Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 222
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
аз пак се чудя кога и какво давате а вечеря освен  АМ
Днес ще вечеря телешко с картофи, карфиол, зелен лук, ориз и моркови. Вечеряме към 19-19:30. Приспивам я в 20:30, мляко преди сън не пие.
Каквото готвиш за обяд, става и за вечеря. Както при възрастен човек. Някои майки дават супа, моята щерка супи не иска да яде.

# 481
  • Северозапада
Аз вечеря, в истинския смисъл на думата, започнах да давам сигурно на 1г и 2-3 м. Преди това някак не усещах да има нужда от нея. Иначе преди това хапваше по нещо подходящо от нашата маса - хляб, зеленчук, картоф и т.н. Иначе, каквото искаш можеш да даваш на вечеря, аз в началото избягвах месо да и давам вечер. Вечеря към 18-18:30, като рядко успяваме да се наредим с нея, защото тя е много гладна и не ни чака  Laughing, а в 20:30-21 си пиива и АМ преди сън.

# 482
Вечеря дадох след годинка, преди това млякото е достатъчно. В началото давах постни манджи и супи, след това мляко. И с дъщеря ми ще е така. Вечер пие по 260мл. мляко, за сега и стига.

# 483
може ли да ми кажете как да приготвя пресен спанак с картофи или ориз например?имам и домашна коприва. Мога ли да я съхранявам в хладилника?Днес ще  дам за пръв път спанак. Колко листенца трябва да сложа

# 484
Едно е достатъчно ако е от по- големите!Сваряваш с другите зеленчуци и пасираш!

# 485
Здравейте,
 Прегледах по-голямата част от темата и ми харесаха някои идеи за правене на бисквити обаче си притеснявам дали не е още малък и няма ли да се задави с някое парченце. На 8 мес.е с две зъбчета. Вие от кога давахте бисквитки и въобще по-твърди храни на вашите бебоци?

# 486
Няма да се задави от бисквита, защото те се топят. Бисквити започнах на парченца към 8м., онзи ден се опитах да дам ябълка, задави се и ми изкара акъла, но няма да спра. Няма още зъби, но бебетата се учат да дъвчат с венци. Дъщеря ми е явно от мързеливите, защото синът ми на нейната възраст ядеше манджи със ситно нарязано, дори и не намачкано с вилица, нейните още ги пасирам. Кус-кус яде още първи номер, а овесени ядки ако не са пасирани или смлени на брашно Naughty

Все пак ако чакаме да изкарат всички зъби, вече ще са на градина, затова давай смело първо по-меки храни като плавно преминаваш към по-твърди.

# 487
Няма да се задави от бисквита, защото те се топят. Бисквити започнах на парченца към 8м., онзи ден се опитах да дам ябълка, задави се и ми изкара акъла, но няма да спра. Няма още зъби, но бебетата се учат да дъвчат с венци. Дъщеря ми е явно от мързеливите, защото синът ми на нейната възраст ядеше манджи със ситно нарязано, дори и не намачкано с вилица, нейните още ги пасирам. Кус-кус яде още първи номер, а овесени ядки ако не са пасирани или смлени на брашно Naughty

Все пак ако чакаме да изкарат всички зъби, вече ще са на градина, затова давай смело първо по-меки храни като плавно преминаваш към по-твърди.
Sunshine и аз все още минавам през пасатора Sad Ако усети, че има о-големи частици го държи в устата.

# 488
Аз дадох парче ябълка на 6 м!Смука,близа плю,изтърва пак в устата,голяма забава беше  Joy.Реших да пробвам след като прочетох няколко статии и темички по ЗВБ.В началото неможеше да отчупи пърченца и само смучеше,но и за чесалка използва парчето и много и харесва!Сега вече отчупва парченца и ако дойде по - голямо го плюе!От няколко дена и банан давам по същия начин и просто е очарована,защото него си го придъвква и гълта!На 8 м е сега !Батко и на нейната възраст хапваше цял банан,но тпй имаше зъбки,а тя няма все още!Разбира се всичко това става под зоркия ми поглед Simple Smile))
Бисквитки също яде на Плазмон безглутенови.Те се разтапят в устата!Още не съм и пекла,но скоро и това ще стане!

# 489
  • Плевен
Моето дете на 8 месеца вече дъвчеше.Макар че имаше само 4 зъба.Не се стряскайте толкова,давайте на децата сварени нарязани на пръчки зеленчуци за да се научат да дъвчат сами

# 490
Как печете бисквити, какво слагате? Сигурно доста се е коментирало, но наистина нямам време да ровя назад...Извинете, за което!  Blush

# 491
Безглутенови бисквитки
2ч.ч брашно от елда (оризово,просо,царевично).Ако детето яде глутен може с каквото брашно искате.
2 бр големи банана( може ябълка или др.плод)
1,2 с.л вода
125 гр масло( ако не давате още масло 1,2 с.л шарлан)
Бананите се смачкват или пасират.Смесва се със жълтъка и водата.Разбъркава се добре.Добавяте маслото към брашното,после банановата смес,яйцето с водата.Сместа става като тесто,от което се оформят топчета или режете фигурки.Нареждат се в намаслена тавичка,пекът се на180 гр за около 30-40 мин.

Вариянт 2
1 ч.ч брашно( по избор с глутен или без)
1 ч.ч купешка бебешка каша ( по избор)
1 настъргана ябълка 3 с.л зехтин( шарлан)
1/4 ч.ч вода
Омесва се тесто и се разточва.Нарязва се на филийки.Пече се на 200 гр около 20 мин.

Бебешки сухари
1 ч.ч оризово брашно
1 ч.ч пюре ( ябълка,круша,банан) зеленчуков вариянт ( морков,пащърнак,тиква и т.н)
Достатъчно вода да стане стегнато тесто!
Смесват се брашно,вода,пюре.Разделят се на топки,оформят се салами и се режат на филийки.Пекат се на слаба фурна 150 гр до готовност!
Да ви е сладко Simple Smile)))

# 492
Още не сме стигнали до там, но си го запаметих! Много благодаря!

# 493
Почна да яде супи за вечеря от към 10-11месец, след това, до ден днешен си пие и мляко. Моята е захранена по метода ЗВБ, на 9 месеца ядеше сама парчета праскови, бисквити  не поне от кога, ама пак отдавна, така си чешеше венците. 2зъба излезнаха на 9 месеца до преди 2 седмици нямаше повече, а вече яде всичко, дори корички хляб и т.н.....само ядки не давам цели, всичко останало- яде като консистенция за възрастен  Wink

# 494
леща, боб кога се въвеждат?

Общи условия

Активация на акаунт