За изневярата

• 111 706
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 585
  • на кого му пука
Винаги ще има хора в двете крайни позиции.Едните няма да простят ,ще страдат,ще се борят или ще скъсат и ще са ок със своето решение.
Другите пък ще простят,ще продължат нататък в името  на някакви приоритети били те любов,деца,навик/всеки със своите/.И вторите също ще са ок със своето решение.
Няма да стигнем до общо съгласие по въпроса кое е правилно.Всеки е различен,всеки прави свой избор и носи последиците после.Надявам се на никой от нас да не му се налага да "избира".

По мое наблюдение за да се стигне до изневяра някакъв вид вина има и у двамата партньора.Кофти е че потърпевшата страна почти никога не осъзнава къде греши и с какво "стимулира" другия да кръшне.

# 586
Няма напълно гладки отношения, всяка двойка минава през различни сътресения. Разликата е дали има желание да ги оправи. Едно е да седнеш и да кажеш - това е проблем, не ми харесва, дай да видим как да го решим или искам еди какво си, и съвсем различно да мълчиш и да намесваш някакви чужди хора.
Те не решават проблема, задълбочават го.
Затова не смятам, че потърпевшата страна има вина за решението на другия.

# 587
По мое наблюдение за да се стигне до изневяра някакъв вид вина има и у двамата партньора.Кофти е че потърпевшата страна почти никога не осъзнава къде греши и с какво "стимулира" другия да кръшне.
С първото изречение съм съгласна.За скапването на отношенията вина винаги имат и двамата.МОже би не в еднаква степен, но вината е обща.
С второто обаче, не съм.Ако не е споделено, потърпевшата страна може дори и хабер да си няма, че има сериозен проблем.Този, който се чувства засегнат/пренебрегнат/липсва му нещо, е човекът, който би трябвало да си каже къде го сърби и да предложи да решат възникналия проблем, а не да хукне по чуждо с извинението, че другия го подтикнал към това с поведението си.

# 588
  • Ямбол
...Този, който се чувства засегнат/пренебрегнат/липсва му нещо, е човекът, който би трябвало да си каже къде го сърби и да предложи да решат възникналия проблем, а не да хукне по чуждо с извинението, че другия го подтикнал към това с поведението си.

Тук и аз съм съгласна с Краси.Хукването след първата навирена фуста е присъщо за животните. Хората си имаме мозък и затова можем да си решим проблемите цивилизовано, а не животински.
Пък даже и да не желае повече да бъде с този човек, сяда при него и му го съобщава. Приключват си връзката и е свободен да ходи при която си пожелае.
Същото се отнася и за третата страна - като разбере, че един човек е обвързан, може да го помоли да си приключи връзката или да се ориентира другаде, а не като животно да си вири опашката за да спечели самеца, който да я оплоди.

# 589
Бих се чувствал изключително отвратен от себе си ако изневеря на жената, която ми е гласувала доверие. за това търся жената, която бих обичал вечно.

# 590
  • Мадрид / София
Последните две мнения ми се виждат много идеализирани.
Лилянке би било хубаво да ставаше така, както го казваш обаче хората са доста страхливи и поради някаква причина не си казват болките, а действат по друг начин. Кой както намери за добре.
Минчев ако дълбоко в себе си си убеден, че тази жена съществува, чудесно - търси я.

# 591
  • Ямбол
...
Лилянке би било хубаво да ставаше така, както го казваш обаче хората са доста страхливи и поради някаква причина не си казват болките, а действат по друг начин. Кой както намери за добре.
....
Може ли пример, в който човек го е страх да си каже болката и избира да изневери.

# 592
Не са страхливи точно, а глупави.Смятат, че като "заметат проблема под килима", той ще изчезне или ще се саморазреши.А и глупаво си "затварят" очите пред евентуалните проблеми, които една изневяра би могла да им навлече.
Очакването пък, че няма да те хванат, е върха на глупостта.Хора, които са живели заедно 2-3-5 и повече години, се "усещат" един друг и изневярата винаги "намирисва".Друг е въпроса дали потърпевшия иска да я изкара на светло.Защото не винаги е готов да посрещне последиците.Знае ли официално, трябва да вземе решение.А може да не може, може да не иска....
Хич не е случайна приказката:"Глупостта по хората ходи, не по гората!"    Laughing

# 593
  • на кого му пука

Ако не е споделено, потърпевшата страна може дори и хабер да си няма, че има сериозен проблем.

То обикновено е точно така и аз това исках да кажа.

.Друг е въпроса дали потърпевшия иска да я изкара на светло.Защото не винаги е готов да посрещне последиците.Знае ли официално, трябва да вземе решение.А може да не може, може да не иска....

Има една приказка:
"Най-доброто състояние на духа е блаженото неведение."
Много хора знаят ,но по им изнася да се правят че не знаят.

# 594
       Има и изневери, породени от силно влюбване и понякога влюбеният е в обективна невъзможност да смени стария партньор с нов. Затова държи на старата връзка, бори се за нея само заради удобството, не иска да оправя никакви отношения, иска да бъде оставен на мира, за да преживее новата си любов и да търси начин да я превърне в официална. Ако моментът настъпи, няма да се поколебае, но до тогава старата връзка му е нужна. В такива случаи нараненият няма особена вина за скапването на отношенията и най-добре да бяга колкото може по-рано.

# 595
  • Linz
И като как точно ще намирише изневярата, ако прелюбодееца забрави за случката още щом си вдигне панталона? Какво да го издаде, като той сам си вярва, че нищо нередно не е имало?

# 596
И като как точно ще намирише изневярата, ако прелюбодееца забрави за случката още щом си вдигне панталона? Какво да го издаде, като той сам си вярва, че нищо нередно не е имало?

По различен начин, но винаги излиза. Поне от хората около мен с такива наблюдения съм останала. Само една не е разкрита още, ама е и прясна, така че е рано да се каже.
В общи линии винаги става нещо случайно, дори да е след години, но излиза, отстрани изглежда комично и даже се чудиш как може да е толкова малък светът. А и веднъж свалил ли си е панталона (или полата), нещата не приключват само с това.

# 597
      Ако се случи само веднъж по този начин, може партньорът никога да не научи. Но повечето изневеряващи започват да харесват тръпката, придобиват самочувствие, че тях не могат да ги хванат и все в един момент се издават. Или разни случайности ги предават.

# 598

Със сигурност не мирише изневярата, когато с години я правят под носа ти! Гледам един такъв пример от поне 6-7 години.

# 599
Със сигурност не мирише изневярата, когато с години я правят под носа ти! Гледам един такъв пример от поне 6-7 години.

Може и да знае. Има такива семейства, в които се знае, но предпочитат да продължат така  Peace

Общи условия

Активация на акаунт