Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

• 63 144
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте,

Как според вас може да съхраня праскови, сливи и други плодове за след месец да се консумират. Бебка е на 6 м и тъкмо я захраних със зеленчуци. Имам домашни - пресни и замразени. Плодове има сега доста, но как да ги съхраня за да започна да й ги давам след месец примерно?

Мислех си евентуално прасковите да направя на пюрета и да стерилизирам в бебешки бурканчета. ИЛИ?

Аз бих ги обелила, нарязала на парченца и после когато реша да давам ги вадя и пасирам.  Никакъв плод не варя. Така процедирах преди, така правя и сега за детето си.

Имаш предвид да ги замразя ли? После като се размразят не стават ли на гадна каша?

# 676
Да, замразени. Вече размразявах праскови и направих пюре, изобщо не са с нищо по-различни от това да ги пасираш сурови и незамразено.

# 677
Мами, докторката ме посъветва, ако искам вече да минавам малкия, който е почти на 11 м на обща храна. Моля, дайте съвет как да бъде по плавен прехода. И още един въпрос, вечер какво давате за хапване - бульон, супа? И от кой месец започнахте да давате по 2 пъти месо? Благодаря
В началото давах за вечеря кисело мляко с бисквитки, каши "лека нощ", постепенно започнах на обяд да готвя двойна порция. Каквото обядваше, това и вечеряше. Моето дете не пие мляко преди сън и ми е важно вечерята да я засити. По тази причина супи и бульони мога да предложа, но като част от вечерята. Малко супичка и после същинската манджичка. Два пъти месо на ден яде може би от годинката, не помня точно. Както са ти казали вече, не е невъзможно да яде от вашата храна, просто вие трябва да се съобразявате. Без запръжки, без Пикантини и изкуствени бульони. Simple Smile

# 678
Здравейте,
Искам да попитам, какъв уред ползвате за приготвяне на храната? Обикновен уред за готвене на пара и пасатор или от бебешките уреди за приготвяне на храна.
http://kasida.bg/product/33634/babymoov-ured-za-gotvene-s-dvoyna … ibaby-cherry.html
Благорадя!

# 679
Не бих готвила в никакъв уред, направен от пластмаса, дори и да теърдят, че материалът е безопасен.
На пазара се предлагат различни съдове с кошници за пара от сромана или теумоустойчиво стъкло. Това е много по-безопасен и здравословен вариант за готвене.

# 680
Ползвам си нашите тенджери/тави, не съм готвила никога в уред. Наскоро си купих нов комплект тенджери, вътре си има и тенджера с приставка за готвене на пара. Пасирах до 10тия месец, ползвах стандартен пасатор или чопъра на Делимано.

# 681
Здравейте,
Искам да попитам, какъв уред ползвате за приготвяне на храната? Обикновен уред за готвене на пара и пасатор или от бебешките уреди за приготвяне на храна.
http://kasida.bg/product/33634/babymoov-ured-za-gotvene-s-dvoyna … ibaby-cherry.html
Благорадя!
Здравей, e_g!
Аз ползвам уреда за готвене на пара и пасиране на Авент. Много съм доволна - компактен, удобен за работа и за поистване, изработен от каествени материали. Много съм доволна и препоръчвам с две ръце  Wink Купих го от тук на промоция и виждам, че все още е на добра цена  Simple Smile

# 682
  • София
Здравейте, може ли да споделите как приготвяте тиква и дo колко време може да се съхранява сурова (обелена и нарязана) или съответно сготвена в хладилник? Благодаря предварително   bouquet

# 683
Седмица поне издържа в хладилника. Изчистена и обелена можещ да я съхраняваш във фризер 4-6 месеца.

# 684
  • София
Седмица за сварена (т.е. готова за даване) или за сурова?

С какво давате тиквата? Сега ще давам за първи път в плодово пюре и мислех да я смеся с ябълка...

# 685
С какво давате тиквата? Сега ще давам за първи път в плодово пюре и мислех да я смеся с ябълка...
Здравей, jenn_kata!
Тиквата я давам във времето на зеленчуковото пюре. Може да се комбинира със сладък картоф или с обикновен - зависи с какъв си захранила (тиквата е разхлабваща, а обикновеният картоф - запичащ  Wink ).

# 686
Седмица за сварена (т.е. готова за даване) или за сурова?

Сурова и почистена. С ябълка става добра комбинация. С картоф също става.

# 687
Моето дете е захранено с тиква, изяла е огромни количества. Сварена и стерилизирана в бурканчета

# 688
Като беше малка и правих пудинг от тиква с адапте-тиква от по сладките варена, ориз сварен с адапте  Wink и със сладък картоф съм го давала. А сега много обича френска супа с тиква  Rolling Eyes всички много я обичаме. Редовно пека тиква, абълка и канела като десерт и с заквасена сметана и мед се гарнира , става ями ями

# 689
  • Северозапада
Адаптираното мляко нали не трябва да се вари?

Общи условия

Активация на акаунт