Мъници от всички страни, добре сте дошли!- 2

• 37 294
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
както и конструктор на Georello. Голям Бибитко се интересува живо как се задействат машините и с този конструктор могат и двамата да изпробват различни механизми.
Ще получат и писта за топчета, която прилича на тази, имали такава в ДГ и си я пожелаха. Хубавото е, че можеш да я конструираш по желание, без да спазваш определен ред.

и двете неща ги имаме.
с конструктура малко си игра, някои от частите се слагат и махат много трудно, долу не стои стабилно, трябва да се мисли за статиката, за да не пада и да се върти внимателно.
спиралата с топчета не беше голям хит, дано при вас е. Peace

ние се върнахме от пътуване, не смея да кажа почивка  hahaha
супер време - синьо небе, слънце и 10С  Mr. Green

много сте писали, набързо прочетах.
Тим не яде нито месо, нито плодове и зеленчуци, яде хляб, масло мед, пармезан, спагети и шоколад  Joy за желязо не е тестван... newsm78

# 721
  • Немция
Ася, ти сега ме накара да се замисля дали това Георело е правилния избор. Crazy Пише, че е от 5 години нагоре, дано не останем разочаровани. За пистата- предполагам, че ще се ползва известно време, после ще е на склад и някой ден пак ще се вади, както е с повечето играчки.
Голям Бибитко сега е на вълнА да прави капан от конци и прежди из всекидневната- почти всеки следобед се оплитаме или прескачаме мрежи от влакна, вечерта ги махаме, че ще се претрепем в тъмното.
А относно менюто на Тим...  Crazy не ти е лесно, ама никак. По едно време нали хапваше овесени ядки и други такива?

Момичета, наближаваме 50-та страница на темата и може би ще направя нова, ако намеря време покрай празничните дни. Интересува ме дали първата страница с данните на децата ни е важна за вас, дали да не се изтрие в новата тема, не виждам голям смисъл от нея, тук пишем около 10-ина майки, повечето са с лентички долу под постовете си... Какво мислите?

И малко усмивки от голям Бибитко: разказвам му как, когато поотрасне, ще ходи сам на у-ще, както някои негови съученици сега, опитах се да му го опиша привлекателно, а той(който е пълно против такива самостоятелни изяви) ми отвърна: "Неее, не желая, искам винаги да си ми пред очите." Mr. Green Преди месец ми заявяваше, че до 14-тата му година винаги ще го водя и вземам от у-щето. Mr. Green Crazy

# 722
  • UK
Вярно, че хвърчат страничките и идва време за нова тема. Бибит, ако ти ще я пускаш направи я, според мен, както ти е по-лесно и удобно на теб. Вярно че останахме малко в групата, така че едва ли има много смисъл да седи целия списък с имена в началото.
Много изследвания, много чудо, Калалили. Не съм добре запозната с американската система на здравеопазване, но тези прегледи на поотрасналите деца,  са стандартна практика за всички ли или е по желание на родителите? Тук такива прегледи има до две годишната възраст, после не съм получавала писма с покана за преглед, а и приятелки не са споделяли за такива. Кръвни изследвания не сме правили. Яденето ни е променлива величина, но когато яде малко не ме тревожи - без някое сладичко боклуче от време на време трудно минаваме, но друг джънк не яде. Хапваме основно домашно приготвена храна /супички, по-прости манджички, че хич ме няма в кухнята/, риба обаче обича, което е добре, щото месо не ям и не готвя и когато майка ми беше тук му приготвяше по нещо месно. Обича жълтък, и краставица и, авокадо, както и доста ядки лапа. Много яде сусамов тахан и всякакви ядкови масла. Мед също много се тачи. Според баба му детето умира от глад и само търчи след него с хапки. Няма оправия, колкото и да се разправяме.
Приготвяте ли се за празниците? За първи път от години имам желание да поканим гости за Бъдни вечер. С една приятелска двойка ще сме. Подаръците ще се отварят на сутринта. Купени са, само трябва да ги опаковам. Няма да са много, че после и РД идва и да не се разглезваме много. На самата Коледа ще се разходим до БГ православен параклис в Лондон - от години ни е традиция. Градът е празен и притихнал, прекрасно е за разходка тогава. Новата година мирно и спокойно у нас /поне засега така плануваме/.
Днес водих Ди на детско диско и изкарахме чудесно. Той добре си потанцува, което ме изненада много, че обикновено седи залепен за мен и само наблюдава, но сега се включи в тълпата дечурлига и се позабавлява, хвърляйки по едно око към мен. Голям прогрес е за него, градинката май му се отразява добре.
Исках да драсна ред, излезе ферман. Така и така съм започнала, нека да завърша с честитка, че може да не успея да се включа до Коледа: Желая ви, момичета, прекрасно и щастливо посрещане на Коледните празници, а през Новата ви година да бъдете благословени с още повече здраве, щастие и любов, вие и любимите ви хора. За мен е удоволствие да съм част от тази прекрасна групичка и се надявам това да продължи и догодина. Приемете най-сърдечните ми поздрави и прегръдки  Hug Heart Eyes

