Мъници от всички страни, добре сте дошли!- 2

• 37 296
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • USA
Много ви благодаря за хубавите пожелания! Аз съм на 10-ти Лекси ако беше роден в бГ също ще ше да е на 10-ти,но тук сме с 8 часа на зад и е на 9-ти,което всъщност ми харесва защото си има собствена дата Simple Smile
Имам чувството,че празнуваме цяла седмица,което не е далеч от истината. Вчера беше партито с децата в къщи.Поканихме само деца които той избра и се получи страхотно.Децата се забавляваха,почти без наша намеса.Дори в по-голямата част от времето бяха в детската без надзор.Танцуваха ,пяха,играха с пластелин,скачаха и накрая като си тръгнаха,Лекси дойде гушна ме и ми каза,че е най-хубавото му парти.Това най-много ме зарадва. От тортата отново не пожела да яде.Най-важно беше да духне свещичката и да вземе играчките от тортата  Laughing Андрей също се вписа чудесно сред големите(Децата бяха всички набори на Лекси и едно момиченце на 7 ,сестричка на друго) Днес пък ние ходихме на РД на едно от гостенчетата и след 2 часа лудеене доброволно си тръгнаха даже без да ядат.Вечерта едно наши приятели дойдоха да доядем тортата Crazy Утре съм на глюкозния тест и се надявам след този шоколадов маратон тази седмица да не мина границите.Остават ми още 3 месеца беба за сега слуша и рядко ме тормози нощем,но стана ли заради някой,после ми разтяга корема във всички посоки,за това карам мм да става за Андрей.
Скрит текст:
Ето снимки от партито ще ги махна след ден два https://---/photos/1YMx3zqdT9UpNqzJ9
Тити страхотни дестинации както винаги!
За дядо Коледа,Мраз,Сейнт Ник,Санта Клауз.... казвам,че оставя по нещо в чорапите за ядене.Подаръците под елхата са от хора.Не искам да започвам нещо лъжливо,а и как да обясня,че някой деца не получават подаръци и ние събираме за благотворителност?
Къти миналата година Андрей доста боледуваше и му пуснах изследвания точно след АБ и също излезе с анемия.Желязо купих и така и не давах,че го плюеше,а това чудо оставяше непоправими петна.Не знам дали ще го приеме Луи,но червеното цвекло има много желязо.Може да му правиш сок с него грозде,моркови,ябълки и става много приятно на вкус.За ядене не успях да го пробутам.Брюкселче Йоан яде ли овес? В него също има много желязо.Аз никога не съм била анемична,а съм веге от дете. Peace
Бибит лекси тежи колкото голям бибитко  Laughing Аз нямам оплаквания от малко ядене,просто са хипер капризни.За това и в БГ Лекси стигна до такъв невиждан запек.Аз не готвех,а той яде само моето готвено.Всичко му беше с друг вкус и вид и отказваше да го яде.Дано се променят и започнат да опитват и друго ама едва ли.Аз съм била същата и сега не опитвам лесно непознати храни и стомаха ми реагира бурно.
Ще ви оставям,че съм гроги след купоните ,а и гърлото май се опитва да ме заболи.

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 17:23 от Kalalily

# 706
  • Rennes, France
Калалили, ЧРД със закъснение - да си здрава, усмихната и винаги така обичана! Сега ми стана ясно с датите на вашите РД Hug Браво за партитата, браво и на децата - хубаво е като са самостоятелни вече Peace Почивай си е се радвай на последните месеци с коремче Hug

За желязото: мерси за инфото - той обича цветкло, пък не го срещнах като източник на желязо newsm78.
Брюкселче: диетата е просто насочена към храни с желязо. При нас фаворита според нета е кървавица...или нещо подобно, по-изтънчено по френски Whistling Не е опитвал, но имам домашна правена от чичото на ММ и ще я пробваме тези дни, запечена на фурна с ябълка. И едно парче да хапне пак е много добре. Ако Йоан обича миди - давай. От рибите - тъмните такива - вчера ядохме риба тон. Гледам да давам такива неща, които ще хареса. Спанак примерно не би ял, но пък и той няма кой-знае какво голямо количество желязо. За сега пие сиропа, но не смятам че ще продължи дълго. Та ще направя меню и ще поизчисля малко количеството желязо, според възрастта за да знам че си набавя необходимото, че и в плюс.

А казах ли ви и че Емма мина на антибиотик? ooooh! ooooh! Хайде да свършва тази седмица че беше кошмарна. Видимо и двамата са добре вече, но ще пият и тази седмица и после отказвам повече болести Crossing Arms Naughty Stop

Лек ден на всички.
П.С. Калалили, линка не се отваря Peace

# 707
  • на брега на морето
ЧРД на Калалили! Hug Пожелавам ти много здраве, щастие и любов! Hug bouquet (извинявам се за закъснението)
Тити, много се смях как твоите юнаци скрили писмото за дядо Коледа. Hug
Аз обяснявам на моите за дядо Коледа, че децата му пишат писмо и той носи играчките. Но ние му ги поръчваме. В петък, след градината, Кирил искаше да му пише писмо и да го залепи с тиксо(явно в ДГ бяха правили нещо) и ме пита "С каква буква да започна?"  Heart Eyes И аз му казах с буквата М, започваш така "Мили дядо Коледа..." и той написа едни непрекъснати линии на зигзаг с молив. Аз му казах не се притеснявай, дядо Коледа разбира какво пишат децата. Simple Smile Според мен вярата в добрия старец е част от детството, и не искам да им я отнемам поне на този етап. Peace
Кирил си поръча йоника, видя подобна в едно приятелче и оттогава иска(нещо такова, само че сребристосива-
Скрит текст:
също така иска mp3 плейър. На музикална вълна е. Simple Smile На Борис едно детско кресло с картинка(щото много харесва това на батко си), също така една червена прахосмукачка. Защото е на вълна чистене и помагане на мама. Simple Smile
За желязото-всички риби са богати на желязо(за децата, които не обичат друго месо). Моите и двамата много обичат риба и често им готвим, особено такава хваната от тати. Simple Smile Също така и двамата обичат пилешко. Другите меса ги хапват, но не толкова. При нас има и един специален детски пастет, който е естествено богат на желязо. С него мажем филийки понякога. Кирил много харесва и консервите скумрия в доматен сос, също ги дават богати на желязо. Peace За цвеклото и аз зная. Кирил също тежи 18.3 кг и е висок 100 см. Доста е корав, не е дебел. Даже за норв.стандарти е висок, ама нека. От бебе е дълъг. Бобо е по-пухкав, ама и той е доста корав. Кирил пък харесва нещо като нашата бълг. сушеница. Laughing
Дано по-бързо оздравява Ема! Hug

# 708
  • Немция
Набързо минавам. Simple Smile

Калалили, не ти се отваря линка.
Супер, че така добре се е забавлявал рожденика! Голям Бибитко също не яде торти, ама при него е друга причината, доскоро реагираше алергично на млечни кремове и го спирахме да не ги яде, със съзнанието, че това ще го отблъсне, но нямахме избор. Sad
Правя му сухи кексове, лимоновият например много го харесва, с глазура отгоре. Затова и на рождения му ден поднасям сух кекс със свещички. Тази година в Бг напоръчахме едни торти, едно чудо, за да порадват на картинки, ама големият нищо не яде, само дребоса, друга година и в БГ ще си правя пак неговите кексове. Mr. Green Тази година бяхме поканили доста роднини, приятели и затова бяхме с големи торти.

Къти, бързо да оздравявате! Hug Около празниците, когато ще се повече у дома, сигурно ще се стабилизират децата.
Просото е от най-богатите храни на желязо. Друг е въпросът, че обикновено се продава белено просо. Аз все пак го приготвям печено на фурна, иначе става на каша и такова принц Бибитко(големият) не го яде. Спанакът е с далеч по-ниски стойности на желязото от просото. Но не пречи от всичко да даваш. Hug
Щом Луи не отказва плодове, пробвай и някакви фрешове.
На баткото купувам сок "Червенобузко" Sunglasses(преведено буквално), обогатен с желязо и изстисквам сок от мандарина за по-приятен вкус и изпива една чаша на ден, за успокоение на майка му. Но той е много е зле с пресни плодове и зеленчуци, почнах да давам и допълнителни витамини, писна ми от капризи.

За Дядо Коледа и подаръците друг път ще се разпиша. Simple Smile

# 709
  • USA
Поправих линка момичета извинявайте! Ще пиша по-късно.

# 710
  • на брега на морето
О, да, Бибит хубаво напомни за просото! Тук препоръчват кърмените бебета често да ядат просо, защото в кърмата няма достатъчно желязо(АМ го обогатяват). Кирил рядко яде каши вече, обича овесена, но до 2 год периодически ядеше просо на каша. Сега и Борис яде просо. Слагам в готовата каша малко крема сирене и настъргана вътрешност от суров домат, така я обичат. Също и смелени орехи. Peace Елдата също има доста желязо, но е на 2ро място по желязо след просото. И елда обичат. Тук я продават в арабските м-ни.
А каква е тази кървавица, Къти? Само не казвай, че Луи харесва стек тартар.  Hug
Калалили, мерси!(Писали сме едновременно) На мен пак не ми се отварят. Hug

# 711
  • Rennes, France
Мелина, чисто и просто кървавица Mr. Green
Тартар не яде, не сме го пробвали, дори и аз не съм яла.
Просо...не са опитвали, нито единия, нито другия...но те пък много каши не ядат. Мерси за съветите, обаче, много помага да се събира инфо от всякъде Hug Peace

Калалили, аз ли нещо не правя...пак не се отваря newsm78
Бибит, чакам ваканцията, но те така или иначе си бяха в къщи /Луи поне/ и се закрепи. Емма го кара на крак.

