Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 249
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
по принцип последната твърда храна давам към 7 вечерта и то е някаква каша с плод. Вие какво давате за вечеря ? Искам да попитам и дали трябва да слагам в обедната супа или пюре хляб или сухар? И след като сутрин съм давала попара мога ли след обяд да дам нещо с бисквитка ( глутенова) Захранвам с глутен от 2 седмици. На обяд сложих малко фиде в супата грешка ли е?

# 301
Да ама Съншайн е по -изчерпателна LaughingИ аз днес се замислих за копривата!Щом даваме спанак не би следвало с копривата да има проблем.Малко повече варене и готово!

# 302
Вие пък Joy,децата ми и ечемик ядът.

Мамахола, друг път питай Гугъл, а не се излагай така. Майтапа се, да не се вържеш. Laughing Грахам е обикновено брашно от пшеница, но пълнозърнесто, т.е смляно е цялото зърно с обвивката, в която всъщност са полезните вещества, освен това, не се пресява, а остава всичко в него - не е фино смляно брашно.

Понеже вече въвеждам кисело мляко, сутринта дадох малко с бисквити на Хипп. Направо съм разочарована от тях - съдържат сухо мляко и захар. ooooh! Не обърнах внимание като ги купувах, а струват цели 5лв. Ясно е, че вече и бисквити ще правя, но се надявах поне Хипп да са нещо по-така.

Обядът ни беше агнешко, картофи, зелен боб, морков, чушка, домат, праз и малко пресен копър. За следобед царевица с ябълка и круша.

Бихте ли дали прясна коприва? При нас има вече и вчера правих супа. Всъщност въобще не знам от кога може да се дава Rolling Eyes

няма да се обидя погледнах и в Гугъл , известен ми е хапливия ти език , но и в много случаи помагаш - въпрос на темперамент. Та да кажа за копривата ( не, че знам повече от теб относно храните), но някъде прочетох, че се дава най-рано след 10 месец

# 303
Аз бих дала прясна коприва. Д. Ще стане на 10 м след няколко дни. Давала съм спанак и лапад.
Последно твърдо хранене в 16:00-16:30. към 18 една оризовка или бисквитка.
Бисквити давам само мои недоразумения, които обаче се ядат с апетит, или на Холе. Те са без яйца, мляко и захар но имат сода което впрочем не го пише на Бг етикет

# 304
Аз бих дала прясна коприва. Д. Ще стане на 10 м след няколко дни. Давала съм спанак и лапад.
Последно твърдо хранене в 16:00-16:30. към 18 една оризовка или бисквитка.
Бисквити давам само мои недоразумения, които обаче се ядат с апетит, или на Холе. Те са без яйца, мляко и захар но имат сода което впрочем не го пише на Бг етикет
А обикновените бисквити на кристал не стават ли? те са без яйца и мляко?

# 305
Ами те имат захар и мисля, че са от любимото на всички брашно тип 500.
По принцип не наблягам на бисквитите и оризовките - по една на ден, около 18:00, с.цел да се учи да дъвче. Тези на Холе ги чупя на малки парченца, за да си взима сама - за фина моторика. НООООО, като излизаме взимаме оризовка, че не желая да ми се прави на Малечко Палечко с бисквити за 7 лв  Simple Smile

# 306
няма да се обидя погледнах и в Гугъл , известен ми е хапливия ти език , но и в много случаи помагаш - въпрос на темперамент. Та да кажа за копривата ( не, че знам повече от теб относно храните), но някъде прочетох, че се дава най-рано след 10 месец

Всеки знае по нещо все пак. Благодаря, но мисля да си давам като направи 9м.. Предполагам един месец не е от значение, а и после няма да е толкова млада копривата.

по принцип последната твърда храна давам към 7 вечерта и то е някаква каша с плод. Вие какво давате за вечеря ? Искам да попитам и дали трябва да слагам в обедната супа или пюре хляб или сухар? И след като сутрин съм давала попара мога ли след обяд да дам нещо с бисквитка ( глутенова) Захранвам с глутен от 2 седмици. На обяд сложих малко фиде в супата грешка ли е?

Аз все още давам само мляко за вечеря и смятам до годинка да е така. Фиде можеш да слагаш в супата, както и да си даваш бисквити следобед. Аз лично избягвам 2 пъти на ден да давам глутен, но това е по моя преценка, а не съм чела нищо по въпроса. На синът ми хляб и сухари съм давала само с попарата. В храната му не съм слагала много дълго време, защото все пак хляба си е засищаща храна и вместо да изяде цялата си порция супа или пюре, ще се нахрани по-бързо. След годинка започнах сутрин понякога да му правя сандвичи с кашкавал и това е.

И така аз все пак и сега не бих давала хляб, освен ако не е в попара, но моята пък не яде, затова не давам никакъв.

# 307

Бихте ли дали прясна коприва? При нас има вече и вчера правих супа. Всъщност въобще не знам от кога може да се дава Rolling Eyes

- може след 8 м.
- най-добре 10 м.

Мамахола, според мен ти е в повечко бялото брашно - попара, сухар, фиде.... Може и да съм споменавала, но пак да кажа - не мисля, че постоянното даване на глутеносъдържащи и то пшенични е ок за човек /голям или малък/. Ние има дни, в които не консумираме изобщо, дори и лимец. Достатъчно е изписано в нета, не искам да убеждавам никого, само който иска да се замисли и прочете.

Обикновените бисквити Кристал имат Е-та, сигурно и растителни мазнини....  Naughty Naughty Naughty

# 308

- може след 8 м.
- най-добре 10 м.

Мамахола, според мен ти е в повечко бялото брашно - попара, сухар, фиде.... Може и да съм споменавала, но пак да кажа - не мисля, че постоянното даване на глутеносъдържащи и то пшенични е ок за човек /голям или малък/. Ние има дни, в които не консумираме изобщо, дори и лимец. Достатъчно е изписано в нета, не искам да убеждавам никого, само който иска да се замисли и прочете.

Обикновените бисквити Кристал имат Е-та, сигурно и растителни мазнини....  Naughty Naughty Naughty
но не знам какви бисквитки да давам без мляко и яйца newsm78

# 309
Не съм видяла в магазин читави бисквити, млякото и яйцата за по-големи са най-малкия проблем за мен. Прави си ти - писах някъде напред и една мама сложи хубави рецепти. Най-просто - брашно+настърган плод+вода при нужда

# 310

- може след 8 м.
- най-добре 10 м.

Благодаря! Ние сме почти по средата, за това ще си дам спокойно.

# 311
Дами, отбих дребната и знам, че трябва да продължи приема на мляко, макар и не кърма. Проблемът е, че категорично отказва да пие АМ. Пробвах вече 3 различни марки и все пие 4 глътки и прави физиономия на отвращение. И вече е абсурд да вземе шишето. Минавам на вариант да прибавям в храната. Знам, че не се вари, моля споделете някоя рецепта, в която добавяте АМ  Hug

# 312
във всички пюрета и супи, плодови пюрета каши, които приготвям слагам по 1м.л АМ разтворено в 30 м.л вода , но слагам АМ, когато яденето е готово не варя с АМ. Овесената и оризовата каша ги правя с АМ , попара също правя с АМ

# 313
Радева, можеш да добавяш към всичко, в което не слагаш яйце или месо (на зная на какъв етап на захранване сте). аз, лично не смесвам мляко със сирене - в сиренето има достатъчно мляко.
Не разтварям предварително. Направо слагам 2 м.л.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 11:03 от anp

# 314
Радева какви марки АМ пробва? И аз слагам във всичката твърда храна АМ по 1,2 м.л разтворени в 30 мл топла водичка.Прави по гъсти пюренцата и разреждай с разтвореното АМ.Добавя се накрая ,като е готово за да се избегне "готвенето" му.
Мамахола първо грах дадох аз.Ако мислиш,че е добре омекнало от буркана немисля,че има смисъл пак да вариш.

Общи условия

Активация на акаунт