Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 707
  • 786
  •   1
Отговори
# 765
  • In the jungle out there..
Здравейте, ако подавам документи всяка година април, от кой месец ми е отпусната помощта? Логично е да е от май, ама да попитам за всеки случай Simple Smile

# 766
  • София-Младост
Здравейте, ако подавам документи всяка година април, от кой месец ми е отпусната помощта? Логично е да е от май, ама да попитам за всеки случай Simple Smile
ОТ април ви е отпусната помощта. А първото плащане идва през май, но се отнася за април;)
Пише го някъде в ЗСПД или правилника, че помощта се отпуска от месеца на подаване на декларацията.

# 767
Здравейте.Доста четох ,но никъде не видях подобен случай като моя Rolling Eyes.А той е:
Омъжена съм ,с дете на 5 год.,но с бащата не живеем заедно от 2 години. Адресните ни регистрации винаги са били различни,но ми искат и неговите доходи(така не се вписваме до 350лв.)Както и да е(и без това не иска да ми дава бележки за доходи Close).Бременна съм от друг,с който трябва да сключа брак след развода с 1-я.След подписването с 2-я и раждането на второто ми дете, живот и здраве, как ще се делят доходите -на 3 или на 4?Първото ми дете влиза ли в новото семейство ,след като 2-я не е негов баща?Ако се впишем бележката от детска градина задължителна ли е?(ако не посещава ? newsm78)
Развеждаш се, сключваш брак и подаваш декларация, делиш на 4, първото ти дете също е част от семейството. За него декларираш със съд. р-е за развод, че е присъдено на теб.
Бележка от ДГ е задължителна, ако детето е в 3 или 4 група, т.нар предучилищни, които ги направиха задължителни.
Ако не посещава нямаш право на детски.
И аз съм горе-долу в това положение. Но си имам развод с бившия, а с настоящият не смятаме да подписваме брак. Въпроса ми е как ще се процедира в този случай? Той ще си припознае детето, но се водим на различни адреси. И на двамата ли да декларирам доходите, на 3, на 4 ли как да ги деля? По принцип не ми е проблем да декларирам и неговите доходи, осигуряват ни на минималното за длъжността ни.
И още нещо за бащинството, задължително ли е да сме на един адрес или при познаването на детето е достатъчно?

# 768
  • София-Младост
jujka
За бащинството адреса няма никакво значение.
Ако живеете на различен настоящ адрес, не  е необходимо да се декларира и неговия доход. Тогава делиш твоя доход на 3.

# 769
  • София
Здравейте момичета,
Имам няколко въпросчета, ако може да помогнете. Тъй като винаги съм подавала март месец разбрах, че трябва до края на този месец да подам документите, но след като поисках справка за доходите ни, установих, че ни е 380лв.  Sad , тоест няма да получаваме. Птанията ми са следните:
1. Кога за последно ще получа детски....март месец ли или още този вече ще ми ги спрат?
2. След като от 1 юли става 400лв. , юли ли месец трябва да подам документи или предходния?
Благодаря Ви  Hug

# 770
jujka
За бащинството адреса няма никакво значение.
Ако живеете на различен настоящ адрес, не  е необходимо да се декларира и неговия доход. Тогава делиш твоя доход на 3.
Не съм уточнила че питам за тези 15дни, които са след изписването, казвам му бащинство, защото НОИ ги плаща. Embarassed

# 771
Здравейте,
за детските може ли да се подаде бланка, изтеглена от нета, или трябва да е оригиналната, попълнена на място в социалните?

# 772
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз подавам с изтеглена от нета

# 773
  • Пазарджик
Здравейте, искам да попитам след като миналата година подадох декларация за детските на 29.07,сега трябва ли да подавам март месец или отново през юли?

# 774
  • София
Здравейте,
за детските може ли да се подаде бланка, изтеглена от нета, или трябва да е оригиналната, попълнена на място в социалните?

А някой може ли да ми каже откъде да изтегля новите бланки? Понеже и в социалните ми казаха, че ще са нови, по-различни от досегашните?  newsm78

# 775
  • София-Младост
Здравейте,

А някой може ли да ми каже откъде да изтегля новите бланки? Понеже и в социалните ми казаха, че ще са нови, по-различни от досегашните?  newsm78
http://www.asp.government.bg/ASP_Files/Z.D.-7_pril.%205.doc

# 776
Здравейте, искам да попитам след като миналата година подадох декларация за детските на 29.07,сега трябва ли да подавам март месец или отново през юли?
ако сте сигурна за датата подавате през юли.

# 777
Здравейте искам да попитам за реда за отпускане на детски надбавки 2016 г. Миналата година не подадох заради висок доход и преминаване на минимума.. Какви документи трябват, срока за подаване докога е,..

# 778
  • София-Младост
Здравейте искам да попитам за реда за отпускане на детски надбавки 2016 г. Миналата година не подадох заради висок доход и преминаване на минимума.. Какви документи трябват, срока за подаване докога е,..
Прочети ЗСПД и ППЗСПД и ако има въпроси заповядай.

# 779
Здравейте.Доста четох ,но никъде не видях подобен случай като моя Rolling Eyes.А той е:
Омъжена съм ,с дете на 5 год.,но с бащата не живеем заедно от 2 години. Адресните ни регистрации винаги са били различни,но ми искат и неговите доходи(така не се вписваме до 350лв.)Както и да е(и без това не иска да ми дава бележки за доходи Close).Бременна съм от друг,с който трябва да сключа брак след развода с 1-я.След подписването с 2-я и раждането на второто ми дете, живот и здраве, как ще се делят доходите -на 3 или на 4?Първото ми дете влиза ли в новото семейство ,след като 2-я не е негов баща?Ако се впишем бележката от детска градина задължителна ли е?(ако не посещава ? newsm78)
Развеждаш се, сключваш брак и подаваш декларация, делиш на 4, първото ти дете също е част от семейството. За него декларираш със съд. р-е за развод, че е присъдено на теб.
Бележка от ДГ е задължителна, ако детето е в 3 или 4 група, т.нар предучилищни, които ги направиха задължителни.
Ако не посещава нямаш право на детски.

Много благодаря за отговора  Hug

Общи условия

Активация на акаунт