# 723
  • USA
Бибитче и аз мисля,че инфото на първа страница може да го пропуснем.Струва ми се ненужно,а и едва ли някой го поглежда вече.
Перегрина да задължителни са визитите на всяка кръгла година.Получавам писмо да ми напомнят,че трябва да го заведа на лекар и на зъболекар.Тази година не ни дадоха направление за кръвни,явно след като до сега не е имал проблем,не се налага а и реваксинации има както писах.Той никога не е бил щастлив на тези прегледи,макар че са много мили и сестрите и педиатърката,а всеки път идва с мен когато водих и Андрей,но когато не е за него едва ги одържам да не съборят кабинета Crazy
От известно време Андрей нарича брат си Аси и той изобщо не одобрява,та постоянно обяснявам,че дребния още не успява да говори съвсем правилно,макар че Андрей се справя доста добре с говоренето от както навърши две изведнъж стана като латерна.
Днес се събирахме с приятелки и децата (всяка година им правим скромно Коледно парти) и всички си прекарахме чудесно.Децата естествено пак се превъзбудиха от подаръците и еуфорията и до като спяха на обяд хванах и събрах 2 кашона с играчки за подаряване и един за изхвърляне(все по нещо се чупи) Не знам защо се чувствам толкова добре като изхвърлям Laughing За Коледа и за Нова година ще си бъдем семейно в къщи.Свекървата ще ни гостува,но се опитвам да се наглася психически.Миналата година много ме подразни,че беше направила погача ,след като изрично и казах,че аз ще правя... Тая година и да пия не мога,така че ще е скучна ,но пък ще сме заедно,а и се очертава топличко та ще прекараме повече време на вън.
Хубава седмица ви желая!

# 724
  • на брега на морето
Здравейте и от нас! Grinning
Бибит, както решите за 1та страничка! Hug И според мен е излишно с имената отпред.
И при нас е натоварена програмата напоследък. Във вторник ходихме с Бобо на тържеството на ДГ в църквата. Кирил беше най-хубавият ангел. Heart Eyes Казаха ни почти в посл.момент и беше само с бяла тениска и златисто поясче(една злат. панделка), нямаше даже крила, но пак беше най-красивият за мен. Simple Smile За догодина ще подпитвам поотрано какъв ще е и ще се подготвя по-добре с костюма. Wink Те 3годишните всичките бяха ангели, а от 5 годишните 2 играха Йосиф и Божията майка- повиваха едно бебе- кукла, няколко бяха с корони и така. Бях се подготвила, сложила камерата на стойка(нали държах бебо, той седеше в мен) и снимах доколкото можах. Аз бях измежду малцината родители отишли да гледат, защото беше в делничен ден по обяд. Пяха, и Кирил пя, и не хукна да идва при мен, както си мислех, ами си стоя при децата. Бобо и той изтърпя цял час, даже и се забавляваше. Случи се във време между 2та му съня, и беше обядвал, та беше разположен.
И при нас има преглед от лекар на кръгла годинка, но не взимат нито кръв, нито урина. Само лекар преглежда тестисите, зрение, слух, преслушва дробовете, гледат тазоб. стави(на по-малките), походката, мерят височина и кг(акуш-та). От раждането не са му взимали кръв(на новородените им взимат от петичката да проверят за генет. болести). За желязо ходих сама да искам да му проверят на 2 год.(просто да си зная) и ме гледаха като изкопаемо. Беше си му добре. С Кирил попълвах и разни ориентировъчни въпросници при кръгла годинка- например за 2 г имаше кои от следните думи казва- и изброени думи и срещу тях зачеркваш ако казва думата(на майчин език) и т.н. С Борис още не са ми давали такива, но чух от приятелки, че май не на всички дават. newsm78
И на мен ми остана само да опаковам част от подаръците. Напъхала съм ги в един по-необоротен гардероб(щото на тавана обичат да ходят Crazy) и се надявам малки ръчички да не ровят там следващите дни. Laughing И ние ще ги сложим на 24ти вечерта като заспят под елхата и на 25ти сутринта ще отваряме и ще гледаме. HugИ аз написах ферман. Embarassed Хубава седмица на всички и от мен!  Hug bouquet

# 725
  • Немция
Мелина, опитах се да си представя Кирил в бяло със златен колан, със сигурност много му отива бяло. Simple Smile
Голям Б. имаше в петък църковна служба през първия час на у-щето, аз не можах да отида, имах важен ангажимент, ММ е имал време да присъства на службата, пели са коледни песни, в съпровод на орган, било е тържествено. Има ли музика от орган, атмосферата е по-особена. Бибитко е голям фен на органа, в момента орган и контрабас са му любимите инструменти.

Калалили, много хубаво сте го измислили с Коледното парти с приятелки всяка година!
И аз обичам да изхвърлям и да разчиствам Mr. Green.

В Немско всяка година до 5-тата година се провеждат профилактични прегледи на децата, като след 5-тата стават през година. Кръв не се взема( с изключение първите дни след раждането), освен ако няма подозрение за здравен проблем. Трудно се навиват да се прави по-подробно изследване на кръвта.

На Бъдни Вечер и Коледа сме сами, следващите дни ще идва за един следобед приятелско семейство. На Коледа ще ходим на цирк, купихме билети за по-голям и на по-високо ниво цирк, голям Б. се беше уплашил от силната музика на едно цирково представление преди години, но когато сега го попитахме той изяви желание да отидем отново, даже изгаря от нетърпение да дойде 25-ти.

При нас е необичайно меко време, та с нашите съседи вчера се уговорихме за една бира-скара на нашата поляна. Събрахме се само младите семейства с деца, пекохме месища Mr. Green, както и хляб на пръчка. По време на печенето на хляба моите деца се разпяха коледни песни и обраха овациита на съседите- и двамата са музикални, и обичат да пеят. Heart Eyes
Дамите бяхме на греяно вино и ликьори, господата на тривиална бира, децата си играха на криеница, на гоненица - накрая единственото момиченце от децата дръпна малък Бибитко да спял у тях, а той се притесни , милият, взе го на сериозно, гледаше ме с умолителен поглед, когато девойката(на 3 и половина) се канеше да го води при нея. Mr. Green
С две думи- добре си изкарахме.

# 726

При нас е необичайно меко време, та с нашите съседи вчера се уговорихме за една бира-скара на нашата поляна. Събрахме се само младите семейства с деца, пекохме месища Mr. Green, както и хляб на пръчка.

