Мами, хранещи бебето с домашно приготвена храна

  • 63 143
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 6 395
малко преди да изстине. На 40-50 градуса му няма нищо  Wink иначе става и без него, ама нали захранвах , та не беше лошо и на вкус и на идея и харесваше  Wink


Но се слага само дозата която ще се изяде, не трябва да стои

# 691
  • Северозапада
  • Мнения: 5 710
Така става. Ама ще вземе някой да го вари. То не знам дали ще му има нещо, предполагам, че просно ще изчезнат полезностите.

# 692
  • Мнения: 196
Приготвя се на градусите, които пише на кутията.

# 693
  • Мнения: 46
Здравейте, може ли да споделите как приготвяте тиква и дo колко време може да се съхранява сурова (обелена и нарязана) или съответно сготвена в хладилник? Благодаря предварително   bouquet

На мен сварена в хладилник не ми издържа седмица. Може би 3-4 дни максимум. Би ме било страх за повече ,да не е тръгнал мухъл да се развива.

# 694
  • София
  • Мнения: 9 368
Тиквата я държа във фризера, нарязана.
Вадя няколко парченца и готвя.Не ми се е случвало да я държа сготвена в хшадилник, но предполагам, че бих я държала до другия ден.
Някой може ли да ми даде идея как да направя домашни сухари, но без яйца.Или някакви бисквитки.

# 695
  • Мнения: 46
Бисквити правя като смеся на око лимецово брашно с настъргана ябълка или банан. Запичам за 10-15 минути и готово.

# 696
  • Мнения: 1 412
Момичета как да приготвя спагети или макарони за дъщеря ми(1г и 4м) със домашна кайма или месо и доматен сос

# 697
  • Мнения: 6 395
Ми както за вас  newsm78 newsm78 на тази възраст , детето ядеше вече от нашата храна

# 698
  • София
  • Мнения: 9 368
И аз мисля, че може като вашия сос, просто да не е пикантно и твърде солено или твърде мазно. С малко чесънче, масло или някаква друга мазнина, доматите, маслини ако хапва. Със сирене или кашкавал, ако е даван вече.
Аз си купих нахут и се чудя как да го направя  newsm78 Само да го пасирам(той яде и парчета, може да се опитам просто да го намачкам) и после...сирене и масло...някаква по-интересна рецепта ми се иска.
Не е ял белтъци, кисело и прясно мляко. 
 
lovelivelife, направих опит за бисквити, но станаха някак меки. Сложих овесени трици, сварена елда и банан.Намачках, сложих малко канела и кокосово масло и с лъжицата направих дълги правоъгълници върху хартия за печене.
Но станаха меки, малко като консистенция на кексчета/мъфини. как да ги направя да са твърди като бисквити?
Но пък са вкусни, страшно са сладки, все едно захар съм сложила. Той си ги хапва.Залях ги вчера сутринта с малко детски чай и сложих сирене, нещо като попара се получи  Laughing

# 699
  • София
  • Мнения: 1 142
Ирайн, нахута е доста твърдичък, според мен трябва да се сдъвче!Само с венците няма да стане (според мен ) Може да го сготвиш с лук, морков и домат, като яхния, и да го пасираш после ( може и да не е абсолютно гладко)
Може да го направиш и на фалафел!

 Ама не е ли рано още за нахут? То че е полезен -ясно, ама  той е от типа на боба и грахта и е газообаразуващ, та си мисля, че  му е раничко на Оги!
Ние вчера бяхме на консултация и питах педиатърката дали мога да дам леща, и тя каза че преди годинка не се препоръчват варивата!

# 700
  • Мнения: 6 395
Нахута, както и боба, като се попари хубаво и свари, му падат люспите- те са проблема . Махате ги и може на кюфтенца, супа или както се сетите.  Peace Пастет с боб сладъ голям и червени чушки е любимо на дребното....а и на мен  Wink

# 701
  • София
  • Мнения: 9 368
Аз още не съм давала бобови, точно заради люспите. Макар, че червената леща няма, ама съм натрупала сумати пликове с разни брашна, трици, ядки и странни семена и искам малко да ги поизхабя  Laughing
Гледах някакви крем супи  с нахут във фейсбук, но беше преди време.За под годинка.
Май ще изпека червена чушка и ще ги смеся  newsm78  Или тиква.
Имам изпечен патладжан, ще правя кьополу, но май не е подходящ за него  Rolling Eyes

# 702
  • Мнения: 1 412
Ми както за вас  newsm78 newsm78 на тази възраст , детето ядеше вече от нашата храна
за нас запържвам каймата, но за нея ми се струва рано за запържено. Всъщност накрая направих доматена супа, а подходящи рецепти ще търся

# 703
  • Мнения: 6 395
Няма да пържиш, тъкмо ще се храните и вие здравословно  Wink Задуши я на слаб огън, под капак, като преди това я разбъркаш с малко лук, чесън, подправки и доматен сос......Готов ти е сос-а


Ето как ги правя аз:
Сварявам в подсолена вода за 6-7 минути спагетите, вадя, оцеждам, минавам със студена вода, за да се разделят и оставям на страна. В голям тиган тип лок разбърквам кайма, 1 бутилка доматен сок, чесън, лук,  босилек, чубрица, настърган морков, малко целина и това цялото го слагам на тик огън да покъкри под капак за около 10 минути. След това добавям спагетите в него и пак пльоквам капака отгоре и го оставям да къкри тихо, като периодично ги поразбърквам/аз го правя в мултикукър, но на теб давам рцепта с уок вариант/ След около още 20 минутки, спагетите съвсем са поомекнали, соса сгъстен и те са попили от него. Да ви е сладко.

Тъй като дъщеря ми се храни сама, не ги правя с дългата паста/спагети/, а с тип макарони- по лесно се ядат от детето , иначе настава едно мацане..... Wink

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 07:47 от Звезден^Прах

# 704
  • Мнения: 1 412
Благодаря ти много   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт