Сладкарничка за книги-тема 29

• 21 732
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Миле, не знам дали искам да слагам брашно  Joy много съм зле.
Имам гърне, Дев
Скрит текст:
по твоята рецепта да разбирам, че след накисване, се вари във вода, хвърля се водата пълни се нова, пак завира и пак се хвърля и на третата си остава с нея?!?

Дайте рецепта и за фурна, че ми се струва по-лесна  Embarassed

# 16
Ми сложи брашно, какво му мислиш  Joy  hahaha

# 17
  • в огледалото на живота
Деска,точно така душицо  Peace
Целат на сменянето на водата е да изхвърли.....вредните емисии... hahaha не,че после няма шум,ама е по-олекотен.... Joy
Ох,как го описах..... Crazy
Аналог на гърненцето е гювеча.По същия начин,само,че във фурната.
Още по-вкусно даже става... Heart Eyes

# 18
Дев, прекрасна темичка   bouquet
Миле, много е красиво  Heart Eyes
Започнах хубава книжка, обадиха ми се, че единият пъзел е пристигнал, Гришо победи, с две думи готино ми е  Laughing
Боб не готвя, никой не го обича у дома  Blush

# 19
  • в огледалото на живота
Въй,след моя пост с газовете цъфнаха 7 гости на балкона.... Mr. Green
Ей сега ще ме разберат из цялата мама,как се вари фасул.... hahaha

# 20
Дев , ми то като няма шум , за какво да ядем боб  Joy    Joy   Joy  

Деси , купи си рогата мерудия от пазара , става страхотно ароматно с нея .  Peace

# 21
  • София
Брех, ще пиша рецепта!
Скрит текст:
Една купичка боб, накиснат от предния ден. 1 глава кромид лук, 1 морков, 2-3 чесънчета, целина, джоджен, чубрица, червен пипер и 1 чашка мляни домати, олио, вода. Всичко изсипвам в гювеча (йената) и го забравям за ок. 3 часа във фурната (използвай времето за хубава книга  Mr. Green). Както каза някой по-горе, махам капака на финала, за да се запече и ако ми се види течно яденето, сгъстявам с нишесте, разтворено в студена вода.

# 22
  • София
Дев, благодаря за темата  Hug

# 23
  • София
Девче, прекрасна тема! Благодаря ти   bouquet

Боб готвя в тенджерата под налягане; неАм нерви да го чакам сто часа да увира. А след като е готов, изсипвам в тавичка и го запичам във фурната. Така правя и боб със зеле; понякога по желание и с месо.

Този работен ден ще е от дългите  Sad Още много часове има, докато му дойде края...

Нарче, не се давай на грипа без бой!  Naughty

# 24
  • София
Дев, благодаря за новата темичка! Hug

Боба мен не ме вдъхновява много, но рецептата на Венката ми хареса. Обичам да сложа всичко, да включа фурната, да чета и да чакам да се сготви!  Mr. Green

Наре, каква е тая рогата мерудия? (месо някакво ли имаш предвид)?  Embarassed Да оздравяваш бързо! Hug

# 25
  • Пловдив
Рогатата мерудия трябва да е чубрица не смляна  newsm78 май  Embarassed

Вени   bouquet  Hug, ти сменяш ли води като го сложиш във фурната  newsm78 едва ли, при положение, че всичко слагаш наведнъж, но да питам  Sunglasses

# 26
  • София
Не, Деси, не сменям. Но вместо да киснеш боба предварително, можеш да го подвариш преди готвенето и тогава да смениш водата, а после да следваш схемата. Наистина става вкусен и сам се готви във фурната. Честно да ви кажа, варила съм с лъжичка сода за хляб, с ракия, вода съм сменяла, ефект впечатляващ не мога да кажа, че съм установила. Бобът си е боб и туй то  Mr. Green.

# 27
Пете , рогатата мерудия(крива Мара) е подправка , по пазарите я продават на връзки . Преди няколко години ходих на Коледа в едно село и там домакинята , много близка жена , баба Мими ( да ми е жива и здрава) беше направила боб и беше сложила от тази подправка , вече като е почти готов боба , преди да се запържи , слага няколко клонки  , запържва боба и накрая преди сервирането , маха клонките , ако ви кажа какъв аромат придава не е истина , тя го използва и за зелена манджа също уникално ястие , но тя жената си е тертиплийка , селска женица  , златни ръце има, къщовница. Оттогава купувам за мамини и аз тази подправка , даже довечера и аз съм в тях на боб . Такава заявка дадох вчера. Търсете я по пазарите , продават я .  Peace   Hug  Може също от началото на варенето до края да се вари с тази подправка , просто накрая се маха , не се яде  Peace

# 28
  • София
И аз хвърлям две, три води на боба.
Да ви кажа една уникална рецепта за печен боб, прави се с едър, от онзи, големия, дето едно зрънце е една хапка  Laughing
Сварения и отцеден боб се изсипва в тава, посолява се и се залива със запържен в повечко масло червен пипер. Обърква се, добавя се чубрица и джоджен и малко течност (вода или от бульона, в който е врял), а отгоре се нареждат кръгчета лук, но не единични, а цели (като срежете главата лук, не разделяйте кръгчетата, а слагате цяло парчето). Така се запича боба. Става нещо феноменално  Heart Eyes

Тази подправка Крива Мара/Рогата мерудия - така ли си и е истинското име? За първи път я чувам  Embarassed

# 29
Виви , доста блазнещо звучи и твоето ястие  Hug  Така се казва поне по нашия край , но би трябвало навсякъде да се казва или Рогата мерудия или Крива Мара , това са й имената . Може да не се хареса на всички , но поне трябва да се опита веднъж.  Peace

Спирам да пиша, всеки втори пост мой , да не ме накарате аз да пусна следващата тема , че хиииич няма да се справя  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт