За изневярата

• 111 752
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Не, не се интересува. Размина ни на улицата и не можа да включи коя е.

# 316
  • някъде по морето
Не, не се интересува. Размина ни на улицата и не можа да включи коя е.
Аман от безотговорни бащи....и нашият "баща" е от тях...

# 317
  • София
Здравейте, отново!   bouquet
Днес случайно попаднах на една история, една притча за любовта и реших да я споделя именно тук...
Според мен в тази поучителна история има и един много прост/елементарен отговор за изневярата, а дали е така...

"- Ах, ЛЮБОВ, така мечтая да бъда, като тебе – с възхищение все повтаряла ВЛЮБЕНОСТТА, ти си много по-силна от мен.
- А, ти знаеш ли в какво се крие моята сила? – попитала ЛЮБОВТА замислено клатейки глава.
- Защото, ти си важна за хората.
- Не, скъпа моя, съвсем не е така – въздъхнала ЛЮБОВТА и погалила ВЛЮБЕНОСТТА по главата. АЗ УМЕЯ ИСТИНСКИ ДА ПРОЩАВАМ. Прошката ми дава тази огромна сила.
- Можеш ли да простиш Предателството?
- Да мога, затова защото често пъти Предателството идва от невежество, а не от умисъл и злоба.
- А, можеш ли да простиш Изневяра?
- Да, и Изневярата мога да простя, защото по този начин човек получава възможност да избере най-доброто за себе си.
- Ти можеш ли да простиш Лъжата?
- Лъжата – е по-малкото зло – глупавичката ми, защото често тя е продиктувана от Отчаянието, осъзнаването на собствената вина, или от нежелание да причиниш болка на любимия човек, а това са положителни показатели.
- Аз не мисля така, това са просто лъжливи хора, мръсници. Съгласи се, че има и такива из между тях.
- Разбира се, че има, но аз нямам отношения с тях, те просто не знаят да обичат.
- Какво друго можеш да простиш?
- Мога да простя Гнева, защото той е краткотраен. Острите думи, също мога да простя, защото често произлизат от Огорчението, а огорчението не може да се предвиди и контролира, а и всеки страда и понася горчилката по своему.
- Какво още прощаваш, кажи?
- Още, мога да простя Обидата – тя е по-голямата сестра на Огорчението, те често следват едно след друго. Мога да простя Разочарованието, защото често след него следва Страданието, а страданието пречиства хората.
- Ах, ЛЮБОВ! Ти наистина си удивителна! Ти можеш да простиш всичко! А, аз при първото изпитание угасвам, като изгаряща кибритена клечка! Аз така ти завиждам!
- И тук не си права, скъпа моя – НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРОЩАВА ВСИЧКО – ДОРИ ЛЮБОВТА!
- Но, ти току-що ми разказа съвсем различни неща.
- Всичко, което казах аз наистина мога да простя и прощавам безкрайно. Но на света има нещо, което не може да прости даже ЛЮБОВТА. То наранява повече от Измяната и Предателството, причинява повече болка от Лъжата и Обидата. Ти ще разбереш това, когато се срещнеш с него очи в очи. Запомни ВЛЮБЕНОСТ, най-страшният враг на чувствата е – БЕЗРАЗЛИЧИЕТО. Появи ли се то, за него лекарство и прошка няма!"

# 318
страхотен пост ауто  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 319
  • София
страхотен пост ауто  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

bouquet Много харесах тази притча и мисля, че има какво да научим от нея...

# 320
Да ... самонавивайте се.  Confused

# 321
Да ... самонавивайте се.  Confused
за кое?
и какво разбра ти от притчата newsm78
аз го разбрах по друг начин-че почти винаги след предателство настъпва безразличие към партньора Peace
а не  че трябва да прощаваме изневярата ooooh!

# 322
На мен тази притча ми се струва страшна глупост, но ако на някого му върши работа, ок.  Peace

# 323
  • София
На мен тази притча ми се струва страшна глупост, но ако на някого му върши работа, ок.  Peace

Всички хора сме различни и виждаме света през собствения мироглед формиран от раждането ни до наши дни. Нормално е на едни да се харесва притчата, на други - не. Това е причината преди да я споделя и да напиша, че всеки сам преценява...   bouquet

# 324
Да простиш веднъж може.
Но не толкова много неща.
Това си е чисто саморазрушение.
Никой няма да уважава такъв човек, който всичко прощава.

# 325
  • София
Да простиш веднъж може.
Но не толкова много неща.
Това си е чисто саморазрушение.
Никой няма да уважава такъв човек, който всичко прощава.

+1! Напълно съм съгласна!

# 326
Да ... самонавивайте се.  Confused
за кое?
и какво разбра ти от притчата newsm78
аз го разбрах по друг начин-че почти винаги след предателство настъпва безразличие към партньора Peace
а не  че трябва да прощаваме изневярата ooooh!

Аз разбрах следното:
- Истинската любов всичко прощава , включително лъжи и изневери , и това е хубаво , благородно и градивно . Истинската любов  не прощава само безразличие от страна на партньора.
Тоест "може да ми се изневерява до откат , няма проблем ще прощавам , стига да ми се казва , че не съм му безразлична "  Mr. Green

Та затова , може би съм го изтълкувала неправилно , но по този начин ми звучи безумно и супер самоунищожително.
Ако така разбрана притчата носи на някого полза и успокоение , аз не съм никоя , че да го развалям  Peace

# 327
И аз така го разбрах.
Любовта прощава всичко, без безразличието.
Аз не приемам и не разбирам такава любов.

# 328
аз явно съм разбрала грещно newsm78
че след изневяра идва безразличие newsm78
иначе и аз смятам,че да простищ всичко, въобще не е божествено, а те прави пълен идиот Peace

# 329
  • София
аз явно съм разбрала грещно newsm78
че след изневяра идва безразличие newsm78
иначе и аз смятам,че да простищ всичко, въобще не е божествено, а те прави пълен идиот Peace
Аз също разбрах от притчата, че ако човек изневерява на половинката си , то той е безразличен и това дава възможност на "пострадалата страна" да избере най-доброто за себе си... т.е. възможност за нов живот... но всеки има своя мироглед...

Общи условия

Активация на акаунт