Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 767
  • 786
  •   1
Отговори
# 645
  • София-Младост
Здравейте и от мен! Трябва ли в декларацията да опиша други доходи,тоест таткото ми е платил издръжка в размер на 340 лв. само за два месеца.В момента чакам от спечелено дело,съдя изпълнител да ми даде пари за издръжка за една година назад.Това има ли значение и трябва ли да ги смятам и отразявам някъде?
Издръжката не се декларира като доход.

# 646
  • У дома !
Здравейте и от мен! Трябва ли в декларацията да опиша други доходи,тоест таткото ми е платил издръжка в размер на 340 лв. само за два месеца.В момента чакам от спечелено дело,съдя изпълнител да ми даде пари за издръжка за една година назад.Това има ли значение и трябва ли да ги смятам и отразявам някъде?
Издръжката не се декларира като доход.
Мерси за отговора bouquet

# 647
  • У дома !
Днес в работата ми дадоха една декларация да попълня за ползване на данъчно облекчение за деца .Казаха ми да я попълня и,че ще получа 200 лв. Thinking
Това било нещо ново от съвсем скоро и много хора все още не знаят. Декларацията е по член 22 в,ал.8 от ЗДДФЛ за ползване на данъчно облекчение за деца.
Има ли хора,които знаят вече за нея?

# 648
  • Варна
Днес в работата ми дадоха една декларация да попълня за ползване на данъчно облекчение за деца .Казаха ми да я попълня и,че ще получа 200 лв. Thinking
Това било нещо ново от съвсем скоро и много хора все още не знаят. Декларацията е по член 22 в,ал.8 от ЗДДФЛ за ползване на данъчно облекчение за деца.
Чувала съм за нея и живо се интересувам!

Та да питам ,аз като съм в майчинсто сега ,мисля,че също мога да подам тази декларация чрез моя работодателя  ..или ? newsm78

# 649
  • Сливен
не е точно така, облекчения има , но всъщност за едно дете спада с 200лв. данъчната основа и реалното облекчение ще е 20лв., за две - 40лв., а за три и повече - 60лв.

# 650
  • В полите на Пирин планина

Та да питам ,аз като съм в майчинсто сега ,мисля,че също мога да подам тази декларация чрез моя работодателя  ..или ? newsm78

Точно, както е писала roxanna облекчението реално е 20 лева на дете - данък, който се връща.
Ако нямате облагаем доход / т.е. цялата 2015 г. сте били в болничен или майчинство / няма какво да се връща, защото няма платен данък.

# 651
  • Варна

Точно, както е писала roxanna облекчението реално е 20 лева на дете - данък, който се връща.
Ако нямате облагаем доход / т.е. цялата 2015 г. сте били в болничен или майчинство / няма какво да се връща, защото няма платен данък.

Благодаря Rolling Eyes

# 652
Здравейте,

Извинявам се предварително за въпроса, но дали вече преведоха детските за м. Октомври, защото при нас още ги няма?

Поздрави.

# 653
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте,

Извинявам се предварително за въпроса, но дали вече преведоха детските за м. Октомври, защото при нас още ги няма?

Поздрави.

Приведоха ги при нас на 16 ноември

# 654
А къде можем да проверим при нас защо ги няма още?

# 655
  • Sliven, Bulgaria

Проверете в социалните-да не би да има някаква причина да нямате

# 656
А социалните къде да ги намеря, в общината ли са?

# 657
А социалните къде да ги намеря, в общината ли са?
Там където сте подавали документите.

# 658
Благодаря

# 659
  • Пловдив

Имате ли дете над 5 г,за което не сте подали бележка,че е в предучилищна група или училище?

Общи условия

Активация на акаунт