За изневярата

• 111 645
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 795
За мен си има 2 типа хора - моногамни и полигамни. Първият тип са хора, които не изпитват нуждата да бъдат с човек различен от половинката, такава мисъл даже ги ужасява. Вторият са тези индивиди, които колкото и да те убеждават, че няма да се повтори, ще се ПОВТОРИ!!! И те не го правят защото не ви обичат или уважават, а защото изпитват нужда, тръпка или каквото и да било друго ( и аз не знам). Лошото е, че втория вид не си търсят себеподобни, а омайват "моногамните" и после им разбиват сърцата  Sad
Как така тя ще е моногамна с нужда само от един,и изведнъж идва лошия, който ѝ разбива сърцето? Тук има някакво противоречие newsm78

# 796
  • Мадрид / София
Лошото е, че втория вид не си търсят себеподобни, а омайват "моногамните" и после им разбиват сърцата  Sad
Да, но всеки има право на избор и сам решава как да върви живота му. То няма нищо случайно. А това, че някой/я се самозаблуждава и си вярва вината си е негова/нейна. Не че не е гадно за разбралия де.

# 797
За мен си има 2 типа хора - моногамни и полигамни. Първият тип са хора, които не изпитват нуждата да бъдат с човек различен от половинката, такава мисъл даже ги ужасява. Вторият са тези индивиди, които колкото и да те убеждават, че няма да се повтори, ще се ПОВТОРИ!!! И те не го правят защото не ви обичат или уважават, а защото изпитват нужда, тръпка или каквото и да било друго ( и аз не знам). Лошото е, че втория вид не си търсят себеподобни, а омайват "моногамните" и после им разбиват сърцата  Sad
Как така тя ще е моногамна с нужда само от един,и изведнъж идва лошия, който ѝ разбива сърцето? Тук има някакво противоречие newsm78
Ами тоз един е полигамен, но не му го е пишело на челото и тя се е прилъгъла! Чак пък ужас да изпитват от друг човек , моногамните, едва ли. Но да, има хора, за които вярност и честност значат нещо и други, които се обвързват, незнайно защо и после живеят паралелни животи. Има и трети, които изневеряват еднократно, прецакват си живота и живота на половинката, па после съжаляват - тези са неориентираните.  Laughing Аз пък бих изневерила, когато партньора ми изневери, т.е. когато видя, че не съм единствена и достатъчна (не говоря изневяра на всяка цена) - тогава за мен връзката приключва (емоционално), та бих се чувствала свободна, тъй като чувствата вече няма да са същите.

# 798
Аз ще пиша по въпроса, макар че пиша доста късно след като авторката е пуснала темата и може би вече е открила отговор на въпроса си. Не съм се сблъсквала с изневярата, сблъсках се със съмнението за нея. Може би това е по-честия случай, защото колко често както при авторката може да си сигурен? Опитах се да забравя и не можах. Не исках да се разделяме и все още не искам. Но мисля че го преодолях. Просто животът, не без мое участие, ми постави цел, за която се борихме двамата, мисля че продължаваме да се борим. И в тези моменти забравих и го преодолях, понеже видях, че не само аз се боря. Въпросът винаги е искаш или не да си с този човек, оставяш настрани навика и усещането за уют. Пиша толкова късно просто защото мисля че има начин да се преодолее.

# 799
Щом не е имало изневяра,а само съмнение,с какво сте се борили?Може би с ревността?

# 800
Ами не знам, не мисля че е ревност, защото и там трябва да има обект, от които да ревнуваш, в случая със съмнението, с недоверието по-скоро.

# 801
Ами това е едно и също - нямаш му доверие,оттам идва съмнението,че той ще ''кръшне'' и ето ти я ревността.

# 802
Съмнението беше преди това, а оттам вече му нямах доверие. За ревността - някой беше написал по-рано че е добре човек да е мъж и като иска нещо друго да дойде и да си каже, аз съм малко мъж и смятам че това е честния подход. Не че го ревнувам, просто предпочитам да сме честни.

# 803
Фиданка Тръстикова и Angela61, Lady Stardust достатъчно изчерпателно е отговорила на въпросите ви. Мога само да добавя, че изневярата е много болезнена и като сте решили да изневерявате първо отидете, разделете се с половинките си и после правете каквото ще правите или ако сте го направили отидете и кажете на любимия човек. Не се крийте като страхливи мишки, нямащи доблестта да приемат последствията!!!  И още нещо - на лъжата краката са къси- истината винаги излиза на яве рано или късно, от нея боли, но от лъжата много повече.

# 804
  • Мадрид / София
Фиданка Тръстикова и Angela61, Lady Stardust достатъчно изчерпателно е отговорила на въпросите ви. Мога само да добавя, че изневярата е много болезнена и като сте решили да изневерявате първо отидете, разделете се с половинките си и после правете каквото ще правите или ако сте го направили отидете и кажете на любимия човек. Не се крийте като страхливи мишки, нямащи доблестта да приемат последствията!!!  И още нещо - на лъжата краката са къси- истината винаги излиза на яве рано или късно, от нея боли, но от лъжата много повече.
Момиче нищо не си разбрала. Върни се в началото на темата и може би ще разбереш малко повече.

# 805
... Мога само да добавя, че изневярата е много болезнена и като сте решили да изневерявате първо отидете, разделете се с половинките си и после правете каквото ще правите или ако сте го направили отидете и кажете на любимия човек. Не се крийте като страхливи мишки, нямащи доблестта да приемат последствията!!!  И още нещо - на лъжата краката са къси- истината винаги излиза на яве рано или късно, от нея боли, но от лъжата много повече.

Кой си признава изневяра? Как точно отиваш и казваш "Изневерих! И за да не те боли, ти го казвам. Иначе съм без сериозни намерения към третата страна", която в повечето случаи е еднодневка! Защо? На кого е нужно това откровение? Направо си заявявам, че не бих го направила.

# 806
  • тук-там
....... Има и трети, които изневеряват еднократно, прецакват си живота и живота на половинката, па после съжаляват - тези са неориентираните. 
Тези ли? Joy

А тези какви са? newsm78
.......Аз пък бих изневерила, когато партньора ми изневери, т.е. когато видя, че не съм единствена и достатъчна (не говоря изневяра на всяка цена) - тогава за мен връзката приключва (емоционално), та бих се чувствала свободна, тъй като чувствата вече няма да са същите.

# 807
  • Linz
... Мога само да добавя, че изневярата е много болезнена и като сте решили да изневерявате първо отидете, разделете се с половинките си и после правете каквото ще правите или ако сте го направили отидете и кажете на любимия човек. Не се крийте като страхливи мишки, нямащи доблестта да приемат последствията!!!  И още нещо - на лъжата краката са къси- истината винаги излиза на яве рано или късно, от нея боли, но от лъжата много повече.

Кой си признава изневяра? Как точно отиваш и казваш "Изневерих! И за да не те боли, ти го казвам. Иначе съм без сериозни намерения към третата страна", която в повечето случаи е еднодневка! Защо? На кого е нужно това откровение? Направо си заявявам, че не бих го направила.
И аз се питам от чий зор. Има един лаф "и на калъп да те хванат- отричай".
А истината въобще не е задължително да излезе.
И на последно място- не всеки иска да чуе истината.

# 808

На мен ми е непонятна тази честност. Човекът и представа си няма, но ти отиваш и му навираш грешката си в носа! А той иска ли да я чуе? Sarania е отговорила!

# 809

дойдохме си на думата bowuu

Общи условия

Активация на акаунт