Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 111
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Можеш да сложиш в пюрето на обяд. То дори си има рецепти за супи с овесени ядки.

# 151
днес пропуснахме закуската в която трябваше да сложа 2 лъжички овесена каша, защото въвеждам глутена. Някоя мама може ли да ми каже в какво да ги сложа на обяд? Ако сваря зеленчуци и ги добавя дали ще стане нещо или мога да ги дам отделно?
Става идеално. Аз слагам всеки ден, за да е по-плътно и по-хранително пюрето, че то само на зеленчуци издържа ли се

# 152
  • Варна
Здравейте, момичета! Hug Hug Hug

Ще си правя поръчка от един биомагазин, и се чудя лимеца под формата на зърно или брашно да си вземе, за да мога да го използвам за бебка и как се приготвя?
Благодаря

# 153
Ако е био магазин може и брашно, ако не аз си взимам зърна и си ги меля. Накисва се предварително за около 12ч. и след това се приготвя като всички други брашна ако става въпрос за каша.

# 154
днес пропуснахме закуската в която трябваше да сложа 2 лъжички овесена каша, защото въвеждам глутена. Някоя мама може ли да ми каже в какво да ги сложа на обяд? Ако сваря зеленчуци и ги добавя дали ще стане нещо или мога да ги дам отделно?
Става идеално. Аз слагам всеки ден, за да е по-плътно и по-хранително пюрето, че то само на зеленчуци издържа ли се
така е права си

# 155
Здравейте, момичета! Hug Hug Hug

Ще си правя поръчка от един биомагазин, и се чудя лимеца под формата на зърно или брашно да си вземе, за да мога да го използвам за бебка и как се приготвя?
Благодаря
ако не е тайна от кой био магазин ще поръчаш, защото аз искам да си купя оризово брашно, но нещо не намирам

# 156
  • Варна
http://lapadikalinka.bg/ този, но и тук няма.

# 157
Предложете ми някой онлайн био магазин от който мога да си поръчам разни брашна- оризово, ръж, лимец и т.н , но искам да ми пише майка, която е поръчвала . Междувременно вижте на какво попаднах http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%936564773/% … D0%B5%D0%BB%D1%82, някой имал ли е такова?

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 14:54 от mamahola

# 158
Предложете ми някой онлайн био магазин от който мога да си поръчам разни брашна- оризово, ръж, лимец и т.н , но искам да ми пише майка, която е поръчвала . Междувременно вижте на какво попаднах http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0%E2%80%936564773/% … D0%B5%D0%BB%D1%82, някой имал ли е такова?

naturalniprodukti.com
оризово не помня да съм срещала, но другите ги има - спелта, ръж, лимец, елда, киноа, нахут....

# 159
  • Варна
Здравейте! Бихте ли ми казали как приготвяте лимец и кога всъщност го въведохте?

# 160
Аз лично не съм го въвеждала. Въвела съм глутена, яла е пшеница и направо й направих каша. Накисват се предната вечер 2с.л. от брашното в 160мл. вода. На другия ден се прави кашата като се бърка постоянно. Аз го правя така. После ако са въведени млечни се слага сирене и масло, ако не плодово пюре и 1л. сухо АМ.

# 161
  • Италия
Живея в чужбина и тук захранването започва с плодово пюре. Дъщеря ми е на 5 месеца и половина и откакто навърши 5 месеца педиатърката ми каза да й давам свежо пюре от рендосани ябълка и круша + намачкан банан. Захранвах с по 1 лъжичка първи ден, 2 лъжички втори ден и т.н. Пюрето й харесва. Бях си купила и готови такива, но консистенцията е много течна и не иска да ги яде. Затова продължих с домашно приготвеното. Веднъж варих плодовете на пара, понеже като чета, че в България свежи плодове се дават от 7 месец и ме хвана страх. Но след като ги пасирах не й харесаха и затова продължих със суровите. Сега на 20ти по програмата на педиатърката трябва да почна да й варя бульон от картоф, морков и тиквичка. Изцежда се само бульона и в него се добавят 3-4 лъжички каша от ориз, царевица и тапиока (незнам как е превода на български, може би е елда) + 1 лъжичка зехтин екстравърджин + 1 лъжичка настърган пармезан. Замествам с тази каша обедното хранене. Плодовото пюре го давам следобяд + АМ. Останалите хранения са само АМ.  Simple Smile
Последните дни обаче отказва да яде АМ - хапва по около 90-100мл и след това не иска повече и дори буйства и се сърди. Преди ядеше 5 пъти на ден по 120мл. Сега падаме дори на 4 хранения. Това доста ме притеснява, понеже за нейната възраст трябва да изяжда по около 800-900мл., а й се събира около 500-600. Педиатърката ме увери няколко пъти, че расте нормално и е здрава като бик, но аз си се коркам все пак. Има ли сред вас майки с подобен проблем.  ooooh! Чета тук че повечето дечица си хапват стабилно.

# 162
Дъщеря ми имаше период, в който не искаше да пие мляко. Слагах в кашата и пюрето, но не и се събираше повече от 400мл. Давах каша сутрин, на обяд пюре и следобед каша. Вечер пиеше по-малко. Имаше моменти точно на 5-6м. когато имаше по 4 хранения. Период е отминава, сега си наваксва. Grinning

В коя държава е това странно хранене?! Пармезан на 5м. newsm78 Иначе тапиока и аз си го знам като тапиока. Елдата е съвсем друго.

# 163
  • Италия
Дъщеря ми имаше период, в който не искаше да пие мляко. Слагах в кашата и пюрето, но не и се събираше повече от 400мл. Давах каша сутрин, на обяд пюре и следобед каша. Вечер пиеше по-малко. Имаше моменти точно на 5-6м. когато имаше по 4 хранения. Период е отминава, сега си наваксва. Grinning

В коя държава е това странно хранене?! Пармезан на 5м. newsm78 Иначе тапиока и аз си го знам като тапиока. Елдата е съвсем друго.

Слънчева Италия   chef

# 164
Да де, то логично щом е пармезан, ама знам ли newsm78

Общи условия

Активация на акаунт