хахахахаа, и ние това правихме  Mr. Green

Скрит текст:

# 727
  • Rennes, France
Привет и от мен Hug

Бибит, много ни хареса с ММ твоето предложение за легото на голям Б. и вече е купено, доставено, остава само да го опаковам. Дано да е сполучливо, ако ли не ММ ще му намери "цаката" Peace
При нас подаръците купихме миналия петък - на децата, на нас с ММ, напривехми си шопинг ден, обяд навън - беше страхотно да не правиш нищо освен приятни неща Peace. Утре чакаме свекърите да дойда на гости за през деня. В сряда съм планувала кино за децата. За Коледа сме поканили един приятел на ММ, който идва всеки път като сме си в къщи, и евентуално съседа с негова позната. Намислила съм да правя лозови сърми, да видим докъде ще го докарам - първо да купя листата, обаче Crazy
Калалили, браво за детското парти. За теглото на Лекси - хич да не ти е, ела да видиш какво е от обратната страна Sad Луи пак отслабна, с тази анемия сега всички бактерии го атакуват страшно, пак е леко болен - кашля, има гъбички по езика /които може и да се реакция от изпития АБ/ абе ... да не ти говоря. Важно е децата да хапват, ние се грижим какво, да са игриви, спокойни - така по-малко ги атакуват болестите Hug
Мелина, хубаво ще е било Коледното тържество - тук не правят такива, незнам защо newsm78. В събота мисля на църква да ги заведа, ще има хор Peace
Пере, добре звучиш  Peace да ти дойдем ние на гости Mr. Green В края на седмицата може и чичото на ММ да минат да ни видят, та и аз съм настроена на вълна "гости" - обичам да се приготвям, да готвя, подреждам и т.н.
Емма извади кътници и разбрах причината за Т, кашлицата, сополите, ама вече беше изпила АБ като видях пробития кътник ooooh!. И така...стига вече се оплаквам, догодина ще е по-добре Peace Praynig
Весела Коледа ни всички! Бъдете здрави и посрещнете празника заобиколени от най-любимите ви хора!

# 728
  • Немция
Къти, за Лего Нинджаго ли съм събудила интереса? Ние купуваме вече пореден комплект от тях, но от по-малките. Баткото се зарази на тази тема от негови приятелчета в ДГ, сега и в у-ще има доста момченца, които са му фенове. На всичкото отгоре дават и филмче  с Нинджаго, така че добре са си измислили рекламата. Sunglasses
Децата ми за щастие не разглобяват играейки или поне доста време сглобеното оцелява. Запази упътването, защото може да се наложи отново и отново да сглобявате.

Идеята за хор в църква е чудесна- ходила съм на такъв коледен концерт и беше прекрасно!

Гъбичките по езика на Луи сигурно са от АБ. Уф, само болести... Ако се налага, давай допълнително витаминни препарати за деца, ти си преценявай какво яде, колко. Сокът, който давам по малко на голям Б. и за който бях писала вече, го има с различни добавки, последно взех с магнезий, за имунната система. Нямам представа какъв му е ефекта, но той просто не се храни "като хората" и ми омръзна да го мисля .Mr. Green.

Ние ще сме на зелеви сърми, в съседния град са отворили бълг. магазин, купиме кисело зеле оттам, да видим как ще е то(дано не е прекалено кисело или дебело, в буркан е и още не съм го отворила).

Ася, Тим ли се топли така атрактивно на огъня? Grinning

И от мен чудесни коледни празници за вас и семействата ви! С пожелание за здраве и домашен уют!

# 729

Ася, Тим ли се топли така атрактивно на огъня? Grinning

да.  Peace

от няколко дена съм болна, обикновено за 3 дена ми минава, но ози път продължава по-дълго. носа ми тече и окото и е много неприятно!!!

Бибит, за конструктура: аз го взех намален от imagenarium. има едни части, с които се съединяват 2 тръбички, те се вадят трудно, защото влизат плътно, там с нокти ги вадех, някои не успявах. цялата конструкция се закрепва към бялата дъска само с 6 къси щифтчета и ако построеното е висока и се измъкват лесно. Тим носеше  веригата като гердан  hahaha накрая го прибрах.
погледни нещата на Fischer technik, аз ги гледах при нас в един магазини ми харесаха, но още е малък за тях.

