За изневярата

• 111 721
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 450
  • тук-там
Нямах предвид дълги връзки. Peace
Нали...уж повечето оправдават нет-свалки, чат и т.н..... То..там е  времето - реал, нет...
Говоря точно за 10-те минути, появили се и отминали, които обаче преобръщат няколко живота и съдби. Peace

# 451
Нали...уж повечето оправдават нет-свалки, чат и т.н..... То..там е  времето - реал, нет...
Говоря точно за 10-те минути, появили се и отминали, които обаче преобръщат няколко живота и съдби. Peace

За 10 минути секс си има вълшебници , но за пари. За 10 минути секс еднократно за една вечер си е загуба на време и СРАМ.  Laughing

# 452

За мен дали са 10 минути или неколкократни срещи, е все едно! Фактът, че човекът, на когото съм имала доверие, го е предал, е достатъчен.
А и това! 
Е, то докато се стигне до тия 10 минути, бая повече време, енергия и мисли са хвърлени.

# 453

Възможно ли е 10 минути /май бяха 11! newsm78/ да "погребат"  и заличат 10-15-20 години.
И, ако да - защо е толкова крехко съществуването ни?
Как може 10 минути да са решаващи за остатъка от живота ти?

Да , и аз бих задала същия въпрос. Обаче наобратно - към изневеряващия.

Възможно ли е заради 10 минути кеф , да рискуваш да развалиш 10-15-20 години вярност и доверие?
И ако да - защо е толкова крехък самоконтролът ни?
Как може едни 10 минути , които минават и заминават , да са ти толкова наложителни в момента , дори евентуално по-важни от бъдещото ти семейно щастие? Че толкова да не можеш да ги пропуснеш тези 10 минути моментно удоволствие ?

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 23:14 от Палечка89

# 454

Възможно ли е 10 минути /май бяха 11! newsm78/ да "погребат"  и заличат 10-15-20 години.
Как може 10 минути да са решаващи за остатъка от живота ти?

Да , и аз бих задала същия въпрос. Обаче наобратно - към изневеряващия.

Възможно ли е заради 10 минути кеф , да рискуваш да развалиш 10-15-20 години вярност и доверие?
И ако да - защо е толкова крехък самоконтрола ни?
Как може едни 10 минути , които минават и заминават , да са ти толкова наложителни в момента , дори евентуално по-важни от бъдещото ти семейно щастие? Че толкова да не можеш да ги пропуснеш тези 10 минути моментно удоволствие ?

Попитай ловците , защо ходят на лов и в повечето случаи нищо не удрят , но ходят .  Laughing
Тръпката е според мен виновна и няма значение дали си мъж или жена.  Laughing
След това се замислят , но вече е късно и ги отнася течението.

# 455
  • Мадрид / София
Има два вида изневяра. Едната е физическа, а другата е емоционална. Попитайте се, коя би ви засегнала повече.
Преди много, много години по времето на пещерния човек секса е бил кой с когото му харесва и не е имало обособени семейства. Църквата поставя догмите на единоженството,  което реално не е натурално и от тези догми с течение на времето така сме им свикнали, така са навлезли в обичаите ни, че сме забравили първоначалната ни природа - полигамията.

# 456
Ясно..Би ли посочила източниците си на информация, най-вече за полигамията при пещерния човек? Може би някакви скални рисунки?

# 457
  • Linz
Не е нужно да рискуваш, ако половинката няма как да научи.
Тръпката, да. Забраненият плод. Усещането за свобода. Чувството, че си жив. Не е просто един 10-мин. акт. Лесно може да се подхлъзне човек и ако емоционалната връзка е здрава, не може да се разруши заради една моменто проявена слабост. Един стабилен брак не се крепи на само сексуална вярност.

# 458
Има два вида изневяра. Едната е физическа, а другата е емоционална. Попитайте се, коя би ви засегнала повече.
Преди много, много години по времето на пещерния човек секса е бил кой с когото му харесва и не е имало обособени семейства. Църквата поставя догмите на единоженството,  което реално не е натурално и от тези догми с течение на времето така сме им свикнали, така са навлезли в обичаите ни, че сме забравили първоначалната ни природа - полигамията.
Значи и жените може да си кръшкат, но тогава мъжете от "10 минути" правят биримирска трагедия. Що? Щото им е наранено егото. Пък той може цял живот да си е вял байрака, но той "може", защото е мъж... На него всичко трябва да се прости, всичко е "какво толкова", но обърнат ли се нещата, край! Непростимо е, жената я заклеймяваме и я пропъждаме, а нас всички горко ни жалят.

# 459
Не е нужно да рискуваш, ако половинката няма как да научи.

ако емоционалната връзка е здрава, не може да се разруши заради една моменто проявена слабост.

Ама как хем емоционалната връзка не може да се разруши от моментна слабост , хем половинката не трябва да научава за тази моментна слабост? Защо?
Значи все пак имаме осъзнаване , че е предателство на доверие заради егоизъм ,  тръпка и моментна еуфория. Че в дадения момент всичко друго е по-маловажно от нагона и забранения плод.

Мен всъщност не ме интересува какво става в чуждите връзки , щом и двамата са си щастливи , ако ще да си изневеряват взаимно със стадо еднорози. Просто ми е интересна психологията на изневерителя.

# 460

Че е възможно, възможно е, дали обаче си струва, да се затрият тези много години е вече въпрос на конкретика.

Крехко е съществуването, защото ние сме крехки, лесно ни събарят разни неща, особено пък ако сме с нереалистични очаквания към тях. Очакванията са коварно нещо.

# 461
  • София
 Като чуя за тази тръпка и смешно ми става .

Чудя се ,какви са тези хора ,които не могат да овладеят една емоция !?
И то нали "уж" мъжете са по не подвластни на емоции от жените !?! гъ*а ми!

Винаги съм смятала ,че един човек може да въздейства сам на психиката си ,но просто има значение ,какво иска.

# 462
Мислим си, че много можем да овладяваме, ама май не е точно така.  Simple Smile

# 463
  • София
Мислим си, че много можем да овладяваме, ама май не е точно така.  Simple Smile
Говориш за мъжете или за хората като цяло?

# 464
За хората, като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт