Януари вече е към края,но мамите от ИБ с децата весело навънка ще играят!

• 21 181
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • В къщурката на хълма на феите
Мравче все някак трябва да го захраниш тва дете .. особено преди да се научи да яде парченца, няма друг начин освен да го погониш малко с пюрето Mr. Green между другото и Ема вече предпочита да излиза пеша, нищо, че й е кекаво дупето и не издържа на по-дълги разстояния, за които обаче пък има желание да измине и обикновено се поносваме на ръце .. преди няколко дни я сложих в количката сефте от 2-3-4 месеца и направо оревахме на патките мерата, та мисля, вече да я слагам в бокса и като имам бърза работа да ползваме триколката, защото в нея седи и й е хубаво .. изобщо не съм готова да не ползваме количка, през последните две години тя ми беше естествено продължение на ръцете .. ся какво ще ги правя Blush Mr. Green

# 61
  • Северозапада
Е, то за захранването и няколко лъжички стигат. А и когато детето е готово, не му трябва гонене. Аз процедирах със сядане на всички на масата и даване на храна помежу-другото. Аз/ ние ядем, дам и на София някоя лъжица храна. На масата и, разбира се, има втора лъжичка и купичка с храна, в която да рови, а по-късно и филия хляб. Както беше казала преди няколко дни, на стадния принцип отваря уста и лапа по нещо  Mr. Green

# 62
тва е просто израз бе Мраве, едва ли ще седнем буквално да гоним децата .. между другото за стадния принцип аз го казах, но той при Ема определено започна да е приложим в доста по-късна възраст, макар че тя никога не е делена от храненето на възрастните .. вкъщи е закон, че всички сядат заедно на масата и никой не започва да се храни преди или след другите .. Ема затова не обича да яде сама, щото така я научих .. друг е въпроса какво точно яде Mr. Green

# 63
  • NE
Впрочем Мраве и при нас този метод има ефект, особено ако сме някъде навън. Редовно ако сме някъде и сме много гладни сядаме и връчвам някоя препечена филийка от мойте и на бърза скорост мога да ям без прекъсване.

# 64
  • Северозапада
Аз под "гонене с пюрето" разбирам детето да се мръщи и плюе, а майката въпреки това да се опита да му "набута" лъжичката, защото трябва да изяде Х количество днес. Аз не казвам, че Феята и Момето действат така, но съм виждала/ чувала/ чела за такива родители. Исках само да кажа да не се вманиачават в захранването и количествата  Peace
.. между другото за стадния принцип аз го казах, но той при Ема определено започна да е приложим в доста по-късна възраст....
Тъй де, ти го каза това за "стадния принцип".  Mr. Green И ето, Ема на друга възраст е готова да експериментира с храната от масата.
Както беше казала преди няколко дни, на стадния принцип отваря уста и лапа по нещо  Mr. Green

# 65
Ама молА ви се, как няма да го изям - 18 кинта съм дала за това пиле, броколито на Bonduelle не знам си колко беше, и домашни био яйца - току-така не се хвърлят. Той като не иска да яде здравословно, майка му ще яде  Mr. Green
Иначе по дебелите книги пише, че трябвало 170 гр. да изяжда, за да се замести хранене, той дали изяжда и 30. С кашите е по-лесно, но не искам да свиква на сладичко. И така Simple Smile Мъчи се да лази, но още не може, само вири дупарата и забива лице в пода, по-скоро странично се придвижва, тип морски пехотинец  Mr. Green Килимът му е по-интересен от играчките, с него предпочита да се забавлява, аз го оставям - мир да има!

# 66
  • В сърцето на любимия човек
Привет момичета Simple Smile
Имам въпрос към мамите от София - можете ли да препоръчате детегледачка? Моя приятелка, майка на две годишно момченце, спешно търси жена, при която да води детето за няколко месеца, поне докато минат гриповете, защото малкия за 2 месеца беше на 3 поредни различни антибиотика  ooooh!

# 67
  • NE
Аз съм от майките, които не настояват. Предлагам, а той като ми върти главата ще пие мляко. Казвала съм че още я караме на 50-60 гр. в най-добрите случаи. Ами като не иска няма да го мъча. Напоследък му се услажда повече и яде до едно време и почва да върти главата. После давам вода, после кърма и пак е добре нахранен. Дали има нещо общо с мен не знам, но и аз ям по много малко (става ми иначе лошо) и след час-два пак хапвам. Та той е същият. Не наддава по 1 кг и далеч още няма 10 кг, обаче си му е добре.

# 68
по-скоро странично се придвижва, тип морски пехотинец  Mr. Green
Joy Joy Joy аууу това беше много добро Joy Joy Joy

Моменце между другото по въпроса със сладкото - някои деца просто обичат, независимо на какво ги учиш .. аз примерно почнах да захранвам със плодове, понеже плодовата захар е подобна на млечната и си мислех, че по този начин ще привлека по-бързо вниманието на Ема към общата храна, само дето не знаех, че Ема не обича сладко Mr. Green Mr. Green Мая от своя страна е тотална мания на тема захар .. само да се докопа до нещо сладко и тъпче бързо в бузите, преди някой да го й го вземе /тук има сериозен проблем с родителските й тела, които са решили, че захарта е най-голямото зло за детето им, но няма да коментирам, че ще ми избият пак чивиите/ и може да яде само и единствено захар .. в общи линии колкото повече ограничаваш нещо, толкова повече същото нещо е търсено .. та аз стигнах до извода, че е по-добре да давам наред когато нещо се търси, отколкото сама да си трупам проблеми на главата Grinning

Мраве аз това го правех за щастие за много кратко /в общи линии докато захраня с тиква около 5 дена/ и после се отказах .. друг е въпроса колко тормоз относох от всички около мен, че тва дете само на мляко го карам и никога няма да прояде друга храна Whistling

# 69
  • Северозапада
Фея, аз процедирах като теб. Като врътне глава, преставам да давам. Докато не тръгна на ясла, не ядеше повече от 50-80 гр. Сега се е научила и слага паничката на голямата маса, когато се нахрани. София в момента е около 10 кг., но е и дребна - 80 см.
Пънче, не мога да помогна. А може ли да ориентираш другите поне за район, в който ще и е удобно на приятелката ти?

# 70
  • София
Привет, аз с моите хлапета докато са бебета не съм имала пробпеми с яденето,пупу.
Нощта мина по-добре от предишната и децата са по-добре вече. Grinning в никакъв случай не са здрави,но са по-добре, на Лили последно давах против температурно в 1 сутринта,засега не е вдигала повече,но денят е пред нас..при Жорко явно вече действат всички глупости които пие, включен и вентолин и той е идея по-добре, беснее, не е подут вече и носа не тече като река.
За пюретата като правя вкарвам във фризера в бурканчета и винаги имам готово ядене.

# 71
  • до едно тепе
Добър ви ден. Аз се наработих за тая седмица ooooh!
Малчо сутринта стана с температура и запушен нос. Пак му е зачервена сливицата, но засега сме на поддържаща терапия. Да видим докъде ще се докараме. 3 дена на ясла и толкоз ooooh!
Слав още си е злояд. Няма значение кой яде около него. Ако не иска дадено нещо просто няма начин да го накара човек да яде и дори да го опита. Предлагам 2-3 неща и ако не иска седи гладен Crossing Arms

# 72
  • София
Точно се зарадвах и тя взе, че вдигна температура, ако не спре, от утре и тя на клацид..
Оф Поспалане и твоето ли.. бързо да се оправя и поне три седмици вкъщи далече от вирусите да е.

# 73
  • София
Здравейте,
ние вече сме по добре. Малкатс започна да отхрачва, та започвам постепенно да намалям вентолин-а.

За захранването - при нас тръгна добре,но после започна да прави маймунджолъци. Иначе си е доста ящна и нямаме проблеми.

пънче, една позната в един сайт си е пусналс обява с конкретни искания и цена и си е намерила жена. И е доста доволна. Само,че не помня сайта.

магнитче, бързо да се оправяте.

# 74
  • Sydney
пънче-мънче имаше едни "баба под наем" може тях да провери

Общи условия

Активация на акаунт