Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 208
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
и аз давам филе, замразявам го във фризера и си режа по малко

в тези меса има хормони

# 511
И аз мисля,че има и за това несмея да купя!Моя приятелка работи за Градус и ми каза,че всичко е реклама!Все някой ден ще хапне месо от магазина,но ми се иска поне първото да е по -чисто!Продължавам да търся домашно пиле не,че е много чисто предвид какво ядат,но все ще е по-добре отколкото магазинско!
В един от бебешките ни магаьини ми предложиха чисто месо на Плазмонт!За първи път видях.Някой?

# 512
Звезден^Прах , anp,  teddka2 и  Sunshine Mom, благодаря, че сте се загрижили за малкия. Само ще кажа - да, не захранвах по традиционните схеми и малкия ми не е боледувал нито веднъж. Цяла зима е бил по разходки и в непрекъснат контакт с много деца в танцовата зала. Винаги е имало и болни сред тях - е с чесъна ние си бяхме здрави. До сега не е пил нито веднъж лекарства, нито веднъж не са ни отлагали ваксина заради това, че е болен. А като попитах педито за чесъна, тя каза, че няма проблем стига малкия да не му се муси. Аз лично чесън не ям, но мъжа ми си хапва вечер и малкия драпа все към това, което яде баща му. Мъжа ми му даде да опита чесън и на малкия явно му допадна и се ухили като зелка и пак почна да драпа към него и след това започнах да му добавям към млякото.

# 513
чисто месо на Плазмонт!За първи път видях.Някой?

мисля, че съм вземала, предпочитам Плазмон пред Хип

Има разни кооперативи, хранкоопи или пък близките села, някой познат със село и там познати бабички. Помисли, ще намериш вариант. За купените, мисля, че Дюк май по-хвалеха откъм "чистота"

Веси, последиците от това "захранване" биха се видели след години /при някои неща и след поколение/. По принцип. Дано не ги разбереш!

Защо не мога да си представя 3 месечно да драпа за храна  newsm78

П.П. Дъщеря ми също не е пила лекарства, нищо че е по-голяма. Явно не е от чесъна на 3 месеца  Mr. Green

# 514
geni_66 , то никой не вярва, че малкия ми се мъчи да ходи още от 2-рия си месец, ама като видяха клипчето от миналогодишната ни морска почивка и останаха като тряснати - аз държа малкия и той прави крачки по пясъка. За невярващите, мога да ви го пратя.

# 515
geni_66 , то никой не вярва, че малкия ми се мъчи да ходи още от 2-рия си месец, ама като видяха клипчето от миналогодишната ни морска почивка и останаха като тряснати - аз държа малкия и той прави крачки по пясъка. За невярващите, мога да ви го пратя.

това не е реално ходена, а примитивен рефлекс, който ТРЯБВА да изчезне към третият, пети месец и по -късно да се замести от волевото ходене........ стимулирането на ходилата в момента /да не говорим пък оставянето да носят тежестта на тялото/ е крайно нежелателно  ooooh! масаж се прави на бебето само от външната страна на ходилото

# 516
Само да ви кажа, че свеки лятото гледа бройлери и на фуражите, които купуват пише цялата Менделеева таблица. Та, не си мислете, че домашното е по-добро. Може ако е пиле излюпено от яйце и хранено с жито и трева само, ама то ще расте 1г. Laughing

А, като се мъчи що го караш да ходи? Въобще не искам да гледам такива издевателства. Stop Явно си мислиш, че отглеждаш домашен любимец.

# 517
Вес, дъщеря ми драпа да слезе от кревата с главата напред, да бръкне в контакта и да прегризе де що кабел види. Това не значи, че ще и дам. Не знам какво значи 'традиционни схеми за захранване'.  Твоята е толкова алтернативна,че дори и в Бг, където всеки захранва както му падне и по каквато схема намери за добре, звучат странно. Доста пораснали хора трудно хапват чесън на гладно, независимо, че обичат, защото им се отразява зле на стомаха. Какво оставa за бебе, което е яло един месец само мляко, а преди това нищо. Иначе, ако искаш давай и разтопен метал да яде. Ако оцелее, не е незаконно.

По.повод крачките на двумесечно бебе, моето и на един месец се опитваше да прави според баща му. Като реши да ми демонстрира, отнесе скандал без думи, който ще му държи влага за цял живот.

# 518
Мами, малката е болна. Хранеше се добре, но днес хич не иска да хапне. Вече 3 манджи изхвърлям. Моля ви, дайте ми идея за нещо леко и питателно, което сте давали като са болнички. Знам, че е нормално да не иска да яде, но не мога да я държа на половин банан. Поне надеждата ми е за вечеря да хапне нещо. Пуешка супичка приготвих, но тя супи хич не иска...Лошото е, че аз съм по-болна от нея и даже не мога да мисля вече..

# 519
Мляко давай и чай, като са болни или вадят зъби обикновено отказват да ядат, нормално е, но млякото не го отказват. Поне при нас е така киселото и адаптето върви във всяка ситуация. Може би бульон зеленчуков или пилешки? newsm78

# 520
И моята като е болна наАМ кара.Каши с ябълка също не ми отказава,оризова най- вече!
Бързо оздравяване пожелавам  Praynig

# 521
Довери й се  Hug
Аз също не ям като съм болна, организмът ми не желае.

# 522
Много рядко пиша възмущенията си ,обаче това което Вес е написала ме втрещи. Момиче ти детето си за опитно зайче ли имаш? Случайно с ортопед да си се срещала и да знаеш, че  до 8ми месец не се слага бебе на крачетата си... а за чесъна какво да говоря, представям си какво ли яде още детето ти...

# 523
За чесъна нищо не казвам, но доколкото видях, го е слагала, като го е държала, т.е. съмнявам се детето да е било оставяно с цялата си тежест на краката. Педиатъра ни ни караше да правим същото упражнение, за да не си губи там някакъв рефлекс. Вие малко май сте склонни да преувеличавате!

# 524
Христос Воскресе!
Никой нищо не преувеличава, но предлагам да се придържаме към темата. Съгласна съм, че макар и домашно приготвени, някои неща са абсурдни за крехката възраст, на която са предложени, но това си е нейн "проблем".

Общи условия

Активация на акаунт