Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 683
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
Честита Коледа!Бъдете много здрави и щасливи!
Ето и моя казус. Имам дъщеричка на 7години, за която взимам детски надбавки, молба бях подала март месец. Доколкото разбрах, заради новите правила трябва са подам документи този януари, разведена съм и декларирала само мойте доходи, без издръжката. Сега обаче съм бременна и в болнични, с МИ нямаме брак и сме на различни адресни регистрации,  доколкото разбрах не трябва да декларирам неговите доходи? Живот и здраве ще раждам март месец, тогава пак ли трябва да подавам нова декларация за двете деца? Поотделно ли се подават или една обща за детските надбавки? И какви документи ще са ми нужни за бебето? Мога ли едновременно да подам за еднократна та помощ и за надбавка те, нужни ли са някакви декларации от приложенията?
Иска ми се да съм подготвена точно кога и с какво да съм подготвена, да не ми връщат по хиляда пъти.

# 706
Здравейте.
Подала съм документи за детски ( за първи път ) края на октомври тази година.
По новия закон докога трябва да подам следващите.
Благодаря предварително за отзивчивостта Simple Smile

# 707
Здравейте.
По същото време 2016г..

# 708
Здравейте.
По същото време 2016г..

Много благодаря за отговора Simple Smile

# 709
  • Перник
И двете гледат-постоянен и временен.Ако на някой се засичате,трябва да подаваш доходите и на партньора ти

Не беше ли само по настоящ адрес:
б) съвместно живеещи родители без сключен граждански брак, които съжителстват на един
настоящ адрес, техните ненавършили пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако
продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от навършване на
20-годишна възраст (родени и припознати, с изключение на сключилите брак);

# 710
Здравейте,и извенете ако се коментирала,сега с новите правила за детските,вдига ли се и подходният праг за тях от 350 лв на 420?

# 711
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не

# 712
  • Варна
Здравейте!
Къде да видя графика на подаване на документи ?Аз съм подала  през февруари миналата година  newsm78

# 713
  • София-Младост
Здравейте!
Къде да видя графика на подаване на документи ?Аз съм подала  през февруари миналата година  newsm78
В сайта на АСП...подаваш си пак м.02.

# 714
  • София
Здравейте. Ако двамата родители нямат брак и не живеят на един и същи адрес, какво трябва да се попълва в декларацията и трябва ли да се представя дохода на бащата при това положение ?

# 715
  • София-Младост
Здравейте. Ако двамата родители нямат брак и не живеят на един и същи адрес, какво трябва да се попълва в декларацията и трябва ли да се представя дохода на бащата при това положение ?
Не се декларира дохода на бащата.

# 716
  • Русе
Здравейте, записвам се в темата защото и мен ме вълнува и трябва да подавам сега наново по новите правила. С ММ се водим по документи на различни адреси и ме интересува ако някой вече е подавал да сподели как точно се извършват тези проверки, ходят на адреса ли?

# 717
  • СОФИЯ
подавах документи за детски надбавки м.септември,с таткото нямаме брак и сме с  различни адресни регистрации ,когато подавах документите ми искаха и неговите доходи().от това което прочетох досега оставам с впечатление,че трябва да подам 07,2016 нали правилно съм разбрала???от февруари ли ще получаваме парите с увеличението?благодаря

# 718
  • София-Младост
подавах документи за детски надбавки м.септември,с таткото нямаме брак и сме с  различни адресни регистрации ,когато подавах документите ми искаха и неговите доходи().от това което прочетох досега оставам с впечатление,че трябва да подам 07,2016 нали правилно съм разбрала???от февруари ли ще получаваме парите с увеличението?благодаря
Подавате си пак септември. Да, през февруари.

# 719
Увеличение ли ще има  newsm78 Подочух нещо,но не запомних какво,що...

Общи условия

Активация на акаунт