Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 64 197
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви,аз мислех като навърши 5 месеца да започвам,ЛЛ казва от 6 месец защото имала атопична кожа.

# 556
Миеш добре, чакаш хубаво да изсъхнат, махаш костилките и замразяваш.
Без някаква термична обработка?
Без термична обработка.  Peace След това директно замразени ги прибавяш към това, което искаш да приготвиш с тях. За разни кремове, сладкиши стават, но честно казано иначе размразнеи череши не ми допадат на вкус.
Благодаря  Peace Споменах черешите примерно, като цяло ми се иска да замразя няколко сезонни вида плодове и да правя на момата периодично различни каши и пюрета, за това и питах. Такъв ли е принципа за замразяване и на другите плодове?

# 557
  • Северозапада
Благодаря ви,аз мислех като навърши 5 месеца да започвам,ЛЛ казва от 6 месец защото имала атопична кожа.
Щом има някаква склонност към алергии, захранвай бавно и внимателно, не бързате за никъде  Peace

# 558
Миеш добре, чакаш хубаво да изсъхнат, махаш костилките и замразяваш.
Без някаква термична обработка?
Без термична обработка.  Peace След това директно замразени ги прибавяш към това, което искаш да приготвиш с тях. За разни кремове, сладкиши стават, но честно казано иначе размразнеи череши не ми допадат на вкус.
Благодаря  Peace Споменах черешите примерно, като цяло ми се иска да замразя няколко сезонни вида плодове и да правя на момата периодично различни каши и пюрета, за това и питах. Такъв ли е принципа за замразяване и на другите плодове?
Такъв е, да. Както и за зеленчуците. Замразени плодове и зеленчуци не се размразяват предварително, а директно се добавят към ястията. Затова е важно да са добре измити преди замразяване и да са нарязани в удобна за готвене форма. Трябва и да са подсушени добре, преди да се замразят.

# 559
Здравейте, не мога да намеря темата с рецептите на пюрета и каши. Можете ли да ми дадете линк?

# 560
Здравейте, не мога да намеря темата с рецептите на пюрета и каши. Можете ли да ми дадете линк?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.1305

emora, благодаря   bouquet

# 561
Ако може един бърз въпрос..... Мога ли да използвам готовите замразени зеленчуци (които са на кубчета - примерно грах, царевица, чушка) за пюренце на малкия ?

# 562
  • Северозапада
Аз съм и продължавам да ползвам, когато е извън сезона.

# 563
А когато е сезона позволявате ли си да купувате от пазара или стриктно ползвате само ваше производство?

# 564
  • Северозапада
Купувам от пазара. "Наше" производство е производството на баба ми и родителите ми и достъп до него имаме веднъж месечно, средно.

# 565
Благодаря от сърце за бързите отговори  Hug Имам само още едно питане - ако аз си подготвя зеленчуковото пюре и купя от бурканчетата само с месо на ХИП, колко трябва да сложа от месото (за да получа порция от 190 гр)?
Ще се редактирам, защото възникна още един въпрос. Ако приготвя от един вид да речем 3-4 бурканчета как е по добре да ги съхраня - във фризер, да ги стерилизирам ? Ако ги стерилизирам колко трябва да ги варя?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 18:19 от stef87

# 566
  • Северозапада
Да ти кажа честно не съм мерила никога храната. На око и правех. Месо си купувах или ако намеря домашно, сварявах, накъсвах на много дребно и го замразявах във формички за лед. Като замръзнат ги премествах в пликче. На порция и слагах едно кубче. За стерилизирането, не знам. Аз правех по 2 порции, за 2 дни.

# 567
Момичета кога успявате да готвите в това време, заради разходките. Аз имам чувството, че едно и също въртя-морков, картоф, тиквичка

# 568
ставам сутрин рано и преди да излезнем съм приготвила яденето

# 569
  • Северозапада
Мен детето ме будеше (и продължава) в 6:30. Докато излезем, си имах време да сготвя.

Общи условия

Активация на акаунт