Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 63 148
  • 756
  •   1
Отговори
# 660
Как мога да съхранявам тиквата,правя пюре от нея на бебето,а останалата слагам в хладилника и започва да мухлясва.А пък не ми се замразява отсега,тъкмо излезнаха пресните.

Ами на мен най-лесно и запазващи витамините ми се вижда замразяването. Миналата година всяка седмица правих печена тиква за нас и се бях запасила сигурно с 10бр тикви. Ако ги държиш на хладно изкарват много време.

# 661
Тиква, почистена и в плик, при мен издържа по 2 седмици в хладилника. Иначе отново почистена и във фризера - друг начин не виждам.

# 662
От кога се слага сол и черен пипер?

# 663
Сол , след годинка и желателно - малко, хималайска, морска. Черен пипер и лютиво след година половина, дразни лигавицата, не за друго

# 664
Защо хималайска или морска. Нали йод може да се набави от организма само от йодирана сол. Питам, защото мисля да почна да слагам по малко вече. Ако е вредно маже да и да не слагам.

# 665
  • София
И хималайската и морската съдържат йод. Но не са допълнително йодирани като готварската.
Йод се съдържа и в много други храни.

# 666
От кога се слага сол и черен пипер?

Йодираната сол доколкото знам е обработена, затова аз ползвам морска или каменна, но по много, много малко. А черен пипер зависи вие дали консумирате. В Индия децата и люто ядат.

# 667
  • София
Да попитам кога почнахте да слагате мазнина и каква в пюрета

# 668
След 6-тия месец може да прибавяш по 2-3 капки зехтин към готовото пюре.
Когато захраниш с млечни, може масло да добавяш. 

# 669
  • София

Благодаря

# 670

Благодаря

Гхи и кокосово олио са едни от най- добрите мазнини за бебета.

# 671
Мами, докторката ме посъветва, ако искам вече да минавам малкия, който е почти на 11 м на обща храна. Моля, дайте съвет как да бъде по плавен прехода. И още един въпрос, вечер какво давате за хапване - бульон, супа? И от кой месец започнахте да давате по 2 пъти месо? Благодаря

# 672
Ние сме на година и три, но все още понякога готвя за нея, защото не давам запържено. Просто ако искаш да ядете едно ядене, трябва да се съобразваш с детето и въведените му храни. Два пъти месо започнах да давам от скоро

# 673
  • София
Здравейте,

Как според вас може да съхраня праскови, сливи и други плодове за след месец да се консумират. Бебка е на 6 м и тъкмо я захраних със зеленчуци. Имам домашни - пресни и замразени. Плодове има сега доста, но как да ги съхраня за да започна да й ги давам след месец примерно?

Мислех си евентуално прасковите да направя на пюрета и да стерилизирам в бебешки бурканчета. ИЛИ?

# 674
Здравейте,

Как според вас може да съхраня праскови, сливи и други плодове за след месец да се консумират. Бебка е на 6 м и тъкмо я захраних със зеленчуци. Имам домашни - пресни и замразени. Плодове има сега доста, но как да ги съхраня за да започна да й ги давам след месец примерно?

Мислех си евентуално прасковите да направя на пюрета и да стерилизирам в бебешки бурканчета. ИЛИ?

Аз бих ги обелила, нарязала на парченца и после когато реша да давам ги вадя и пасирам.  Никакъв плод не варя. Така процедирах преди, така правя и сега за детето си.

Общи условия

Активация на акаунт