Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 291
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Съншайн имах предвид,че и след обед давам зърнено. На другия ден пак след обеда зърнено,ако обеда е пак ще и втръсне.Няма лошо да си яде сутрин и следобед зърнени,то и какаво друго да е?Утре ще сме на комбинация с пащърнак,че тази седмица не сме го яли,а ни е от любимите!

# 406
И аз сега съм метнала в мултикукъра пащърнак, сладък картоф и морков, ще го направя за вечеря на пюре с масло, кисело мляко и сиренце  Wink мноооого обича такава комбинация, а напоследък хапва и за "десерт" едно киви, сядам с лъжичката и и го дълбая. Едно време и майка така правеше, едно киви преди сън с лъжичка ни даваше ......сега ме връхлитат такива сладки спомени като и давам на дребното  Heart Eyes Wink

# 407
Съншайн имах предвид,че и след обед давам зърнено. На другия ден пак след обеда зърнено,ако обеда е пак ще и втръсне.Няма лошо да си яде сутрин и следобед зърнени,то и какаво друго да е?Утре ще сме на комбинация с пащърнак,че тази седмица не сме го яли,а ни е от любимите!

Ох, хич не се сетих, че е за това Embarassed Понеже личната все ми повтаряше да редувам каша с кисел, не че я слушах де, но взех да се замислям  - дали пък не прекалявам с тези зърна? newsm78

Ще взема и аз просо на зърна, щом си върви и с зеленчук.

# 408
Грешно ли е да добавям сварен картоф към купено зеленчуково пюре, защото малката не иска да яде купеното в чист вид,  а като го смеся с картоф се изяжда

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 08:10 от mamahola

# 409

Ох, хич не се сетих, че е за това Embarassed Понеже личната все ми повтаряше да редувам каша с кисел, не че я слушах де, но взех да се замислям  - дали пък не прекалявам с тези зърна? newsm78

Ще взема и аз просо на зърна, щом си върви и с зеленчук.

Кога ги ядат 2 пъти зърнените? На двете закуски ли  newsm78
Моята никога не е яла по два пъти, защото ако за СЗ яде каша примерно й идваше много
Чак грешно не мисля да е Grinning
Кисел без компота пък давах само защото тя искаше и то на 2 седмици веднъж

# 410
Да, и сутрин и следобед. Сутрин понякога яде грис, кисело мляко с бисквити и кус-кус, но по-обича ядки и лимец, затова тях ги предлагам по-често и така в повечето пъти си яде по 2 пъти зърнени. Всъщност като се замисля, то всичко е зърнено и хляба и гриса и нишестето, така, че май повече го мисля, отколкото трябва Grinning, а и определено не сме от най-дебелите, само леко приятно закръглени. Grinning

Бих предлагала и кисел за разнообразие, но като я захранвах с нишесте, не беше очарована. Rolling Eyes

# 411
мами имам такъв въпрос- освен варен картоф мога ли да го давам печен, например ако приготвям за нас печени картофи мога ли да давам на бебо от тях, а не да му варя отделно?

# 412
  • Северозапада
Стига да не си ги осолила щедро  Grinning

# 413
Стига да не си ги осолила щедро  Grinning
не ще си спестя солта, а има ли проблем ако имат червен пипер ?

# 414
  • Северозапада
Ако си давала червена чушка, мисля че може. Но пък, ако е купен, не знаеш какво още има в него  newsm78

# 415
Аз също бих го спестила, ако е купен пипера, някъде преди време имаше статия, че нмерили в един /ест не помня в кой/ стрита керемида Grinning

Ако си мислиш, че няма да му е вкусно, не се притеснявай, бебетата не са свикнали със силни овкусители, сол, захар и т.н., познават и ядат чистия вкус на храната

# 416
  • Варна
Честит 8- ми март и от мен момичета Simple Smile)))  bouquet
Alokazia за приготвянето на кашата от брашно съм писала малко по-горе как става!Завира водата,добавяш 1,2с.л брашно бъркаш и накрая добавяш пасиран плод или сиренце,каквото даваш!За мангото има вкус на нектарина,но по сладко,малчовците го харесват!Първо го предложи в комбинация с друг плод например ябълка,като количеството манго е по-малко,директно пасиран без варене!Все пак е цитрус ако няма реакция може вече самостоятелно.Може и към каша да добавиш!

Пробвах днес да направя каша от лимец, но по-скоро беше провал. Изчаках водата да заври, в момента в който сложих брашното стана бучки, бърках бърках, няма оправяне. Опитах с пасатора после, но стана едно лепкаво и лигаво... къде ли сбърках?!?

# 417
Лимеца го накисваш предварително за най-малко 12ч.. След това се прецежда водата и се сипва нова. Така като закипи започваш да  бъркаш и става като кашичка без да има бучки. Винаги като сложиш брашно във вряща вода се получават бучки, ако е едновременно няма да стане така.

# 418
  • Варна
Лимеца го накисваш предварително за най-малко 12ч.. След това се прецежда водата и се сипва нова. Така като закипи започваш да  бъркаш и става като кашичка без да има бучки. Винаги като сложиш брашно във вряща вода се получават бучки, ако е едновременно няма да стане така.

Да накисна брашно във вода ли?!? За ядки или семена съм чувала, но брашно  newsm78 newsm78 newsm78

# 419
Ами да, Grinning какво странно има в това?!? newsm78

Кашата от домашно приготвено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750

Общи условия

Активация на акаунт