Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 160
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Много интересни неща коментирате по темата. Аз да споделя... днес бяхме при педито и от другия месец ни предстоои захранване, та аз много искам сама да си приготвям пюретата, но педи каза, че по-добре да купувам готови заради нитратите и всички други неща в зеленчуците и плодовете по магазините. За съжаление по това време на годината няма никакви пресни зеленчуци, а и нямам никакви познати по села за да ме снабдяват  Cry Не ми се иска да давам от "бурканчета", но май това ще се окаже по-добрата алтернатива за сега... Търсих разни био магазини, уж там да са маааалко по натурални, но както четох един коментар по-горе пак ще е същото  Cry
От Варна съм, ако има мами от Варна и вземат от някъде що годе пресни плодове и зеленчуци или имат информация относно някой био магазин, моля споделете!
Някакъв съвет?!  #Crazy newsm78

Купувай спокойно картофи и моркови и ги кисни във вода за около час. То хубаво био, ама като знам колко е кг. био продукт и храненето ще ми излезе солено. Grinning Иначе аз взимам всичко друго замразено на Бондюел. Зеленчуците са страхотни - по-свежи и от пресните. Grinning Понеже нямат чушки и тиквички взимам на една бг фирма и те също не са лоши.

Тедка, аз правя комбинации от няколко зеленчука и всеки ден ги въртя. Пиша обаче, за да не повтарям често. Досега и готвех на пара, но сега започнах по-скоро като манджичка. Слагам лук, зеленчуците, взех някакво доматено пюре и слагам малко и от него и месо през ден. Имам само заешко и свинско, но със свинското ще изчакам до 10м.

# 181
Дами, мисля вече да включа в менюто на дребната и риба. Споделете като вид риба коя предлагате. Печена или сварена? Благодаря ви Simple Smile

# 182
  • Плевен
Аз му готвя на моя син сьомга,на супа я правя.иначе когато готвя за нас риба и той яде каквато съм взела,обикновено филе купувам.

# 183
Съншайн благодаря за идеята,то хубаво казали хората "Глупавия помнел,пък умния си записвал"! Laughing На мен като вкус ми допадат две, три комбинации( и на дребка) и ще взема да ги редувам,а не да се чудя всеки ден какво да комбинирам.Аз не съм и давала много зеленчуци,нали беше болна и спрях с въвеждането!Аз за следобед пък направо ми е мъка ,но и там ще връткам докато наваксаме Simple Smile
Радева,аз риба не съм давала още,но на баткото помня,че на скара правихме уж по- вкусно.Предполагам сте по-големки,то зависи и с каква ще започнеш!
А инъче днес на обед ще ядем тиква+картоф+грах+ морков,а следобед оризова каша с пасирана ябълка Simple Smile

# 184
Сьомга на 1г., мазна риба е. За начало пъстърва, хек, херинга. Аз смятам като започна да я слагам на пара.

Следобед аз редувам пак- елда, просо, царевица, ориз. Сутрин глутеновите - грис, ядки, лимец, кус- кус. Като въведеш глутена, ще ти е по-лесно. Аз пробвах и попара, ама не, не я иска. На синът ми беше любимата закуска до 3г. Голям праз, закуски колкото щеш.

# 185
  • Италия
Ех, Италия..... Grinning
Мен ме учуди въвеждането на няколко нови храни едновременно  Thinking

Както и да е, те и в Гърция дават цитруси в началото, ама нали са си техни.

Agent Salt, относно отказа на АМ - да, периоди всякакви имат бебетата/децата. Освен да добавяш повечко АМ към твърдата храна  newsm78

Според мен, ако продъжи дълго обаче, няма да лъсне проблем в момента, а на по-късен етап би се установила някаква липса в организма на калций или знам ли....

Принципно е леко шокиращ контраста между схемите на захранване в Италия и в България, но знам ли. Тук децата си растат здрави и доста силни и реших да се доверя на тукашните педиатри.  Peace

Днес дадох в 8ч. 150мл. АМ, от които изпи около 130. Ще давам отново в 12ч. 150мл., в 16ч. 150мл.  + 1 бурканче плодово пюре от 100гр. (приготвено от мен, както бях писала в предния си пост) и последно хранене мисля да е в 20ч. пак 150мл. Ако към 22ч. огладнее ще й дам още 60мл. АМ за лека нощ. Утре почваме със смесената каша от ориз, царевица и тапиока + зехтин и пармезан.  Confused

Вчера в пюрето сложих 1 мерна лъжичка АМ и малкия фъстък доста обилно си хапна. Днес ще повторя.  Thinking