# 712
  • на брега на морето
Къти, благодаря за нагледното разяснение за кървавицата. Такава кървавица и аз ядвам. Hug Тартар и аз не съм яла и не бих, хаха. Laughing Hug

# 713
  • Немция
Ммм, гладна съм в момента и ми се прияде кървавица(да ме извинят веге-тата Simple Smile), свекър ми прави домашна, зимно време се е случвало да хапваме от неговата. Тукашната не е чак толкова добра, определени подправки ми липсват.

Къти, просото, което давам не е каша, а изглежда ето така. Елда пробвах тези дни, че не съм експериментирала много с нея, ще видим кой вариант ще ми се стори най-оптимален- но забелязах , че е крехка и дори може да се консумира полусурова. Овесът също е богат на желязо, както са писали вече, под формата на мюсли даже го консмираш суров в пълната му витаминна прелест.
Надявам се да не сме досадили с идеите. Blush
След АБ давам пробиотик, има различни видове, но ако детето хапва кисело мляко си набавя полезни бактерии оттам. Голям Бибитко по обясними причини не яде кисело мляко и му давам Биогайя с лактозни бактерии, пробвала съм и на друга основа от немските аптеки.

# 714
  • Rennes, France
Ще го пробвам просото...Аз давам биогая с антибиотика, иначе ги хваща рядкото щастие Rolling Eyes
Кървавица, не можеш да ме накараш да хапна, но бяла такава съм яла - без да питам обаче какво има вътре Mr. Green Blush Но заради децата, да не придобиват наши вкусови навици - ще хапна Mr. Green

# 715
Изпреварили ми момичетата за кървавицата...На френски си е boudin, има бял, черен, сив, и каквите цветове си помислите. На БГ - чист бахур....Аз си обичам и си купувам, Йоан обаче не можеш да го накараш да вкуси това.

Ще пробвам да направя овес или просо със зеленчуци (вместо ориз) за да видя дали ще хапне..

Лека вечер и до скоро...

# 716
  • USA
Не знам защо не се е запазила промяната в линка Rolling EyesИзвинявайте ,че ви подведох. Дано стане този път.Баща ми ги отваря с този линк а и останалите мами на дечицата от партито.E в крайна сметка проблема е от бг мама разбрай.Някак и аз не знам променя линка Rolling Eyes Метнете по един имейл и ще ви го пратя.Извинявам се пак!

Днес ми е малко хаотичен ден.Бях на консултация с Лекси и аз имах час за видеозон и за глюкозен тест.Отидохме по-навреме и Лекси успя да присъства на видеозона този път.Заради него пуснаха 3Д и беше много въодушевен.После трябваше да чакам в кабинета,че да не ми станело лошо от тая гадост,та се наложи да извикам мм да заведе Лекси за неговия преглед.Мина по-зле от колкото очаквах.АЗ свърших и отидох при тях,а те все още се бавиха.Опитаха да му направят тест за слуха и виждането,но той отказа да кооперира.Притесни се и бърсахме сълзи до края.Не даде да му гледат тестисите.Въобще не пожела да си свали гащите пред докторката(това е ново,внезапен срам) Казахме и да излезе и мм го провери  за това което лекарката обясни Whistling Трябваше да му сложат 4 ваксини,но тъй като те се слагат в интервала 4-6 години ги отложих за до година и по-догодина.Сложихме само една за тетанус.
Омръзна ми да слушам ,че децата ми са с наднормено тегло.Лекси е 18кг и е висок 105см пак лекция Сега пък и беба върви напред.Да са ми здрави пък кг нямат значение! Crossing Arms Боклуци не ядат и се грижа да се движат много.

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 23:56 от Kalalily

# 717
Привет и от мен!

Калалили честит рожден ден на теб и Лекси на патерици!живи и здрави да сте,много лубов в семейството и късмет в живота!
за желязото-давам спанак,пастет,дроб,месо,леща-това са ми основните,другите проса и елди нямам време да ги пригитвям,а семейството ни е много месоядно,та проблем нямам с месата.Мони  е малко анемична ,а мъж ми е с таласимия и трябва да ядат повече желязо.
аз запазвам вълщебството за дядо Коледа,някак си ми е по-магично и вълшебно да правя сценки пред децата,и не ми се иска и на мен да им отнемам вълшебното чувство,Дори Моника още вярва в дядо Коледа,и тази година пише до него писма,и пак милото си поръча книги:)Не съм избрала още нищо за Кайл,той пък иска мотор,ама не от тия акумолаторните ами има едни лаки на масло и бензин,много е екстремен,направо не ми се мисли като порасне ,има да треперя.

Незнам дали се сещате но аз не си ваксинирам децата,и сега приеха в Калифорния закон валиден от Юни 2016 всички деца постъпващи детска градин аили 7 клас трябва да се ваксинират,в началото  ми стана гадно,защото за мен това е потъпкване на човешки порава и си е мой- и единствен избор да избера и преценя кое е добро за собственото ми дете,както и да е,оказа се че повечето от моите киленти не си ваксинират децата.Успокоих се.На мони ще и трябва чак за 7 клас а на Кайл за детската-вариантите са-Хом скулинг,като училището ти дава всички материали и тестовете се правят онлайн или доктор който е ваксин-френдли.Със сигурност този закон няма да е за дълго,но ще отнеме време докъто го променят,както и да е де,за моя радост варианти имам:)

При нас е лудница,работа,приготовления,покупки.....Ще пиша повече като имам повече време.
Приятна седмица! Hug Hug Hug
Брюксел и на теб Hug

# 718
  • на брега на морето
Просто като чух "кървавица" и направих асоциация-кърваво. Сетих за стек тартар и реших да се пошегувам. Simple Smile Но в невербалното общуване се получава трудно. Както и да е, темата прибоди забавен коледен облик с тези бахури. Laughing Hug

# 719
  • Немция
Мелина,  Grinning!

Люци, странно е наистина, че се допуска неваксиниране, а после се създават закони, които задължават ваксините.
И малък Бибитко се захласва по високите скорости- имаме книжка с фотографии на превозни средства, мечтае си все за най-бързите. Надявам се да не се захласне по мотори и високите скорости в младежка възраст!

Брюксел, и немската кървавица прилича на бахур. Като дете много харесвах такъв, сега рядко ям...
Просото на фурна го правя с вода 2 към 1, за да не стане на каша. Дори по-малко от 2 към 1, трябва да пробваш. Аз понякога смесвам булгур и просо, за да се рони по-добре на зрънца.

Калалили, хм, учудвам се, че 18 кг при ръст 105 см са равнява наднормено тегло...Thinking
Голям Бибитко от тази година започна да изпитва неприязън към лекарските прегледи, преди беше по-спокоен, дори и при ваксиниране. Все си мисля, че при него започна от едно невнимателно почистване на ушната кал при лекар УНГ, травмираха го, сега е кауза пердута да му се почистват редовно ушите, пробваме само с капки за уши.
Радвам се, че бебка е добре и върви напред! Hug

Сега по коледната тема- и ние сме на вълна Дядо Коледа. В това отношение се различаваме от немската традиция, според която Христовото дете носи подаръците. Децата се вълнуват, голям Б. написа писмо(което си остана у нас за спомен). Все още никой на саботира идеята като при Тити. Mr. Green Големият е в размишления откъде влиза Дядото, дали е с магически сили и като призрак се прокрадва през проозорците, дали през комина, дали съм го чувала минали Коледи през нощта...

Кога подарявате подаръците- на 25-ти сутринта или привечер на Бъдни вечер? Немската традиция е на 24-ти привечер, семейството се оттегля от всекидневната и тогава се случва Чудото с подаръците- това е поне, което съм чувала от други. Ние разопаковаме на 25-ти сутринта- децата имат прекрасна сутрешна изненада и цял ден на разположение да играят с подаръците.

Както споменах, подаръците, които ще се купуват от мама и татко, ще са общи и за двамата, тъй като децата в момента имат доста общи интереси, малкият много се влияе от игрите на брат си. Подаръците са все различни видове конструктори или конструкции- поредният LEGO Ninjago( с дребни части е, но и малкият е луд по него), както и конструктор на Georello. Голям Бибитко се интересува живо как се задействат машините и с този конструктор могат и двамата да изпробват различни механизми.
Ще получат и писта за топчета, която прилича на тази, имали такава в ДГ и си я пожелаха. Хубавото е, че можеш да я конструираш по желание, без да спазваш определен ред.

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 11:45 от .Бибит.

Общи условия

Активация на акаунт