Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 206
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Аз пък просо немога да намеря!Нито зърна ,нито брашно!Аз ли нещо недовиждам,друго име ли има?Моля за марки които купувате и откъде?Хем съм от по-голям град.Само готова каша на Сънвал от просо намерих,но искам аз да правя!

# 286
Теди, имате ли ДМ? За другите вериги не знам, но би трябвало да има  newsm78

А можеш да поръчваш и онлайн, като ти се съберат повечко неща, за да избиеш доставката Simple Smile

# 287
  • Плевен
И не съм съгласна с това
Реших, че разни храни от сорта на елда, киноа, помело и тем подобни няма да му давам при захранването. Ако като поотрасне прояви интерес към тези храни  -  естествено, че ще яде, но сега не виждам смисъла да го тъпча с неща, които не присъстват на трапезата ни.  
На моя мъж най-добрия му приятел по тази причина яде само каквото е готвела баба му едно време(заради беднотия).Не яде мед,банани,риба,портокали,мандарини или иначе казано яде само картофи,боб и от време на време леща,ааа и САМО свинско месо,пилета баба му не е гледала,телешко също не яде....Когато порасне ще яде това с което е хранено детето като малко,това което ядат родителите в семейството.Няма да си пада по опитването на нетипични храни.За това по-доброто решение за момента е да му дадеш възможност да опита различни храни,да открие още сега какво му харесва и допада.Не е нужно да се тъпче както ти се изрази,естествено няма да го тъпчеш насила ако не иска да яде нещо си..

# 288
В днешно време дори и малкия град не е оправдание да не се опиташ да храниш детето си по-добре.Вече дори в супермаркетите гледам се зареждат стоки от типа на здравословните храни.В града ни има магазини "Фантазия",дори и в кварталния такъв има щанд за брашна от елда,киноа и амарант зърна,просо,лимец.Не е казано,че само в детските магазини се продава храна за децата.Като ходиш до съседния град,влез в един такъв хипермаркет и поразгледай.Може да се учудиш какво можеш да намериш.И да си кажа,никога досега не съм купувала храна за детето си от детски или бебешки магазин.Никога не съм мислела,че само там се намира такава храна!В нашето квартално магазинче което е бивш гараж има овесени ядки,просо,нахут,какво остава за хипермаркетите

peten това, че в твоя град има не означава, че навсякъде има . Същинския въпрос беше как се приготвя самата каша , а кой кога и дали ще дава сам си решава. Не съм казала, че не давам елда, овес и просо , но пък и не смятам да храня детето си само с това попитах за тази каша за разнообразие и вметнах, че тук трудно се намират такива брашна просто, защото по- малко се търсят. Тук в нашите магазини има 10 броени пюрета за бебета и 2/3 млечни каши, а в детските магазини разнообразието е по-голямо. Не искам да ограничавам детето си от към вкусове, предпочитам да опита от всичко .

# 289
Мамахола, ако пък е толкова зле, поръчвй си брашна и т.н. от сайтовете за здравословни храни, така вместо пътни за теб, ще платиш доставка. Къде живееш, ако не е тайна?

# 290
Аз съм купувала от Пикадили зърна. Както писах и по-горе в Хит има голямо разнообразие на такива неща. Ако имате. Предполагам, че иам във всеки супермаркет, където има дори и малък щанд за здравословни храни. Не виждам под какво друго име може да се крие просото. Защо не попиташ някой от персонала? Аз редовно не виждам разни неща, които ще ми избодат очите.

Другото, за което се замислих по повод на малките населени места, не може ли да се поръча в някой от магазините да доставят. Щом като има интерес и ще им го купят, вероятно биха се съгласили.

# 291
Аз също живея в много малък град. Отскоро отвориха една верига супермаркет и докарват брашна всякакви. Иначе като пътувам до София предимно ходя в Хит. Там наистина има всичко. И да, винаги ако няма нещо при нас съм поръчвала да ми докарат, няма никакъв проблем.

Просо на зърна съм виждала и в Кауфланд , Метро и Била. Тедка, какви хипермаркети имате в Русе? Там няма начин да няма просо.

Мамахола, ако пък толкова държиш да даваш брашно, поне давай типово или грахам. Тях наистина ги има дори и в гаражните магазинчета.

# 292
Ейййй за ДМ не се бях сещала да погледна,хем тяхното мляко пием!Голяма съм Simple Smile))) Имаме два Кауфланда,но не намерих там,гледах,гледах,но не!Пикадили го затвориха ,Хит нямаме!А щом в Кауфлан не го видях в Билла съвсем.Имаме три,но все малки и с доста орязан асортимент.Ще погледна в ДМ!Благодаря момичета,както винаги бързи и отзивчиви!
Менюто за днес: обед- картоф,грах,морков,праз и малкоооо доматче+ клонче магданоз и зехтинче!
След обед: каша елда с банан и сини сливи!
Да ви е сладко!

# 293
  • Sofia
Честно да си призная, аз не съм захранвала с храни, които не са традиционни за нашата трапеза. Малкия вече е на обща храна, като само внимавам все още със солта. Всичко, което ние с баща му хапваме - хапва и той. Реших, че разни храни от сорта на елда, киноа, помело и тем подобни няма да му давам при захранването. Ако като поотрасне прояви интерес към тези храни  -  естествено, че ще яде, но сега не виждам смисъла да го тъпча с неща, които не присъстват на трапезата ни. 

