За изневярата

• 111 634
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 780
  • София /Абсурдистан
Не е въпрос за липса на уважение, уважението го има до някаква степен, но само като към "другарче", нищо повече. И ние като жени имаме вина за такива положения. Защо трябва жената да се нагърбва с всички задължения в къщи и да му прави живота лесен и приятен? Защото майките и бабите ни са привили така, та и ние по инерция... Мъжът не е най-голямото дете в семейството все пак, що трябва да се държим с него като с такова. Поради което и ги разбирам такива мъже. То като има кой да те обслужва, да ти е като мила мама и да се грижи за целия комфорт в живота ти, да не си луд да се изнасяш когато любовта си е отишла вече. Та пак ми хрумва приказката за лудия и баницата  Simple Smile
Някъде бях прочела, че винаги на единия полюс са уважението, привързаността, навикът и семейството, а на другия полюс - тръпката, емоцията, любовта и секса. Май вярно излиза да е така  Thinking
И пак жените са потърпевшата страна.  
Не че няма изключения де, ама не са чак толкова много.

# 781
А защо пък да търси одобрението?
Не може ли просто да иска да има повече от една жена?
Да не говорим, че в някои религии това е съвсем нормално.
и това е добър довод
една за семейство и друга за любов Sunglasses

# 782
Съгласна съм с Ънноун . И жените са виновни .Някой жените сме прекалено добри и всеотдайни ,нагърбват се с всичко за да угодят на мъжлето . И в един момент това се приема за нормално ,жената става даденост .Мъжете тогава започват да си развяват кончето.Извода какъв е - мачкай да те уважават  Mr. Green

# 783
И според мен при изневяра има двустранна вина.

# 784

В много религии да си полигамен, тоест да имаш повече от един брак едновременно, съвсем не означава, че  съпругите са избирани поради любов или страстни отношения. Обикновено това е мярка на благосъстояние и престиж (при мъжа) и най-често  бракът е бил въпрос на сделка между семействата. Жената  в тези сделки е нищо докато не роди наследник, тогава може и да бъде уважавана или дори приета за личност ( не защото е жена или любима, а  защото е Майка) Дори самия Мохамед е имал  много жени, повечето от които е приел от съжаление, за да се грижи за тях - те не са били обект на желанията му, били са възрастни или грозновати или и двете -  били са израз на  неговото благородно благоволение. Смешни са съвременните  "полигамници" - ако могат да издържат повече от една жена, се позовават на религия, която дори не познават, ако пък не могат да издържат дори и себе си, но пък много им се ще  да се  развъртят комлексарско-лечително, тогава удобно дават пример с природата ( не че и нея познават особено) Бе, важното е да се чувстват в мир със себе си tooth

# 785
  • Мадрид / София

обаче ми е правело впечатление,че вътрещно в изневеряващия има някакъв гняв към съпругата
може и комплекси да е , неодобрение към него вкъщи и съответно намирането му  навън

Гнева като нищо е неосъзнат гняв към себе си. Изобщо много пъти действаме по начин, който има дълбока връзка с вътрешното ни Аз.

# 786
И според мен при изневяра има двустранна вина.
Това с вината, маалко се преекспонира. Ако вина е това, че не си разбрала, че някой те е излъгал, че може да бъде твоя половинка, ок - приемам го. Сори, ама идеални хора няма, не можеш да угодиш във всичко на г-н Х. А един мъж, ако е на място ще ти бие шута, няма да ходи да се крие, като партизанин по шубраците с други жени. Това да баламосваш, лъжеш и изобщо да не си честен пред най-близките си някак си не ми се връзва с мъж, самочувствие, самоувереност, положение и прочие благосклонни епитети. На мен малко ми звучи, като той ми изневерява, защото аз не съм достойна и достатъчна за него.

# 787
  • Linz
Нали това е въпросът- защо иска още, след като вече си има?
Отговорът не е религията. Християнството забранява да пожелаваш жената на ближния.

# 788
Защо иска?
Защото и двете му харесват. Примерно.

# 789
Нека не бъркаме вина с оправдание,защото за мен това една жена да се обвинява за изневярата на мъжа си,си е чисто оправдаване на постъпката му.Наясно сме,че идеални хора няма,но има такива,които са си един за друг.При последните,изневяра е дума,пораждаща смях.

# 790
  • Linz
То може и още 5 или 10 да му харесват. Но рискува да загуби първата- тази, на която е обещал да й бъде верен.

# 791
юбящата жена има безкрайно търпение, тя страда много, докато един ден мъжа не прекрачва границата, след която няма да има нищо и никога.

# 792
Винаги съм била твърдо против изневярата- за мен това е знак на неуважение. Това, че нещо в отношенията на дадена двойка не върви, не  е повод за изневяра- за мен изневярата е бягство от отговорност  Wink Всеки си има гледна точка, но винаги са ми били странни семействата, в които изневярата не е толкова проблемна.

# 793
Нека не бъркаме вина с оправдание,защото за мен това една жена да се обвинява за изневярата на мъжа си,си е чисто оправдаване на постъпката му.
Така е,но тази вина им я вменяват самите изневеряващи/и от двата пола/,защото така им е удобно и уютно.

# 794
За мен си има 2 типа хора - моногамни и полигамни. Първият тип са хора, които не изпитват нуждата да бъдат с човек различен от половинката, такава мисъл даже ги ужасява. Вторият са тези индивиди, които колкото и да те убеждават, че няма да се повтори, ще се ПОВТОРИ!!! И те не го правят защото не ви обичат или уважават, а защото изпитват нужда, тръпка или каквото и да било друго ( и аз не знам). Лошото е, че втория вид не си търсят себеподобни, а омайват "моногамните" и после им разбиват сърцата  Sad

Общи условия

Активация на акаунт