Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
днес ще направя пиле с ориз за беба, но не знам ,като варя пилето после да добавя ориза към него или да изкарам пилето след, като се свари и да пасирам в бульона от ориза?

# 541
Аз приготвям в бульона от пилето, става по-вкусно. Иначе и двата варианта може.
Ние днес сме на печено кюфте от мляно месце и гарнитура задушени моркови и картофки с малко масло и щипка сол. Всичко си изяде. Напоследък отказва намачкана храна. Затова режа на малки парченца и така яде, даже сама взима от чинията. Затова се и преобличаме след ядене... Laughing

Последна редакция: ср, 22 апр 2015, 12:54 от Radeva-87

# 542
кажи моля те как приготвяш кюфтенцата?

# 543
Смилам си месцето, в случая телешко и свинско, съотношението трябва да е 60:40, аз малко на око го преценявам. Смесвам със сол разтворена в малко вода, лук нарязан на ситно и мекичкото на филия хляб. Омесвам хубаво месото и си отделям малко от сместа за нейните кюфтета, защото в нашите слагам и други подправки. С леко намазнени ръце ги оформяш както желаеш и печеш. Имаме грил с тефлонова плоча и пека на него, но може и във фурната. Това й е втория път да яде. Първо не вярвах, че ще прояви интерес към кюфте, но явно съм грешала. Simple Smile

# 544
Смилам си месцето, в случая телешко и свинско, съотношението трябва да е 60:40, аз малко на око го преценявам. Смесвам със сол разтворена в малко вода, лук нарязан на ситно и мекичкото на филия хляб. Омесвам хубаво месото и си отделям малко от сместа за нейните кюфтета, защото в нашите слагам и други подправки. С леко намазнени ръце ги оформяш както желаеш и печеш. Имаме грил с тефлонова плоча и пека на него, но може и във фурната. Това й е втория път да яде. Първо не вярвах, че ще прояви интерес към кюфте, но явно съм грешала. Simple Smile
страхотна идея- благодаря ти  bouquet

# 545
Здравейте, страхотна темичка! Бебето ми е на 9 месеца и аз също му готвя, живеем в къща и имаме зеленчукова градина.Миналата година не съобразих, че ще захранвам рано напролет и не подготвих зимнина за бебчо, но тази ще се запася сериозно. Дайте идея как да консервирам зеленчуци, бебчо не яде смляна храна и не мога да я пасирам и така да затварям. Това, което ми идва на ум е като гювеч да го правя с водичка и после да варя буркана. newsm78 Връщам се назад да чета. И другото при нас е, че не иска каша, самата консистенция го кара да повръща и много ми е трудно със зърнените. Бисквитите все жилави ми стават, но ще пробвам пак. Днес тиквичка с ориз.  chef

# 546
По-добре замразено и сезонни зеленчуци.

# 547
Здравейте, страхотна темичка! Бебето ми е на 9 месеца и аз също му готвя, живеем в къща и имаме зеленчукова градина.Миналата година не съобразих, че ще захранвам рано напролет и не подготвих зимнина за бебчо, но тази ще се запася сериозно. Дайте идея как да консервирам зеленчуци, бебчо не яде смляна храна и не мога да я пасирам и така да затварям. Това, което ми идва на ум е като гювеч да го правя с водичка и после да варя буркана. newsm78 Връщам се назад да чета. И другото при нас е, че не иска каша, самата консистенция го кара да повръща и много ми е трудно със зърнените. Бисквитите все жилави ми стават, но ще пробвам пак. Днес тиквичка с ориз.  chef
Моята дъщеря също не обичаше каши . По тази причина и купувах зърна и правих зеленчукови супи.
За зеленчуците ми се струва по добре замразени

# 548
Тъкмо разглеждах рецепти за консервирани и все със сол намирам, освен да замразявам и да ползвам до 2-3 месеца и сезонни както казвате. Идеята за зърна в супички ще я приложа още другата седмица, иначе правих тиквичка и пипер пълнен с киноа, морков настърган, може и месо. Става много вкусно.

# 549
Как консервирате плодове? Примерно сега искам да замразя череши, как да ги приготвя?

# 550
Миеш добре, чакаш хубаво да изсъхнат, махаш костилките и замразяваш.

# 551
Здравейте мами,предстои ми захранване на бебето,което е на 4 месеца.Вие кога захранихте и с какво започнахте,предполагам с домашно приготвени пюрета.Ние имаме градина на село и повечето зеленчуци ще са домашни,както и месото.Така,че моля за насоки!

# 552
Без някаква термична обработка?

# 553
Здравейте мами,предстои ми захранване на бебето,което е на 4 месеца.Вие кога захранихте и с какво започнахте,предполагам с домашно приготвени пюрета.Ние имаме градина на село и повечето зеленчуци ще са домашни,както и месото.Така,че моля за насоки!

Подходящи за захранване са тиква, тиквичка, картоф, пащърнак. Пресните картофи, обаче, не са подходящи за захранване, т.к. съдържат повече скорбяла.

Без някаква термична обработка?

Без термична обработка.  Peace След това директно замразени ги прибавяш към това, което искаш да приготвиш с тях. За разни кремове, сладкиши стават, но честно казано иначе размразнеи череши не ми допадат на вкус.

# 554
Захраних на 5 месеца и 20 дни с домашно пюре от картоф, смесено с кърма. Постепенно въвеждах морков, тиква, зелен пипер, тиквичка. Правех комбинации от изброените като бавно намалявах количеството кърма и в един момент остана само зеленчук. Меса почнах от средата на 7ми месец. Първо пилешко, след това пуешко, заешко и телешко. Свинско след годинката предложих. Като цяло съм се водила от нейните вкусови предпочитания. Въвеждах в ред, измислен от мен, като боб, грах, царевица, зеле въведох късно, страх ме беше от колики. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт