 8 часа в силни болки, родих в 2 през нощта, и беше доста уморително. И тъй като на мен ми остават 2 месеца, времето наближава, и почвам да се плаша...

# 695
  • Враца
Охх, значи си е нещо обичайно това усещане, благодаря на споделилите   bouquet
Друго се сещам да питам  Embarassed - как сте в интимен план, мен като че ли от две седмици ме е страх въпреки, че нямам ограничения от лекари и до сега не съм имала проблеми.

# 696
  • София
Ро3и честита възглавница, между другото на снимките ти във фейса които сложи корема ти е ниско като при мен, и тези болежки които имаш са ти най вероятно от това. Мен мама ме светна че ми е ниско корема. С възглавницата ще се облекчиш много, помисли си и за колан.

Абе какви два месеца, чукне ли март да се раждаме вече  baby_neutral hahaha

# 697
И аз като Естелитка и Ейми не се притеснявам от раждането. За мен бременността /и двата пъти/ е много по-трудна от него. Грам спокойствие нямах сумати месеци, пък няколко часа болки се изтърпяват. А това, което следва пък въобще няма смисъл да се коментира като трудно ... Защо се самонавивате с това, че животът ви няма да е същия и ще е нещо много страшно?! Ами, да няма да е - ще е много по хубав и пълноценен! Ще има смисъл! Пък умората и тревогите са част от това, доброволно сме се съгласили на тях в момента, в който сме поискали деца. Peace  Whistling

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 13:59 от Vaseto29

# 698
Аз също мисля,че бебето го нося ниско долу.Все още не съм го усетила да ме рита над пъпа,но тя е и застанала напречно на корема ми   Crazy

# 699
Момичета, малко извън темата, но да ви питам нещичко. Тези дни смятам да ходя да се срещам с няколко педиатърки, че да се поориентирам за докторка за бебка, но изобщо не съм наясно по какъв критерий да си избера педиатър. Вие на какво смятате,че трябва да обърна внимание при избора си?

# 700
  • София
Giada - аз съм същата с италианския. По принцип съм учила румънска филология, но румънския не го научих, за разлика от втория ми език. И толкова ми харесваше и преподавателката и самия език, че си доучвах вкъщи, записах се на лятно училище преди години..
Исках и аз да запиша курс, за да си взема някакви сертификати, но мъкненето по нощите след работа да доучвам нещо не ми хареса като идея.
Сега си мислех докато съм бременна и имам време тамън да образовам времето - асбурд. И аз съм за бой, споко.
Щом сте ходили в северна, пожелавам ви да пообиколите и южната част. На мен там ми е останало сърцето Wink

Maya - на мен хич не ми се прави секс. Имам желание, но нещо... микрофлората ми ли се е променила, не знам. Много ми е гадно, а мислех, че точно като нямам забрана ще се скъсаме от любов Stuck Out Tongue

Маце - мерси! И аз се чудех, в началото ми беше високо, но се смъкна с времето. Чудех се дали да не си купя колан като този, който ти си взе. Ти ползваш ли го?

# 701
  • София
Ро3и мен ми помага много колана, но го слагам много малко тъй като лежа и възглавницата ме подпира, ти понеже се движиш ще ти е много от полза, ако взимаш като моя си вземи XL.

# 702
KpoTka, и аз избрах Future Health, разгледах им договора и ми допадна, освен това и от към цена са конкурентни. Имат намаление при сключване на договора до 30 г.с. Ако не успеят да изолират клетки или по някаква причина не е възможно да се вземат връщат 50% от първоначалната вноска. Мисля, че е най-добре да се за запознаеш лично и с двата варианта на които си се спряла и да си избереш.
Договорите и на 2 фирми съм ги чела в детайли. Освен финансовата страна, където във Feture health е по-добра, за мен е важно и кой стои зад компанията, каква е собствеността и т. н. Утре ще ходя на лекция със cryo save и ще си задам всички въпроси. Ще се радвам да споделите ако имате и друга информаци не само посочената в брошурите и договорите

# 703
maria8621 аз контракции не съм имала или поне не съм забелязала да имам, но пак си пия 3 по 2 всеки ден ....

гледам , че сте обсъдили и някой болежки по-зъбите, аз от два месеца имам един зъб на който му падна пломбата и сега е с огромна дупка и така си стой като влезне храна особено сладко е някакъв ужас докато него изчистя , другото което ме тормози е кървенето на венците при миене на зъбите,  а миналия ден горе от небцето ми текна кръв и доста време си потече  Sad ама като ме е страх от зъболекари и си чакам поне да родя и тогава да почна ходенето,че само с упойка сядам на стола... а имам и поне още 2 зъба за оправяне  #Crazy

относно покупките, аз като се замислих имаме комплектчета за носене, но за изписване нищо не мога да харесам , а и също взехме кошчето с комплекта на него, но друг не мога да намеря като размери  newsm78
и нищо друго не сме взели .... а и въпросното одеалце от Била  Joy

а относно възглавницата, имам я , но но нещо не ми е удобна  newsm78

Аз се чудя дали да се радвам и да се мръщя, моята свекърва е на долния етаж , но досега нито се е качила да види как съм, само ние слизаме долу. И само за нейните болежки слушам, ама съм се заканила да и се развикам няква вечер, че то поне един път да пита как сме ние...... а свекъра е голям сладур само идва показва се от врата пита искам или неискам нещо да ми купи. Носи ми понякога разни закуски да е сигурен,че ще съм яма  Joy абе пълна противоположност на свекървата. За гледането съм казвала и др. път ще дойде сестра ми в началото и после може би ще викнем моята баба поне да чисти и готви Simple Smile а свекито да си стой долу и да мълчи. За покупки още никой не смее да попита, че миналата година като изгубих бебчо, още в началото питаха, а сега мълчат.

За раждането (секцио) не съм толкова  все пак вече имам едно Sad
 Бебчо ми тежи , като ходя се скупчва долу, но сега като станах от дивана се беше скупчил над пъпа. Общо взето се върти най - много в ляво на височина пъп и около пъпа.  Вчера така се дупеше и така се изпъчи , че ММ ми вика "той май иска да излезне от тук ..... Мале ще изскочи hahaha  Laughing  

# 704
  • Sofia
Леле и аз мислех да ходя на курсове по италиански, след това бях на вълна самообучение, ама май бързо ми мина мерака.  Joy То като съм по цял ден на работа, остава и вечер италиански да уча, та аз заспивам на дивана. Иначе съм била в Италия на доста места и много ми харесва. 2 пъти съм ходила и пак бих отишла! Искам и да му чета на детето, ама мисията невъзможна  hahaha

За интимните отношения - не ни е забранено. Желанието го има, ама нещо не ми е изобщо комфортно. Даже последния месец изобщо не се сещам за това...А сега и като слагам глобули още повече  ooooh! Поне не е нищо сериозно положението. Докторът не ми обясни какво точно ми има, но каза да направим една терапия с 12 таблетки Макмирор.

Мисля, че бебка не е много високо, защото ритниците ги усещам или долу вляво или около пъпа и малко над него.

Общи условия

Активация на акаунт