Еее, що за логика. Ако знаеш на моята трапеза колко неща отсъстват, как това ще ми е критерий.
Моята майка явно ме е хранила с най-лесно достъпните неща, защото до към 15-16 години не ядях - гъби, къпини, зелен боб, кисели краставички, никакви сладка и конфитюри, карфиол, броколи, грах, никакви зеленища от рода на спанак, киселец (все още не ги ям), спагети, макарони (и тях не ям още), тиквички, тиква, моркови.... Това се сещам засега.
Точно сега, като са малки е най-лесно да се дават неща по наш избор, полезни,здравословни, различни. Големият ми син е почти на 6 г. и вече съм му изпуснала края. Това не значи,че начинът му на хранене в първите години е бил излишен. Идеята е колкото може повече. Wink Не бива логиката да е или всичко, или нищо. Дори част от продуктите да са полезни, а навън примерно да яде някакъв боклук е по-добре от това да махнеш с ръка и да кажеш- е то нали няма да мога да го опазя, давай да му дам каквото дойде.

Иначе и аз както някой спомена по-назад обичам израза "нищо ни няма". Как точно го преценихте това нямане Rolling Eyes Защото доста ни има даже. Страната ни е винаги в разни класации по болести, смъртност и прочие. Около мен почти всеки си има болежки- язви, болни жлъчки, доброкачествени и злокачествени заболявания....  За мен няма да споменавам- алергии, жлъчка, стомах, два доброкачествени тумора, един под въпрос какъв е. Та кои са тези, на които нищо им няма.  newsm78

По темата- и аз да си кажа менюто тези дни, което е без глутен, или с минимално количество, избягвам млечни.
1,3 г.

Закуски- киноа и просо с козе сирене/ елда/ овесени ядки
Обяд - зелен боб с картофи и заешко/ грах с картофи и пуешко/тиквички с ориз - общо взето всичко ми е домашно
Сл. закуска - по принцип нещо готово - каша. Тези дни- царевичен корнфлейкс с вода и варена ябълка.
Вечеря- картоф с тиква/ориз с броколи/ карфиол.

Честно казано особени брашна не съм ползвала.

# 294
Аз също живея в много малък град. Отскоро отвориха една верига супермаркет и докарват брашна всякакви. Иначе като пътувам до София предимно ходя в Хит. Там наистина има всичко. И да, винаги ако няма нещо при нас съм поръчвала да ми докарат, няма никакъв проблем.

Просо на зърна съм виждала и в Кауфланд , Метро и Била. Тедка, какви хипермаркети имате в Русе? Там няма начин да няма просо.

Мамахола, ако пък толкова държиш да даваш брашно, поне давай типово или грахам. Тях наистина ги има дори и в гаражните магазинчета.
аз не съм наясно относно видовете брашна, какво е това грахам?

# 295
Конят яде ечемик. Канарчето яде просо.
Много е полезно, с много желязо. По-добро от всякакъв вид пшеница. Ако си намерите в магазина, може да замените брашняната каша с просо

# 296
Грахам е брашно тип 1850 или пълнозърнесто!При обработка остава цяло зърно или запазва всички полезни съставки за разлика от бялото брашно!Пак е от пшеница разликата е в обработката!Аз ползвам само такова в нас и хляб ядем от този вид брашно.Лично на нас ни е много вкусно!НеЗнам дали обясних правилно и дали ме разбра Мамахола? Simple Smile

# 297
Грахам е брашно тип 1850 или пълнозърнесто!При обработка остава цяло зърно или запазва всички полезни съставки за разлика от бялото брашно!Пак е от пшеница разликата е в обработката!Аз ползвам само такова в нас и хляб ядем от този вид брашно.Лично на нас ни е много вкусно!НеЗнам дали обясних правилно и дали ме разбра Мамахола? Simple Smile
да да разбрах те , не съм запозната с видовете брашна , но ще си набавя информация Simple Smile Благодаря ти

# 298
Вие пък Joy,децата ми и ечемик ядът.

Мамахола, друг път питай Гугъл, а не се излагай така. Майтапа се, да не се вържеш. Laughing Грахам е обикновено брашно от пшеница, но пълнозърнесто, т.е смляно е цялото зърно с обвивката, в която всъщност са полезните вещества, освен това, не се пресява, а остава всичко в него - не е фино смляно брашно.

Понеже вече въвеждам кисело мляко, сутринта дадох малко с бисквити на Хипп. Направо съм разочарована от тях - съдържат сухо мляко и захар. ooooh! Не обърнах внимание като ги купувах, а струват цели 5лв. Ясно е, че вече и бисквити ще правя, но се надявах поне Хипп да са нещо по-така.

Обядът ни беше агнешко, картофи, зелен боб, морков, чушка, домат, праз и малко пресен копър. За следобед царевица с ябълка и круша.

Бихте ли дали прясна коприва? При нас има вече и вчера правих супа. Всъщност въобще не знам от кога може да се дава Rolling Eyes

# 299
А, Тедка вече е отговорила, писали сме заедно.

Общи условия

Активация на акаунт