Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 681
  • 786
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна

Още един въпрос newsm78
Мъжът ми не работи ,няма трудова книжка ,понеже никъде не е работил.Разбрах ,че ще трябва декларация в свободен текст от негово име ,че никъде не работи.
Има ли някъде пример ,как трябва да се напише?Към кого да е адресирана?
някой знае ли.. Confused

# 751
  • София-Младост
Здравейте, бележката за доходи при подаване този месец кой период обхваща? (цялата календарна 2015г.,ли?)
Да.

# 752
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Още един въпрос newsm78
Мъжът ми не работи ,няма трудова книжка ,понеже никъде не е работил.Разбрах ,че ще трябва декларация в свободен текст от негово име ,че никъде не работи.
някой знае ли.. Confused
Това е декларация и не се адресира към никой. Пише примерно "Аз долуподписаният...с ЕГН...,адрес. ... декларирам че за периода.... не съм бил в трудови правоотношения и не съм получавал доходи.

# 753
  • Варна
Скрит текст:

Още един въпрос newsm78
някой знае ли.. Confused
Това е декларация и не се адресира към никой. Пише примерно "Аз долуподписаният...с ЕГН...,адрес. ... декларирам че за периода.... не съм бил в трудови правоотношения и не съм получавал доходи.

Благодаря ..

# 754
  • софия
Здравейте ,и аз съм с подобен въпрос.Бащата на детето ми не работи вече 5 г.на трудов договор ,разбрах че ще попълни декларация че не работи ,но дали ще искат от преди 5 г документ за прекратяване на договора.Благодаря предварително.

# 755
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Могат да ги поискат.За всеки случай носи неговата трудова книжка за справка.

# 756
  • варна
От декември взимам майчинство втора година ,сега ми пресдтои да подавам за детски ,но фирмаа която се водих първата година е обявила фалит .Въпроса ми е как ще представя бележка за доходите  пред социалните ?

# 757
  • София-Младост
От декември взимам майчинство втора година ,сега ми пресдтои да подавам за детски ,но фирмаа която се водих първата година е обявила фалит .Въпроса ми е как ще представя бележка за доходите  пред социалните ?
Трудно, ако няма кои да издаде удостоверение за дохода.

# 758
  • Русе
Попитай в НОИ преди време издаваха удостоверения на възрастни хора за пенсия точно от фирми които вече са фалирали или прекратили дейността си. Може и на теб да помогнат, все пак нали всеки месец подаваме песронални регистри с декларации за осигуровки.

# 759
Здравейте ! Имам питане ! Детето ми е с ТЕЛК ,сега трябва да подавам само за детските надбавки,с таткото не сме на един адрес, нито постоянен ,нито временен.Аз съм редовна студентка.Какви документи трябва да давам сега.Декларация,копие от ТЕЛК,копие акт за раждане,бележка от СУ ,че взимам социална стипендия ?! Това ли е ? И трябва ли и таткото да го пиша ,при положение ,че нямаме брак ?

# 760
Здравейте.Доста четох ,но никъде не видях подобен случай като моя Rolling Eyes.А той е:
Омъжена съм ,с дете на 5 год.,но с бащата не живеем заедно от 2 години. Адресните ни регистрации винаги са били различни,но ми искат и неговите доходи(така не се вписваме до 350лв.)Както и да е(и без това не иска да ми дава бележки за доходи Close).Бременна съм от друг,с който трябва да сключа брак след развода с 1-я.След подписването с 2-я и раждането на второто ми дете, живот и здраве, как ще се делят доходите -на 3 или на 4?Първото ми дете влиза ли в новото семейство ,след като 2-я не е негов баща?Ако се впишем бележката от детска градина задължителна ли е?(ако не посещава ? newsm78)

# 761
  • Ловеч
Месечният доход на член от семейство за месечните помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование не се ли промени на 420лв.от 1.1.2016г? Досега дълго време не получавахме детски заради дохода, но днес служителка от СГ казала на жена ми, че това щяло да важи едва от 1.7.2016г.?

# 762
  • София-Младост
Месечният доход на член от семейство за месечните помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование не се ли промени на 420лв.от 1.1.2016г? Досега дълго време не получавахме детски заради дохода, но днес служителка от СГ казала на жена ми, че това щяло да важи едва от 1.7.2016г.?
Закон за бюджет 2016
Чл. 60. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г.
е 350 лв. от 1 януари и 400 лв. от 1 юли.

Последна редакция: пт, 08 яну 2016, 16:18 от Ала-Бала

# 763
  • София-Младост
Здравейте.Доста четох ,но никъде не видях подобен случай като моя Rolling Eyes.А той е:
Омъжена съм ,с дете на 5 год.,но с бащата не живеем заедно от 2 години. Адресните ни регистрации винаги са били различни,но ми искат и неговите доходи(така не се вписваме до 350лв.)Както и да е(и без това не иска да ми дава бележки за доходи Close).Бременна съм от друг,с който трябва да сключа брак след развода с 1-я.След подписването с 2-я и раждането на второто ми дете, живот и здраве, как ще се делят доходите -на 3 или на 4?Първото ми дете влиза ли в новото семейство ,след като 2-я не е негов баща?Ако се впишем бележката от детска градина задължителна ли е?(ако не посещава ? newsm78)
Развеждаш се, сключваш брак и подаваш декларация, делиш на 4, първото ти дете също е част от семейството. За него декларираш със съд. р-е за развод, че е присъдено на теб.
Бележка от ДГ е задължителна, ако детето е в 3 или 4 група, т.нар предучилищни, които ги направиха задължителни.
Ако не посещава нямаш право на детски.

# 764
  • Ловеч
Чл. 60. (1) Средномесечният доход по чл. 4 от Закона за семейни помощи за деца за 2016 г.
е 350 лв. от 1 януари и 400 лв. от 1 юли.
Много благодаря Ала-Бала!

Общи условия

Активация на акаунт