Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 077
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Не, давам я само в зеленчуково пюре, а и само с АМ ми се струва доста постно. Следобед редувам каши от брашна, които аз си правя с АМ и плодово пюре.

# 121
Можеш да направиш сухари от хляб по БДС. Не се вманиачавай толкова в това хранене. То добре всичко домашно, но пък нали и брашната и продуктите ги купуваш, не си ги произвеждаш сама.

Ето ти за хляб:
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D1%8F%D0%B1

Ето и за бисквити:
https://allforthekid.wordpress.com/2012/02/08/%D1%80%D0%B5%D1%86 … 1%82%D0%BA%D0%B8/

Към gugutka 10
Скрит текст:
Колкото и да са чувствителни потребителите на тема генномодифицирани организми, употребата им в хранително-вкусовата промишленост вече изглежда неотменима. ГМО изниква в най-неочаквани продукти и може би животът без такива храни изобщо не е възможен. Как обаче можем да ограничим употребата на тези съставки? Има толкова много и различни храни, включващи употребата на ГМО, че те са навсякъде в хранителната верига. За съжаление за голяма част от продуктите на хранителната промишленост даже и не подозираме, че съдържат генномодифицирани съставки. Според световната статистика най-масови са продуктите, при чието производство са използвани ГМО царевица, ГМО памук и ГМО соя. Но не бива да смятаме, че това се отнася само за храни и други продукти, в които изброените три растения са основна съставка. На практика те се съдържат в много други, но като вторична съставка. Практиката показва, че към момента отглеждането и употребата на храни и суровини, базирани на ГМО, не намалява – основно заради държавните субсидии към различни клонове на индустрията – както към агробизнеса, така и към обработващата промишленост. ГМО царевица: скритата заплаха №1 Царевицата е основна суровина за хранително-вкусовата индустрия в наши дни. 55% от износа на царевица е на САЩ. По официални данни за 2011 г. 86% от царевицата, отглеждана там, е ГМО. Голяма част от царевицата обаче не се използва пряко в производството на храни. Далеч по-масово използвана суровина е царевичният сироп, който придава повече сладост в сладкарството (всякакви видове бонбони, пасти и кексове), в производството на сосове, хляб, бисквити, йогурт, газирани напитки и т.н. Освен това царевицата е субпродукт и в повечето хранителни добавки – тя е в основата на производството на какви ли не подобрители, набухватели и т.н. – гума ксантан (Е415), натурални овкусители, целулоза. Дори т.нар. обикновена йодирана сол много често съдържа декстроза (на основата на царевица). Да не забравяме също, че царевицата е основна храна за промишлено отглежданите животни. Разбира се, чрез тяхното месо, мляко и т.н. ГМО се пренася в други храни. Царевицата се използва и за производството на етанол, който е сред най-масово застъпените в козметиката, сапуните, праховете за пране (сухи и течни), инсектицидите, алкохолните напитки. На основата на царевично масло се произвеждат и значителна част от биогоривата. Царевичното нишесте е друг продукт на основата на царевица, който е навлязъл масово в различни индустрии. Заради абсорбиращите си свойства, то е предпочитано при пелените, дезодорантите, бебешките пудри, във фармацията, в хранително-вкусовата промишленост (за придаване на специфична форма на произвежданото – например сладки или дъвчащи бонбони с лого на тях). Нишестето от царевица се ползва масово и при производството на лепила – например на пликовете за писма, но също така и при промишлени лепила, ползвани масово в строителството. Със сигурност за мнозина ще прозвучи почти невъзможно, но е факт – голямата част от световното производство на витамин С се базира на царевично нишесте. Това се определя изключително от факта, че най-евтината технология за производство на витамин С е именно с царевицата като изходна суровина. Биоразградимите пластмаси напоследък стават все по-популярни. За тяхното производство все по-често се предпочита царевична суровина – тя е по-евтина от базираните на петрол изходни продукти. А от биоразградима пластмаса се произвеждат повечето пластмасови контейнери и поставки, чаши за еднократна употреба, т.нар. пластмасови торбички. Царевицата участва и в производството на платове, където суровини на нейна основа се прилагат за оцветяване. Т.е. дори в килима ви у дома най-вероятно има под някаква форма ГМО царевица. ГМО памук: скритата заплаха №2 - See more at: http://green-bulgaria.eu/%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1 … ash.XIx3mhCt.dpuf

Не разбрах, това в знак на съгласие ли е или опит да се неглижира изказването ми?
Защото едно е да пием кафе от пластмасови чаши, друго е да приготвяме бисквити на децата си с ГМО брашно, нали?
Призивът ми беше отправен към всички майки, защото нитратите и пестицидите (с изключение на Раундъп) са лек морски бриз, сравнени с ГМО заплахата.

