За изневярата

• 111 735
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 480
Може би нещата ще изглеждат малко по-прости, ако изневярата не се противопоставя на любовта.
Т.е., са съвместими?
Защото в случая средно положение няма.Или вървят заедно, "ръка за ръка", което клони към отворени бракове, или се противопоставят.
А изневярата си е чисто и просто лъжа към партньора.Защото не знам да има хора (освен някакви редки изключение), които да се женят с ясното съзнание, че ще кръшкат и да го заявяват ясно на партньора си, нали?
Ако не беше лъжа, изневеряващия нямаше да се опитва да го пази в тайна.
А лично за мен, лъжата е напълно НЕсъвместима с любовта.

# 481
Не мисля, че са много хората, които сключват брак с яснто сьзнание, че ще хойкат.

И няма нищо лошо в това, стига да не лъжат човека до себе си в очите с обратното твърдение.

# 482
  • Linz
Да, лъжа има. Въпрос на избор е- дали да бъдеше верен на себе си, или да си верен на партньора си.
Човешките взаимоотношения са сложно нещо. Хората ежедневно трябва да се справят със своите противоречия. Освен това се променяме- днес приоритет е едно, утре- друго... Абе ако всичко беше черно-бяло, нямаше да има N-теми за изневярата само в този форум.

# 483
Да, лъжа има. Въпрос на избор е- дали да бъдеше верен на себе си, или да си верен на партньора си.
Човешките взаимоотношения са сложно нещо.
Т.е., пак, и тук, стигаме до едно:да се събираме с хора с идентични на нашите разбирания за живота.   Laughing
И не, човешките взаимоотношения не са сложни, напротив, доста елементарни са.Просто хората имат способността да си усложняват ИЗЛИШНО живота.    Simple Smile

Скрит текст:
Живеем с мъжа ми вече 26 години заедно и за нас няма по-лесно нещо от това.Когато си се намерил с точния за теб човек, съвместният живот е най-лесното нещо. 

# 484
Аз ще погледна от моята камбанария . Живея без брак с жената 10+ години , деца нямаме , така се получи и няма и да имаме. Не съм изневерявал , даже опити не съм правил. Нашата връзка с времето се промени , загуби се страстта , няма ги вече тези погледи. Секса ни се е превърнал като готвенето , чистенето на дома и прочие.  Laughing Никога за тези години не съм я следил и никога няма да го направя , изневери ли ( изневерява ми- това не го знам ) , то аз съм си виновен , че не съм и осигурил това от което е имала нужда. Ще ми е гадно , че съм рогоносец , но няма да си тръгна. Не знам как ще постъпи тя  ако аз го направя. На шега ми е казвала , че научи ли ще ми види сметката.  Laughing

Ако и изневеря ще ви напиша защо съм го направил , все пак трябва да има причина , дали тръпката , дали недоизживян пубертет , дали е нещо друго кой го знае.  newsm78

# 485
Не разбрах от поста изневерява ли жената, но ако секса оприличаваш на готвенето, а готвенето на чистенето...то обърнете внимание на готвенето поне. При  всички случаи, ще е по-здравословен резултата  Laughing Hug

# 486
... изневери ли ( изневерява ми- това не го знам ) , то аз съм си виновен , че не съм и осигурил това от което е имала нужда. Ще ми е гадно , че съм рогоносец , но няма да си тръгна. ...

Не си осигурил това, от което е имала нужда? Толкова примиренчески звучи това!
Хипотетично погледнато, нуждите й постоянно може да нарастват, докога ще можеш да ги задоволяваш? Говорим за нужди от всякакъв род, сега някой да не се впусне да разсъждава в друга посока! Аз се интересувам основно от доверие и откритост във връзката. Да, страстта и любовта с времето се превръщат в обич и уважение. Изневяра в моята връзка, без значение каква е по вид, род и характер, предава мен и времето, което съм посветила на човека.

# 487
Avensis , вместо да чакаш нещо да й залипсва и да се стига до изневери, направете нещо по въпроса със секса.Щото, и там нещата са като огъня, не хвърляте ли отвреме-навреме по някое дърво, той ще угасне.
Така, както ги описавш нещата, въпрос на време е някой от двамата да открие нова тръпка и любов "навън" и да запали огъня другаде.

# 488
  • Мадрид / София
Ясно..Би ли посочила източниците си на информация, най-вече за полигамията при пещерния човек? Може би някакви скални рисунки?
Източникът е испански, ако знаеш този език ще се постарая да ти го изпратя стига да го намеря, че не го запаметих на компа. Скални рисунки не са, но има множество женски статуетки от този период, с които става ясно, че жената е била издигната в култ. В нито една следваща епоха жената не е била на пиедестала дори и сега. През всичкото останало време мъжът е бил боготворен и поставян на първо място.
Защо мъжете могат да хойкат и на жените не се гледа с добро око ако имат връзки с повече мъже, обяснението е просто. Заложено е в мъжете и по-специално в борбата  да разпръскват гените си на възможно повече места (женски). И за да са сигурни, че са именно техни и не на друг мъжкар правят всичко възможно да ограничат възможността женската да се съвкупи с друг мъжки. В това сме повече животни отколкото друго нещо. Затова мъжете не могат да приемат, че жените могат да имат и други връзки. И още нещо, в интерес на истината жената е тази, която в края на краищата избира мъжа, с който да бъде. Базата пак е с цел оцеляване на поколението.

# 489
  • Linz
Краси, как си го представяш това, в една зараждаща се връзка, партньорите да коментират как ще се държат в евентуалния си бъдещ брак. Мислиш ли, че някой би откровеничил как не изключва възможността за паралелни връзки или еднократни забежки?! Или пък да се зарича как никога няма да кривне? Ами нелепо е.
Хората като се взимат обикновено смятат, че имат идентични виждания за живота.

# 490
Не разбрах от поста изневерява ли жената, но ако секса оприличаваш на готвенето, а готвенето на чистенето...то обърнете внимание на готвенето поне. При  всички случаи, ще е по-здравословен резултата  Laughing Hug

Аз откъде да знам дали изневерява , не съм ДАНС и не и се бъркам в личното пространство. Щом не ми е казала може и да не изневерява.  Joy

За секса исках да кажа , че си е просто ежедневие , за тези години зная какво точно иска , как да го направя , за да се чувства задоволена , не съм егоист. Затова го сравних с ежедневните дейности , може и неправилно сравнение да съм дал , но не намерих друго.  Joy

# 491
  • Linz
Именно- знаеш всичко, няма нищо за откриване и тръпката се губи.

# 492

Може и така да е . Сега за 8-ми март съм решил да я изненадам с подарък , да и купя това което най много обича да колекционира , но с диамант.  Heart Eyes

# 493
Ами говори за себе си . Аз не влизам в това число.  Grinning

В кое число, че от следващите мнения разбрах, че май си казала за изневярата, пък аз по принцип говорех. Така става като не се четат предните мнения.

# 494
  • Linz

Може и така да е . Сега за 8-ми март съм решил да я изненадам с подарък , да и купя това което най много обича да колекционира , но с диамант.  Heart Eyes
Уау! После шампанско, бавно съблазняване... трябва да проработи Wink

Общи условия

Активация на акаунт