Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 121
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
И  моята дъщеря е в такава фаза в момента.Има дни в които яде по 4 пъти ,като обедното и следобедното хранене са заместени с твърда храна, в която слагам АМ.По принцип пие по 150 мл АМ 2-3 пъти,общо приема по около 500-550 мл на ден АМ в дните с 5 хранения.На 6,5 месеца сме .Щом детето си наддава  и расте всичко е ОК.Ние възрастните също неядем еднакво,защо дребчовци да го правят?Ако има нещо нередно доки ще ти обърне внимание.На мен също ми е интересно коя е тази държава с това странно за нас захранване? Laughing

# 166
  • Италия
И  моята дъщеря е в такава фаза в момента.Има дни в които яде по 4 пъти ,като обедното и следобедното хранене са заместени с твърда храна, в която слагам АМ.По принцип пие по 150 мл АМ 2-3 пъти,общо приема по около 500-550 мл на ден АМ в дните с 5 хранения.На 6,5 месеца сме .Щом детето си наддава  и расте всичко е ОК.Ние възрастните също неядем еднакво,защо дребчовци да го правят?Ако има нещо нередно доки ще ти обърне внимание.На мен също ми е интересно коя е тази държава с това странно за нас захранване? Laughing

Става въпрос за Италия. Тук като кажеш, че в България захранваме с нещо различно от това, което се практикува тук, казват, че сме луди и да не следвам друга схема освен тяхната.  #Crazy

# 167
Става въпрос за Италия. Тук като кажеш, че в България захранваме с нещо различно от това, което се практикува тук, казват, че сме луди и да не следвам друга схема освен тяхната.  #Crazy

Спокойно,  ръководи се от детето ти за захранването. И мене всички ме плюят как захраних, ама малкия е здрав и нямаме проблеми. А съм захранвала, така както аз смятам, че е най-добре, а не както казват.

# 168
Ха майка ми работи в Италия и много пъти сме обсъждали начина на възпитание на децата там,но за храненето не сме говорили!Те изобщо имат странни възгледи за гледането на деца спрямо др. европейски държави ,поне според мен!Реши си за себе си по коя схема ще се водиш и давай смело!Мама знае най-добре! Peace

# 169
Ех, Италия..... Grinning
Мен ме учуди въвеждането на няколко нови храни едновременно  Thinking

Както и да е, те и в Гърция дават цитруси в началото, ама нали са си техни.

Agent Salt, относно отказа на АМ - да, периоди всякакви имат бебетата/децата. Освен да добавяш повечко АМ към твърдата храна  newsm78

Според мен, ако продъжи дълго обаче, няма да лъсне проблем в момента, а на по-късен етап би се установила някаква липса в организма на калций или знам ли....

# 170
Аз пък немисля,че ще има някакъв проблем в бъдеще!По последни изследвания млякото не е толкова полезно за колкото е смятано преди!Да факт,че на бебетата им е нужно,но според мен всяко си регулира нужното количество!Ако се водите по детето немисля,че ще има някакъв проблем изобщо!Мое виждане без да натоварвам някого с него.

# 171
Мами, чета Ви и много се забавлявам. Аз родих в "далечната" 2000 г. Тогава съветите на педиатрите, толкова много се различаваха от написаното по-горе, че направо ме напушва смях. По-мое време пък това което бяха съветвали майка ми, също се различаваше от това, което правех аз. Затова, да сте живи и здрави и вие и бебоците, но ако след десет-петнадесет години прочетете това, което съветват бъдещите майки сигурно и вие ще се смеете. А що се касае до домашно приготвената храна, ще си позволя да кажа, че много се втренчвате в това - значи според мен здравословна е тази храна /продукти/, които мама и тате са насадили в градината и не са ползвали никакви химии. Ако имате такива продукти да, но да ми твърди някой, че като си купи от пазара или от "био" магазин продукти и те са "чисти", еми не е така Grinning

# 172
Renig няма такова понятие" чиста храна"! Дори тази от градината на мама и тати предвид почвата в която садят!Всичко е отровено в наши дни и затова всяко поколение е по-болно!Факт!Аз също имам голямо дете и по негово време беше друго с яденето.И на мен ми беше странно в началото,колко са се променили нещата дори за 6 години.Немисля,че се втренчваме просто внимаваме какво даваме на децата ,както аз внимавам какво слагам и на нашата маса!Защо малката да яде различно от нас?И защо да не огранича консервантите и др.отрови от купешката храна,щом мога да и сготвя?Не мисля,че храната е за забавление!

# 173
Renig няма такова понятие" чиста храна"! Дори тази от градината на мама и тати предвид почвата в която садят!Всичко е отровено в наши дни и затова всяко поколение е по-болно!Факт!Аз също имам голямо дете и по негово време беше друго с яденето.И на мен ми беше странно в началото,колко са се променили нещата дори за 6 години.Немисля,че се втренчваме просто внимаваме какво даваме на децата ,както аз внимавам какво слагам и на нашата маса!Защо малката да яде различно от нас?И защо да не огранича консервантите и др.отрови от купешката храна,щом мога да и сготвя?Не мисля,че храната е за забавление!

Далече съм от това да мисля за храната като забавление и да, абсолютно съм съгласна, че домашната храна в повечето случаи е по-добра от купешката. Моя коментар беше провокиран от постове по-горе, в които се обсъждаше от кога се захранва бебе с кисело мляко, как се киснат зеленчуци за да се намалят нитратите /вкл. и полезните вещества/ и други такива неща. И още нещо, като готвите е по-вкусно, но когато приготвяте пюрета с месо, нали си го купувате /тук няма да пиша с какво ги хранят пернатите/. Според мен /това е мое мнение/ точно готовите детски храни /особено от чужди производители/ подлежат на изключително жесток контрол по отношение на качеството на продуктите и съставките.

# 174

newsm10

И да добавя, пилешко примерно никога не бих купила от магазин. Ако нямам домашно, не давам.

И никой не може да ме убеди, че Хип са по-добри от моето. Да не казвам, че съм чела колко мнооого фирми имат продукция за нас и продукция за Запада - освен пюретата, млека, прахове, шампояни и т.н., т.н.

# 175
Може и да подлежат на контрол ,но не и за БГ!Един от най-големите чужди производители на бебешки храни и храни изобщо слага в адаптираното си мляко и всички продукти Аспартам!Той е доказано отровен,особено за малкия организъм!Глобяван е наняколко пъти,но какво от това!Та за това не съм на мнение,че чуждото е по-добро от родното,а още по-малко от домашното мое!Това беше и една от причините да предпочета домашните пюренца и се радвам ,че дребка ги яде(щот батко и не щеше)!С месото ще процедирам по същия начин от баба на село,пиле,зайче от комшийката с прасетата и т.н.Пак ще е в пъти по-чисто месо от магазина!Рибата ние си я ловим Simple SmileАз и за нас не купувам месо от магазин!Но доста изместихме темата,тя не е дали да даваме домашна пред купешка,а как приготвяме домашната!Давайте идейки,че нещо се изчерпах!  bouquet

# 176
  • Варна
Sunshine Mom, голямо благодаря за лимеца  bouquet Като въведа и аз глутена, на всяка цена ще пробвам рецептата ти.

# 177
Здравейте! Много интересни неща коментирате по темата. Аз да споделя... днес бяхме при педито и от другия месец ни предстоои захранване, та аз много искам сама да си приготвям пюретата, но педи каза, че по-добре да купувам готови заради нитратите и всички други неща в зеленчуците и плодовете по магазините. За съжаление по това време на годината няма никакви пресни зеленчуци, а и нямам никакви познати по села за да ме снабдяват  Cry Не ми се иска да давам от "бурканчета", но май това ще се окаже по-добрата алтернатива за сега... Търсих разни био магазини, уж там да са маааалко по натурални, но както четох един коментар по-горе пак ще е същото  Cry
От Варна съм, ако има мами от Варна и вземат от някъде що годе пресни плодове и зеленчуци или имат информация относно някой био магазин, моля споделете!
Някакъв съвет?!  #Crazy newsm78

# 178
Wihte Swan напиши на чичко Гугъл хранокоп Варна и ще ти излезе фейсбук страничка на хора произвеждащи домашни храни,от които можеш да купуваш.При нас дори носят по домовете.Ако зеленчука е в сезона си ,като тиквата и пащърнака в момента ,няма от какво да се притесняваш.Картоф и морков има целогодишно,а другите зеленчуци може да си набавиш в замразен вид,както повечето мами правят тук!Съншайн беше уточнила,че се замразяват в сезона им,защото така излиза по -евтино!Ако имаш желание да готвиш на бебче винаги има начин да си набавиш продукти.Твоето педи насочи ли те към някоя марка пюрета?

# 179
  • Варна
White Swan, да не би да сте при Хариева? Тя ми каза същото с първото дете. Сега реших да карам на домашно, но не ми върви работата хич.

Общи условия

Активация на акаунт