Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 205
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Този рефлекс е примитивен и трябва да се изгуби, в противен случай, означава че има нарушение в развитието  ooooh! ooooh!

# 526
и аз давам филе, замразявам го във фризера и си режа по малко

в тези меса има хормони
знам, че има но домашно не мога да намеря

# 527
Христос Воскресе!
тези дни пекох на дъщеря ми биксвити, но сложих жълтък. Има ли някой представа колко време е трайността на такива бисквити?

# 528
Този рефлекс е примитивен и трябва да се изгуби, в противен случай, означава че има нарушение в развитието  ooooh! ooooh!
Знам си аз, че нищо не става от моята прекрасна докторица...Кара ме и жълтък сега да давам и мъжът ми само ми се кара, че не искам да бързам със захранавнето и ще се скараме скоро време...Иначе си мислех, защо това дете почна да не може така добре да се справя с краката, както преди, а то какво било  #Cussing out

# 529
На мен цялата работа  Весс започва да ми изглежда доста нереална и вече се съмнявам, че има такива майка и бебе. Ходенето, чесъна, преди това гъбите и не помня още какви нелепици. Пролича ми на някаква тролска история

# 530
Имам домашни ябълки, но мисля другия месец да ги въведа, но няма да издържат. Как да ги направя според вас- сурово замразени, пюре замразено или в бурканчета...?

# 531
Winipooh свари ги и ги затвори в бурканчета, вярно че пресни е по- добре, но така ще ги съхраниш за по- дълго. Моята дъщеря изяде супер много такива ябълки, защото ми ги приготвяха на село и ми ги изпращаха в бурканчета, тиква по същия начин. Аз само отварях и пасирах

# 532
Wiinipooh  обелих ябълките и ги сварих на пара. Леко пасирах с малко вода и разпределих във форма за лед. Поставих в плик (да се изолира от др съдържание във фризера) и замразих. По-късно, като стегне, в същата тази торбичка съхраняваме само кубчетата лед (ябълка) и лепвам етикет с датата.
Преди консумация, слагам в подходящ съд и размразяване на водна баня  Peace
Така съм приготвила ябълки, круши, тиква, червено цвекло

Ако ги сложиш сурови, мисля, че ще се по хабят (тествах едно парченце)

# 533
някоя мама слага ли препечено брашно в супата на бебо и по колко се слага?

# 534
  • Северозапада
Не съм слагала. Това е супа не яхния (макар че аз и там не слагам брашно, дори и за нас). Може да се сложи фиде, сухар, някакви зърна. Не виждам нужда и брашно да се бута.

# 535
аз мачкам картоф, за да сгъстя или слагам фиде, ориз ако е пилещка супата, ама брашно....не

# 536
до сега и аз слагах сухар или фиде, но прочетох рецепти с брашно и се зачудих. И друг път бях питала и казаха, че не е много полезно

# 537
  • София
И аз никога не съм слагала брашно (специално в храната на децата).
За сгъстяване съм използвала картоф, фиде или ориз.

Преди години правех т.нар. "запръжки", но отдавна спрях да готвя така. Баба ми само така си сгъстяваше гозбите.

# 538
Момичета давам идея за закуска или следобедно хапване - сварени овесени ядки, малко банан, тахан, сварена на пара ябълка и една фурма (  накисната във вода и обелена). Малкият беше във възторг. Малко по-сладко стана заради фурмата, май следващия път ще сложа половин Wink исках са започна да му давам тахан, но тъй като натуралния знаете нагарча, реших да пробвам в тази комбинация и се одобри Simple Smile

# 539
Мога ли да дам бисквитки на бебо, при положение, че след една седмица сме на ваксина и глутен не съм въвела? В зеленчуковото пюре слагате ли ориз?

Общи условия

Активация на акаунт