Мелина, и аз си го рпредставих Кирил облечен в бяла тениска, особено като знам температурите при вас  Mr. Green както една приятелка казва: cold, colder, Norway...  Mr. Green

Калалили, не се втелясвай толкова за лекарите. Peace
разбирам те защо се ядосваш, аз също се ядосвам всеки път като ида на лекар, но май няма как да променим една цяла система.

Пожелавам на всички весели и благословени празници!!!

# 730
  • на брега на морето
Ася,  Hugтя бялата тениска(от мм, та беше доста голяма) беше облечена върху другите дрехи. Та не е премръзнал Mr. Green, пък и тук в църквите е топло(както и навсякъде на закрито). Тази година пак почва доста топла зимата, което влече след себе си неизменните бури...Само веднъж беше паднал хубав сняг-през ноември, и оттогава е сравнително топло. Сега е 9 градуса.
Тим е опасен покрай огъня. Simple Smile
Весели празници на всички и от нас! Бъдете здрави и щастливи! Hug bouquet

# 731
Здравейте,

Бибитче, предварително голямо благодаря за новата тема. И аз съм на мнение че не ни е нужен списък със имената.

С подаръците, на мъжо купих един пуловер. На Йоан имах купено едно влакче от Икея, но не мисля да му го давам. Ще бъде затрупан от подаръци - пожарна с дистанционно управление, хеликоптер, влак с 5 метра релси, отделно дойдоха още подаръци които не сме отваряли и не знаем какво има вътре.

От утре съм отпуск и мисля найстина да си почина малко че с това преместване ми се взе акъла и съм много много изморена.
Още не съм мислила какво ще готвя за утре - нали ще сме си само тримата тази година...
Утре ще отида само да взема зелеви листа за да направя сърми тези дни..

И така:

Весело посрещане на Коледа и Нова Година. Нека всички мечти станат реалност за всички, нека няма болести, а само радости и успехи. Пожелавам ви на всички от все сърце безпроблемна година и много много щастие.

# 732
  • USA
Привет група!
Аз мисля скромно меню както винаги,слагам само това което мисля,че ще се изяде.Не правя излишни манджи които са традиционни ,но никой не докосва у дома.Вчера правихме меденки с децата и за голяма моя изненада станаха много вкусни ,че и Лекси ги хареса( Андрей не е по тая част) После опаковахме в кутии и раздадохме на приятелчета.Лекси беше много горд.
Мелина много е хубаво,че Кирил пее в хор!Сигурна съм,че е бил най-хубавото ангелче!
Ася Тим е готов за къмпинг.
Весели Коледни празници и от мен! Да оздравяват скоро болничките и да прекарате наистина добре с близки или просто семейно! За предстоящата година бъдете здрави,обичайте се,прощавайте и дано поставените ви цели се реализират!

# 733
Честита Коледа и Весела Нова Година!
Пожелавам Ви една Вълшебна Коледа,
изпълнена с много приятни емоции
и незабравими преживявания!
Пожелавам Ви една по-щаслива,
весела и изпълнена с обич и успехи нова година!

Love you Girls! Hug Hug Hug Hug Hug

# 734
Звучите така, сякаш ще пишете чак догодина. Мислех да чакам новата тема, но може и да не стане днес, така че тук ще ви пожелая Весела Коледа и светли празнични дни! Дано бъдат незабравими за децата.
Ние имаме гости и съответната леко екзотична програма покрай тях, те заради топлото време не се чувстват мого коледно, но днес ще ги въвлечем в коледността - с нея ще готвим, а той ще организира децата в оцветяването на меденки. Тук навсякъде е украсено и звучи подходяща музика, вали изкуствен сняг и тн. Тзи дни ще идем да видим и най-скъпата елха в света - 11млн долара, по традиция е все в Абу Даби.....Подаръците ще опаковаме тайно днес- заложихме на лего, но има и по една книжка, донесена специално от Бг.

Общи условия

Активация на акаунт