Ето една рецепта за здравословни бисквити, която пробвах и много ми допадна: https://vkuhniata.wordpress.com/2010/05/27/gluten-free-sugar-free-cookies/

# 122
Не, не е нито едно от двете. Ако беше прочела целият текст щеше да ти стане ясно, че не се свежда само да пластмасовите чаши. И ако сега го избягваме, то в бъдеще е почти невъзможно, защото царевицата не се съдържа само във вид на брашно ,грис или пуканки.

Ако толкова държиш някой да се съгласи с теб, има отделни теми за ГМО. Peace

# 123
Не, не е нито едно от двете. Ако беше прочела целият текст щеше да ти стане ясно, че не се свежда само да пластмасовите чаши. И ако сега го избягваме, то в бъдеще е почти невъзможно, защото царевицата не се съдържа само във вид на брашно ,грис или пуканки.

Ако толкова държиш някой да се съгласи с теб, има отделни теми за ГМО. Peace

Първото ми изказване беше насочено към друг потребител, не знам защо се включихте Вие със статия, целяща да убеди, че килимът и храната са еднакво вредни за хората.

И да, държа никой да не неглижира изказванията на другите, а да се съгласява безропотно, когато става въпрос за човешко здраве.  Peace

# 124
Включих се, защото това е форум за мнения и всеки има право да изразява своето и то не само на постове отправени към него. Темата е съвсем различна и въобще не считам за правилно да се объркват мамите с неща, които не са в тази връзка. Има си теми за ГМО и други  подобни.

Ако толкова сте загрижени за човешкото здраве, сте объркали темата и най -вече мястото.

# 125
Включих се, защото това е форум за мнения и всеки има право да изразява своето и то не само на постове отправени към него. Темата е съвсем различна и въобще не считам за правилно да се объркват мамите с неща, които не са в тази връзка. Има си теми за ГМО и други  подобни.

Ако толкова сте загрижени за човешкото здраве, сте объркали темата и най -вече мястото.

Явно Вие отговаряте за дисциплината в темата, затова се извинявам ако разумното предупреждение към мамите е причинило тяхното объркване.
Бисквитки от царевично брашно не бих дала и на кучето си. Било то и домашно приготвени. Wink

# 126
Момичетааа,хайде да не превръщаме темата в караница.Всеки си има виждане кое е здравословно и кое не, за него и семейството му.Все пак сме големи хора с глави на раменете.Изместваме темата(вкл и аз за което се извинявам).Давайте рецепти за вкусотииките ,които правите на малчовците и мир да има  Hug Аз лично преписах една две от по-горе писаните, и ще пробвам Simple Smile)))

# 127
Можеш да направиш сухари от хляб по БДС. Не се вманиачавай толкова в това хранене. То добре всичко домашно, но пък нали и брашната и продуктите ги купуваш, не си ги произвеждаш сама.

Ето ти за хляб:
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D1%8F%D0%B1

Ето и за бисквити:
https://allforthekid.wordpress.com/2012/02/08/%D1%80%D0%B5%D1%86 … 1%82%D0%BA%D0%B8/

Към gugutka 10
Скрит текст:
Колкото и да са чувствителни потребителите на тема генномодифицирани организми, употребата им в хранително-вкусовата промишленост вече изглежда неотменима. ГМО изниква в най-неочаквани продукти и може би животът без такива храни изобщо не е възможен. Как обаче можем да ограничим употребата на тези съставки? Има толкова много и различни храни, включващи употребата на ГМО, че те са навсякъде в хранителната верига. За съжаление за голяма част от продуктите на хранителната промишленост даже и не подозираме, че съдържат генномодифицирани съставки. Според световната статистика най-масови са продуктите, при чието производство са използвани ГМО царевица, ГМО памук и ГМО соя. Но не бива да смятаме, че това се отнася само за храни и други продукти, в които изброените три растения са основна съставка. На практика те се съдържат в много други, но като вторична съставка. Практиката показва, че към момента отглеждането и употребата на храни и суровини, базирани на ГМО, не намалява – основно заради държавните субсидии към различни клонове на индустрията – както към агробизнеса, така и към обработващата промишленост. ГМО царевица: скритата заплаха №1 Царевицата е основна суровина за хранително-вкусовата индустрия в наши дни. 55% от износа на царевица е на САЩ. По официални данни за 2011 г. 86% от царевицата, отглеждана там, е ГМО. Голяма част от царевицата обаче не се използва пряко в производството на храни. Далеч по-масово използвана суровина е царевичният сироп, който придава повече сладост в сладкарството (всякакви видове бонбони, пасти и кексове), в производството на сосове, хляб, бисквити, йогурт, газирани напитки и т.н. Освен това царевицата е субпродукт и в повечето хранителни добавки – тя е в основата на производството на какви ли не подобрители, набухватели и т.н. – гума ксантан (Е415), натурални овкусители, целулоза. Дори т.нар. обикновена йодирана сол много често съдържа декстроза (на основата на царевица). Да не забравяме също, че царевицата е основна храна за промишлено отглежданите животни. Разбира се, чрез тяхното месо, мляко и т.н. ГМО се пренася в други храни. Царевицата се използва и за производството на етанол, който е сред най-масово застъпените в козметиката, сапуните, праховете за пране (сухи и течни), инсектицидите, алкохолните напитки. На основата на царевично масло се произвеждат и значителна част от биогоривата. Царевичното нишесте е друг продукт на основата на царевица, който е навлязъл масово в различни индустрии. Заради абсорбиращите си свойства, то е предпочитано при пелените, дезодорантите, бебешките пудри, във фармацията, в хранително-вкусовата промишленост (за придаване на специфична форма на произвежданото – например сладки или дъвчащи бонбони с лого на тях). Нишестето от царевица се ползва масово и при производството на лепила – например на пликовете за писма, но също така и при промишлени лепила, ползвани масово в строителството. Със сигурност за мнозина ще прозвучи почти невъзможно, но е факт – голямата част от световното производство на витамин С се базира на царевично нишесте. Това се определя изключително от факта, че най-евтината технология за производство на витамин С е именно с царевицата като изходна суровина. Биоразградимите пластмаси напоследък стават все по-популярни. За тяхното производство все по-често се предпочита царевична суровина – тя е по-евтина от базираните на петрол изходни продукти. А от биоразградима пластмаса се произвеждат повечето пластмасови контейнери и поставки, чаши за еднократна употреба, т.нар. пластмасови торбички. Царевицата участва и в производството на платове, където суровини на нейна основа се прилагат за оцветяване. Т.е. дори в килима ви у дома най-вероятно има под някаква форма ГМО царевица. ГМО памук: скритата заплаха №2 - See more at: http://green-bulgaria.eu/%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1 … ash.XIx3mhCt.dpuf

относно първите бебешки бисквитки мог ат ли да се направят с някаква готова каша или задължително трябва да е оризово брашно?

Можеш Simple Smile
Аз скоро правих, по принуда. При разстройство, забърках само с вода и каша /лечебната/ до желаната гъстота и опекох бисквити.

И въпреки, че не съм вманиачена, и хляб сама правя. Спокойно може да се купи хубаво брашно и да се замеси с или без хлебопекарна.
Има и разни био, веган и пр. мая, брашно и т.н също, ако пък някой съвсем се притеснява. Хората правят и хляб с квас, но още не съм дорасла аз Grinning
Мисълта ми е, че като има желание, има и начин поне докато сме си вкъщи, да даваме всичко от себе си  Hug

# 128
geni_66, защо ме иронизираш? Репликата ми "Не се вманиачавай, не беше отправена към теб, а към друга съфорумка. Та тя не иска да дава нищо купешко, затова й казах, че все пак купува продуктите за нещата, които прави. Ето ти в случая си давала АМ, а тя няма да дава в никакъв случай. Това имах предвид, а не , че е лошо някой да иска да си прави хляб. Естествено, че всички искаме най-доброто за децата ни, но тя ми се струва, че прекалява, което не е добре за детето й.  Уважам решението на всеки, но си мисля, че имам право да си изкажа мнението.

# 129
Преди няколко дни направих бисквити от каша, брашно и плодов сок (по 1 чаша). Станаха ужасни. Грозни, твърди като камък. Е да обаче дъщеря ми ги яде. Чеше си зъбките и си дъвче и парченца като омекнат. Тренира и дъвченето.  Давах и надробена в пюре -хапва си ги и така.
Съветът ми към печащите за пръв път е да не бързат да хвърлят само защото на тях не им харесват бисквитите. Първо пробвайте как ще ги приемат бебчетата

# 130
geni_66, защо ме иронизираш? Репликата ми "Не се вманиачавай, не беше отправена към теб, а към друга съфорумка. Та тя не иска да дава нищо купешко

Ох, извинявай, ако така е прозвучало. Не съм искала.... Исках да кажа, че това за мен не е вманиачаване, особено първите години от живота на бебетата/децата. И че има начин да се избегнат и боклучавите съставки за домашен хляб при желание от нейна страна.
Аз също не искам да давам нищо купено, доколкото се простират възможностите ми Simple Smile

Не мога да намеря първоначалния й пост, затова само цитирам. Също не знам, по какъв повод казваш, че прекалява. Със сигурност, ако е така, не е добре. Но всеки си има и виждане за това, кое е прекалено Grinning
 Hug Hug Hug
 Peace Peace Peace

# 131
Момичета,малко извън темата.Някой знае ли как се правят инхалации с инхалатор и лайка.В коя тема да питам,че сме много болни и няма време да ровя.Моля насочете ме  Praynig

# 132
Сега ще ти намеря темата, но не прави в никакъв случай инхалации с лайка, само с физиологичен разтвор.

# 133
# 134
Многоооо благодаря супер си бърза Hug.Ще те послушам.Никога не ми се е налагало да ползвам такова чудо.На баткото са му правили в болницата с вентолин.Ох,това е последен опит за избягване на болница!Дано ни се размине!

Общи условия

Активация на акаунт