Относно чистотата на храните, които предлагаме на децата си мога да коментирам, поне тук за Италия, че има доста голям контрол, нооооо увии ... аз Томка неверната, ще се постарая да храня дъщеря си с продукти от домашната ни градина, понеже живеем в къща. От миналата година имам във фризера замразени тиквички на кубчета, зелени пера лук, нарязани на кубчета чушки, листа целина, коприва. Имам и едни замразени настъргани моркови от магазина, но няма как да намеря домашни такива и затова ще ползвам тях. Още от сега обаче започвам да съставям план какво ще засадим в тазгодишната ни градина, за да може малкото отроче да хапва прясна и чиста храна. +1 срещу готовите пюрета - само в краен случай, понеже може и да са био, ама био ГМО  #2gunfire + това в състава на пюретата все има някакви нишестета, допълнително добавен вит. С и разни неща, а всъщност основния плод или зеленчук е в някакви мижави проценти  #Cussing out

# 186
  • София
Здравейте мами   bouquet
да се запиша и аз в темата ви ,
днес мисля да направя домашни бисквитки от овесени ядки
а довечера ще накисна елда за каша Simple Smile

# 187
White Swan, да не би да сте при Хариева? Тя ми каза същото с първото дете. Сега реших да карам на домашно, но не ми върви работата хич.

И моята така ми казваше - само пюрета от магазина, поне в началото, че били чисти. На свеки били много нитратни и не се знаело нито почва, нито вода.....
Аз си бях замразила есента някои неща, защото заранвах зимата и сега смятам също така да процедирам + сушене.

# 188
geni_66 Би ли споделила какво и как си замразила понеже на мен ми предстои раждане през юни и предполагам ще трябва да захранвам по новите стандарти през зимата .., с баткото беше лесно  той е роден през май но преди 10 г .,  тогава бебетата се захранваха на 1 1/2м с плодов сок ако не се лъжа.
Благодаря предварително Simple Smile 

# 189
geni_66 Би ли споделила какво и как си замразила понеже на мен ми предстои раждане през юни и предполагам ще трябва да захранвам по новите стандарти през зимата .., с баткото беше лесно  той е роден през май но преди 10 г .,  тогава бебетата се захранваха на 1 1/2м с плодов сок ако не се лъжа.
Благодаря предварително Simple Smile 

Тиквички, моркови, зелена чушка май бях подготвила
Пащърнак, ябълки, картофи и круши намирах от някъде все, авокадо и банан имаше по магазините
Карах и на каши дълго време
Сега ще изсуша сини сливи задължително, че малката все запечена ходеше. Но и други суша вече редовно заради детето

# 190
Moon_chery почни да си замразяваш по реда на излизане сега.Спанак и коприва сега на пролет,може компот без захар от черешки,кайсиики,прасковки.После печени червена и зелена чушка,тиквичка,царевица,патладжан,зелен боб.Измиваш добре нарязваш ,слагаш в торбички или бурканчета и във фризера с надписи кога е пакетирано.Картоф,морков,ябълка,банан винаги има,а тиквата и пащърнака са зимни зеленчуци! Peace

# 191
Ако имаш време, разгледай схемите за захранване, набележи си кое, кога ще ти трябва и действай според схемата.

Защото, на мен:
Спанак и коприва ми трябваха пролетта, затова не замразих предната пролет.
Плодове като кайсии и праскови, също дадох когато излязоха, детето беше на годинка. Червена чушка също въведох на годинка.
Грах и зелен боб имам в буркани и замразен винаги, и сега от свеки Grinning
Патладжан още не съм давала, така ми е по схема.
Моркови си замразих, защото есента имах домашни и предпочетох тях да запазя за бебка.

# 192
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала, но то нямаше и какво. Ние още сме малки (почти на 4 м) и захранването ще го почваме след 5 навършени. Вчера бяхме на консултация и педиатърката ми каза  за един зеленолистен зеленчук, който дори не бях чувала. Става на въпрос за Манголд. Бил много полезен, сходен със спанака и листата на цвеклото. Лесно се отглеждал, след като се оберат листата, след известно време порастват пак и така цяла пролет, лято и есен ще имате пресни зелентии. Ако искате прочетете за него. Разбира се , може би сте запознати с Манголда, но за съжаление аз го чух за първи път.
Хубав ден от мен!
ПП  най - накрая затворих прословутите тикви. Благодаря на всички за помощта  Hug

# 193
Стеф не го бях чувала този манголд.Пише,че е братовчед на спанака Joy и се сади сега март,април.Ще потърся семенца да засадя на терасата,че аз спанак не ям,но мъж ми го обожава.Беба и тя скоро ще опита пък да видим!Аз така  си боцвам лук,чесън магданоз,зеленки да имам!

# 194
geni_66 teddka2 Благодаря ви момичета за полезната информация Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт